Βρήκαμε 10 από τους καλύτερους νέους καλλιτέχνες που ετοιμάζονται να γίνουν οι ανερχόμενοι μουσικοί του 2017 και σας τους παρουσιάζουμε!

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μας κάνει να ξεκουραζόμαστε μετά από μια δύσκολη μέρα, αυτό είναι η μουσική. Κάθε μέρα νέοι μουσικοί ξεκινάνε τη καριέρα τους και εμείς σας παρουσιάζουμε 10 καλλιτέχνες που αξίζει να ακούσετε.

1. Bishop Briggs

Αποτέλεσμα εικόνας για bishop briggs

Αν δεν γνωρίζετε ήδη την Bishop Briggs, να είστε σίγουροι ότι φέτος θα την μάθετε. Η 24χρόνη τραγουδίστρια από το Λονδίνο έχει κυκλοφορήσει δύο singles, με το τραγούδι “River” να την οδηγεί στη 3η θέση των κορυφαίων alternative rock τραγουδιών στα charts. Φέτος μπορούμε να περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τη πολυτάλαντη τραγουδίστρια που μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στο χώρο της μουσικής.

 

2. Barns Courtney

Ένα ανερχόμενο αστέρι της folk σκηνής, που είναι δεδομένο ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία, δεν είναι άλλος από τον Barns Courtney. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του κομμάτι με τίτλο Glitter & Gold που σημείωσε τρομερή επιτυχία, και από τότε τον έχουμε δει να κάνει rap battles με τη κιθάρα του και να ανοίγει τις συναυλίες του Ed Sheeran στην Αμερική.

 

3. QUIÑ

Η Quiñ αξίζει σίγουρα τη προσοχή μας, καθώς δεν είναι απλά μια pop τραγουδίστρια της σειράς. Η μουσικός-συνθέτης Quiñ με μεγάλη γνώση στη μουσική ξεκίνησε πρόσφατα την R&B καριέρα της με αισιόδοξα beatακια, μελωδικές φωνές και μια συνεργασία με τον G-Eazy. Όχι και άσχημα.

 

4. Phay

Ένας μουσουλμάνος ράπερ από την Ατλάντα και ρίζες από τη Παλαιστίνη, με επιρροές από gospel μουσική, ο Phay είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Στα τραγούδια του μιλάει για τις δύσκολες αποφάσεις που παίρνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να αφήσουν τη πατρίδα τους, για τη ξενοφοβία, την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό.

 

5. Lady Leshurr

Σίγουρα το μεγαλύτερο όνομα στη λίστα, ωστόσο είναι δεδομένο πως το 2017 η Lady Leshurr θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Με τα Queen’s Speeches της να κάνουν θραύση στο διαδίκτυο, καθώς και τα freestyle της να ανάβουν φωτιά στα ηχεία μας η Lady Leshurr αδιαμφισβήτητα είναι η βασίλισσα του grime και μπορούμε να περιμένουμε ακόμα περισσότερα.

 

6. ABRA

Η ABRA, με ψευδώνυμο “Darkwave Duchess” είναι άλλη μια γνωστή προσωπικότητα στο Internet που σίγουρα αξίζει να ακούσεις. Η ABRA είναι το μεγάλο όνομα της δισκογραφικής “Awful Records” ενώ υποστηρίζει πλήρως το #DIY καθώς κάνει μόνη της τη παραγωγή των τραγουδιών της εξερευνώντας τα πιο σκοτεινά σημεία της hip hop και R&B μουσικής.

 

 7. Jungle Giants

Αποτέλεσμα εικόνας για jungle giants

Το τετραμελές indie pop/ rock συγκρότημα από την Αυστραλία από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι μια ιδιαίτερη προσθήκη που μας έχει εντυπωσιάσει. Το άλμπουμ τους με τίτλο “Speakerzoid” βραβεύτηκε με 4/5 αστέρια το 2015 και σίγουρα περιμένουμε πολλά από τους Jungle Giants. Αρκεί να ακούσετε το Creepy Cool για να πειστείτε.

 

8. Black Math

Αποτέλεσμα εικόνας για black math band

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε αν θα περιμένουμε πολλά από τους Black Math, απλά μου άρεσε το άλμπουμ τους και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Το τριμελές συγκρότημα από τη Νότια Αφρική έχει έναν ιδιαίτερο δικό του ήχο με επιρροές από garage rock, psychedelic rock, stoner, punk αλλά και heavy metal

Επειδή δεν βρήκα πολύ υλικό, ορίστε ολόκληρο το άλμπουμ τους από τον Δεκέμβριο του 2016

 

9. AJ Tracey

Ήδη βραβευμένος από τη Guardian ως ανερχόμενος μουσικός στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και με υποψηφιότητα πρωτοεμφανιζόμενου στα βραβεία MOBO, ο AJ Tracey είναι το επόμενο αστέρι της grime σκηνής και όχι μόνο. Με μινιμαλιστικούς ήχους στα beat του και έντονες ρίμες στα 16μπαρα του, ο AJ Tracey σίγουρα θα μας απασχολήσει στα επόμενα χρόνια.

 

10. Mura Masa

O Alex Crossan, γνωστός και ως Mura Masa είναι παραγωγός, στιχουργός, συνθέτης και έχει ξεκινήσει δική του δισκογραφική. Όλα αυτά σε ηλικία 20 χρονών. Ο Mura Masa φτιάχνει κυρίως electronic, trap και hip hop μουσική ενώ η συνεργασία του στο τραγούδι “Love$ick” με (ποιον άλλο;) τον A$AP Rocky τον έφερε στη κορυφή των viral τραγουδιών του Spotify.

 

Σχόλια