4 δωρεάν ώρες μουσικής, που θα μειώσουν το άγχος σου και θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα.

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαράκη

Η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις το καθημερινό άγχος και στρες. Γνωρίζοντάς το αυτό ο μουσικός Μoby έγραψε κάποια τραγούδια, με σκοπό να αποκτήσει εσωτερική ηρεμία.

Ο Richard Melville, όπως είναι το πραγματικό όνομα του μουσικού, έγινε αρκετά γνωστός τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Εκτός από μουσικός, DJ και τραγουδιστής είναι γνωστός και για τις άλλες ασχολίες του. Αρχικά, είναι vegan και διατηρεί εδώ και 2 χρόνια το δικό του vegan εστιατόριο στο Los Angeles. To 2010 έγραψε και το πρώτο του βιβλίο και από τότε είναι πολέμαρχος της  προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων. Επηρεασμένος από την ενασχόλησή του με την Yoga έγραψε αυτές τις μελωδίες.

Ο DJ εξήγησε στο site του, ότι στην αρχή έγραψε την μουσική για τον ίδιο. Έπειτα, όμως αποφάσισε ότι το κοινό θα επωφεληθεί αρκετά από τα ήρεμα τραγούδια πού έγραψε.

“Τα τελευταία χρόνια γράφω πολύ ήρεμες και χαλαρωτικές μελωδίες για να τις ακούω όταν κάνω Yoga, δεν μπορώ να κοιμηθώ, έχω πανικοβληθεί ή χρειάζομαι να ηρεμήσω. Έτσι, κατέληξα να έχω 4 ώρες χαλαρωτικής μουσικής και θέλησα αυτήν να την μοιραστώ με το κοινό.”

Το Long Ambients1, όπως το ονόμασε ο Moby μπορείς να το κατεβάσεις εδώ. Εμπεριέχει 11 τραγούδια. Η μουσική είναι αργή και ήρεμη και όπως την περιγράφει και ο καλλιτέχνης είναι ήρεμη, χωρίς ντραμς και φωνητικά. Απλές ήρεμες μελωδίες κατάλληλες για ξεκούραση και yoga.

“Είστε ελεύθεροι να τη μοιραστείτε και να την χρησιμοποιήσετε, όπως εσείς επιθυμείτε, δεν είναι προστατευμένη ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε” υπογραμμίζει ο μουσικός μεταξύ άλλων.”

Tην μουσική του Moby μπορείς να την ακούσεις σε υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify, το Soundcloud, το Tidal και το Deezer.

Και επειδή τα θετικά της yoga και της αυτοσυγκέντρωσης είναι πολλά άκουσε τα 11 τραγούδια του Μοby στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια