Απλές συμβουλές για να βρεις και εσύ την πρώτη σου δουλειά και να εκπληρώσεις ένα από τα New Year Resolutions σου!

Όλοι μας έχουμε την τάση να ξεκινάμε το νέο έτος με πολύ διάθεση για δραστικές αλλαγές στη ζωή μας, για να βελτιώσουμε συνήθειες αλλά και να κυνηγήσουμε τους στόχους και τα όνειρα μας με νέα δυναμική! Πολλές φορές είναι αυτά τα “New Year Resolutions” τα οποία μας δίνουν σωστή κατεύθυνση για ολόκληρο το έτος, κάποιες άλλες φορές τα έχουμε ξεχάσει μέχρι να μπει ο Φλεβάρης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι περισσότεροι επιτυχημένοι επαγγελματίες ακολουθούν πιστά τα resolutions τους και σέβονται τις υποσχέσεις που έκαναν στον εαυτό τους σε όλη τη διάρκεια του έτους!

Φέτος λοιπόν είναι και η δική σου σειρά, μαζί με το καθιερωμένο «Θα πηγαίνω γυμναστήριο 4 φορές την εβδομάδα» και το «Θα ταξιδέψω στο Νεπάλ – όπου Νεπάλ ο δικός σου αγαπημένος προορισμός» θα πρέπει να μπει στον προγραμματισμό σου και το πολύ βασικό «Να βρω την πρώτη μου δουλειά!».

Ναι, ναι, πολύ καλά διάβασες – το 2017 θα βρεις την 1η σου δουλειά στο CollegeLink!

Τι πρέπει να κάνεις όμως από την πλευρά σου για να συμβεί αυτό;

1. Ανανέωσε το βιογραφικό σου.

Μην βαριέσαι, ξαναγράψε το personal summary που είναι ίδιο στο βιογραφικό σου από το 1ο έτος..

2. Πρόσθεσε ένα νέο skill στο βιογραφικό σου.

Τι πάει να πει «Δεν έχω μάθει κάτι νέο»; Να μάθεις!

3. Επέκτεινε το επαγγελματικό σου δίκτυο.

Ανεξάρτητα με το τι πιστεύεις, δεν προβλέπεται να γνωρίσεις κάποιο contact για να βρεις δουλειά στα μπαράκια που αράζεις – θα δίναμε περισσότερες πιθανότητες αν επισκεπτόσουν κάποιο συνέδριο / σεμινάριο.

4. Έχετε τα μάτια σου ανοιχτά.

Και τα αυτιά σου και γενικά να είσαι σε πλήρη εγρήγορση γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε και που μπορεί να εμφανιστεί η κατάλληλη ευκαιρία, απλά να είσαι έτοιμος να την αρπάξεις!

5. Πραγματικά κυνήγησε το!

Κυνήγησε το, ζήσε μόνο για αυτό. Αν σε βοηθά, σκέψου ότι είναι ο πρώτος σου φοιτητικός έρωτας και κάνε ότι χρειαστεί μέχρι να τα καταφέρεις.

 

Αν κάνεις εσύ τα παραπάνω, εμείς σου υποσχόμαστε πως το 2017 πραγματικά θα βρεις την πρώτη σου δουλειά!

Άλλωστε ευκαιρίες υπάρχουν, σε περιμένουν περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας οι οποίες δεν απαιτούν εργασιακή εμπειρία, σε όλους τους τομείς και αντικείμενα σπουδών!

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος για κάθε νέα θέση, κάνε την εγγραφή σου στο CollegeLink

Σχόλια