Tιμ Μπαρτον!

ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

 

Τιμ Μπάρτον αγαπάμε πολύ! Θα το καταλάβετε από τις πολλές ταινίες που έχω επιλέξει. Βέβαια εδώ που τα λέμε είναι και πάντα πρωτότυπα τα κοστούμια και το μακιγιάζ στις ταινίες του. Αλίκη και Κόκκινη Βασίλισσα (πάνω φωτογραφίες), Λευκή Βασίλισσα και Τρελο-καπελάς (κάτω φωτογραφίες). Πάντως έχω να πω πως μία χρονιά στην Πάτρα είχα δει μία κοπέλα Κόκκινη Βασίλισσα. Μακάρι να την είχα βγάλει φωτογραφία, είχε κάνει απίστευτη δουλειά με το μακιγιάζ και το κοστούμι της.

ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΣ

DO NOT TRY THIS AT HOME! Αρχικά να προειδοποιήσουμε, όχι αληθινά μαχαίρια, προς Θεού. Με πλαστικά το δεχόμαστε και πάλι προσοχή μην βγάλετε κανένα μάτι. Το ύφασμα μου φαίνεται το πιο ασφαλές υλικό σε αυτή την περίπτωση. Για την στολή τι να πω.. είπαμε το άρθρο έχει να κάνει με εύκολες στολές. Το μαλλί ξεμαλλιασμένο και μια χαρά.

CORPSE BRIDE

 

Ένα ακόμα απαιτητικό μακιγιάζ, αλλά η κοπέλα στην φωτογραφία αποδεικνύει ότι πραγματικά είναι εκπληκτική ιδέα η “Νεκρή Νύφη“. Το μπλε μαλλί είναι της μόδας, οπότε τέλεια μας έκατσε!

BEETLEJUICE

Στη φοβερή έρευνα που έκανα για να γράψω το άρθρο συνάντησα πάρα πολλές φορές την Lady Beetlejuice. Είναι η γυναικεία έκδοση του Σκαθαροζούμη και μας αρέσει πολύ! Είδα αρκετά διαφορετικά μακιγιάζ οπότε ψάξτε το κι εσείς λίγο, να δείτε τι σας ταιριάζει.

JACK SKELLINGTON

Αρχικά δεν είναι αναγκαίο να είστε πολύ πολύ αδύνατοι, από την ταινία είναι επηρεασμένο το μακιγιάζ της “νεκροκεφαλής” ή για τους αγγλομαθείς “skeleton” ή “skullmakeup. Είναι μία πολύ ωραία ιδέα, απλώς μην σας πιάσει φαγούρα στο πρόσωπο, κρίμα είναι τόση δουλειά.

Kubrick!

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Αρχικά να αναφέρω ότι το “Μάτια Ερμητικά Κλειστά” είναι η τελευταία ταινία του Κιούμπρικ, καθώς πέθανε τέσσερις μέρες, αφότου παρουσίαζε την τελική μορφή της ταινίας στα στούντιο. Φλερτάρω πολύ με την ιδέα φέτος να βάλω κι εγώ έναν μαύρο μανδύα και μία τέτοια μάσκα.

SHINING

Τα κοριτσάκια από το Shining. Αυτή είναι μία έξυπνη λύση και για δίδυμες. Γαλάζιο φορεματάκι με κορδέλα, άσπρες ψηλές κάλτσες, μαύρο παπούτσι και κοτσιδάκι στα μαλλιά.

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

A clockwork orange“, ταινία  του 1971, σκηνοθετημένη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Αν έχεις βλέμμα τρελού (και δεν θες να κάνεις τον Τζακ Νίκολσον στην παραπάνω ταινία) αυτή είναι μία ιδανική ιδέα. Ένα καπέλο και ψεύτικες ή πολύ πιο εύκολα, ζωγραφιστές βλεφαρίδες.

HORROR!

SCARY MOVIE

Η πιο κλασσική μάσκα για να τρομάζεις ανθρώπους και η πιο συχνή επιλογή αυτών που θα χαρακτηρίζαμε ως “πειραχτήρια”. Η αμπούλα με αίμα απαραίτητο αξεσουάρ.

SAW

O Jigsaw, άλλη μία πολυφορεμένη μάσκα που επίσης έχει σκοπό κυρίως να φοβίζει τον κόσμο. Προσέχετε όλοι εσείς, άμα σας ζητήσει να παίξετε κανένα παιχνίδι, να μην παίξετε!

DRACULA

Ο Christopher Lee ως Δράκουλας. Ο γνωστός μας βρικόλακας είναι κοινή αποκριάτικη στολή, με την μακρυά μαύρη κάπα, τους μυτερούς κυνόδοντες και τη δίψα για αίμα. Η αμπούλα και πάλι χρήσιμη…


Ήταν αρκετά τελικά, αλλά πραγματικά θα μπορούσα να συνεχίσω επ’ άπειρον να γράφω αυτό το άρθρο. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα ακολουθήσει και part 2

 

Σελίδες: 1 2 3 4

Σχόλια

1 2 3 4