Μια περιήγηση στα καλύτερα μαγαζιά των Βορείων Προαστίων!

Γέννημα θρέμμα Βορείων Β.Π, με τσακάλια, χιόνια και τέτοια, δεν ήξερα επί χρόνια τι γίνεται πέρα από την Κηφισιά. Και φαντάζομαι ότι σας φαίνεται μικροαστό και βαρετό, αλλά μία στοχευμένη βόλτα από Κηφισιά και κάτω θα σας αποδείξει περίτρανα ότι το σχεδόν υπόλοιπο Αττικής ξέρει από φιλοξενία, ξέρει να πίνει καφέ, να τρώει βασιλικά, αλλά και να διασκεδάζει ακόμα λες και είμαστε εποχές ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα (υπερβολή)!

Για καφέ στα Β.Β.Π θα βρείτε αμέτρητες επιλογές, όλες ξεχωριστές και ιδιαίτερες.

Ξεκινώντας από Κηφισιά Νο1 επιλογή εδώ και χρόνια για καφέ είναι αναμφισβήτητα το κάποτε καλοκαιρινό στέκι του Άγγελου Σικελιανού, η Μέντα. Τοποθετημένο στο κέντρο της Κηφισιάς, αλλά σε ήσυχο στενάκι η lounge και πάντα μελωδική Μέντα προσφέρεται για υπέροχα ροφήματα, αλλά και κουβεντούλα στενή μετά όμορφης συνοδείας!

Στην υπέροχη και κοσμική Κηφισιά, πέραν της Μέντας,  θα βρείτε ενισχυμένες καφετέριες για όλα τα γούστα.

  • Το The Dalliance House με μοναδική διακόσμηση είναι ότι πρέπει για brunch-καφέ και ρομάντζο!

15085449_1277614582310668_8116654702195264600_n

  • Το πιο παρεϊστικο  Recipe που όπως και το Dalliance ενδείκνυται για χαλαρό ποτάκι νωρίς.
  • Το πιο εναλλακτικό και κουκλίστικο Όνειρο (με πολύ καλό ρακόμελο).
  • Και τέλος και ειδικότερα για πιο καλοκαιρινούς μήνες Artisanal και Museum Cafe που διαθέτουν εξαιρετικές αυλές.

Εν συνεχεία και κατηφορίζοντας, υπέροχο καφέ σε γεμάτα ζεστασιά μαγαζιά μπορείτε να απολαύσετε στο Cargo στη Ν. Ερυθραία, ακόμα πιο Βόρεια (ντυθείτε αναλόγως) στο πάντα φιλόξενο Safe House στον Διόνυσο. Ενώ ότι πιο βολικό και άνετο παίζει σε καφετέρια θα το βρείτε στην Άνοιξη, το ΑΝΕΜΑ.

Τέλος με τον καφέ πάμε για φαΐ!

Ξεκινάμε με παραδοσιακές δυνάμεις και παϊδάκια στην Σταμάτα (delicious)! Υπάρχουν αρκετές επιλογές, αλλά θα σας προτείνω να επιλέξετε ανάμεσα σε Κόκκαλη (όχι Σώκρατες) ή στον Πιπίνιο.

Παράδοση θα βρείτε και στην Δροσιά που είναι γνωστή εδώ και 60 χρόνια για τα πεϊνιρλί της. Η μάχη για το καλύτερο πεϊνιρλί είναι σκληρή και παίζεται ανάμεσα σε Τεχλικίδη, Ελευθεριάδη και Θέμη. Εγώ όμως όντας πρώην ΠΑΣΟΚος βάζω πάντα πάνω από όλα τη φιλία γι’ αυτό ξερά στον Τεχλικίδη.

Συνεχίζοντας με σταθερές δυνατές, θυμίζοντας πιο πολύ χωριό, με παραδοσιακούς καβγάδες περί ομάδων και προπονητικής, μέρα ματς για σουβλάκια και κρασί στον Τσούκα στην Ροδόπολη.

klepsidra

Και last but not least στις αναφορές μου περί παράδοσης, στην Δροσιά, θα βρείτε την ψαροταβέρνα ΚλεψύδραΑν και η Δροσιά δεν είναι παραθαλάσσιο σποτ, τόσο προσεγμένη ποιότητα και φρεσκάδα σε θαλασσινά δε θα βρείτε πουθενά. Το συγκεκριμένο ψαροταβερνάκι παίζει μόνο φρέσκα και σε εκπληκτικές τιμές, έχοντας στην κουζίνα την Κα Έφη να δίνει ρεσιτάλ σε όλα. Ειδικότερα όμως παραδίδει μαθήματα σε ταραμοσαλάτα – και την κακαβιά της θα την ζήλευε και η νησιώτισσα γιαγιά μου!! MUST!! MUST MUST!!

Υ.Γ Για πίτσα και τοπ κρέπα επισκεφτείτε Magic Bus στη Δροσιά

Στον τομέα της διασκέδασης τώρα…

Ξεκινώντας πάλι από Κηφισιά, πιείτε μπύρες για ζέσταμα στο αρκετά ροκ Bronco και έπειτα υποβρύχια, σφηνάκια-γκομενάκια στο 248 – ειδικά όποτε παίζει ο γκουρού των 80s, 90s (παίζει και λίγο Ελληνικά) ιδιοκτήτης του, Gourou Panos!-

Πιο chill καταστάσεις στην Δροσιά… Ξεκινήστε με τσιπουράκι μετά χαλαρής μουσικής στην Γαργάρα και στα καπάκια Άνοιξη (είναι δίπλα αυτά) για ποτάρες, σφηνάκια και χαμούλη στο αγαπημένο Azor που φέρνει πάντα γ@μω τους Djs.

Ξεχωριστή αναφορά στον τομέα της διασκέδασης αξίζει στη Ν. Ερυθραία. Στον τόπο αυτόν μπορείτε να πίνετε και να διασκεδάζετε όσο αντέχετε. Αρχίζοντας πάντα με μπύρες και τζακ, σε ένα αληθινό ροκάδικο το Brown Sugar, συνεχίζοντας σε original bar Low, κάνοντας στάση για fast food (ό,τι βάλει η όρεξή σας σε ακτίνα μόλις 100 μέτρων), παίρνετε δυνάμεις και ξαναμπαίνετε στον πανικό. ΑΝ θέλετε να εξασφαλιστεί η ιστορικότητα της βραδιάς, αλλά και το hangover της επόμενης μέρας κλείστε-σβήστε με ποτό στο MINA’S PLAYERS CLUB.

Κλείνοντας ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ απογευματοβράδο παίζει παρτάρα με τον Dj Λεκόπουλο στο Bellini στην Κηφισιά, με κοκτειλάρες από μετρ του είδους και κοπελάρες να ομορφαίνουν τον χώρο!

Αυτά τα ολίγα από τα πάντα θαλπωρικά και ποιοτικά Βόρεια Βόρεια Προάστια, που μπορεί να είναι μακρυά για τους περισσότερους, αλλά αυτό δεν τα καθιστά βαρετά! Επισκεφθείτε τα και θα με θυμηθείτε! 😀

Τα καλυτερα wine bar της Αθηνας! (vol.1)

Σχόλια