Αυτά είναι τα καλύτερα live events του Δεκεμβρίου που δεν πρέπει να χάσετε!

Επιμέλεια: Θανάσης Παπαδόπουλος
Manos Coffee

1/12 : «Noble Silence Greece #1 at six dogs»

Η DLoaw & Co., γνωστή γαλλοβελγική δισκογραφική εταιρεία και εταιρεία παραγωγής διοργανώνει το πρώτο Noble Silence στην Ελλάδα!

Γνωστοί και από τα YouTube κανάλια τους, έχουν ως σκοπό να ενημερώνουν τους soul/ trip-hop/downtempo fans με καινούργιο υλικό από τους Mounika – Beatmaker, Kognitif official, Dirty Art Club, Brock Berrigan, Boogie Belgique και πολλούς άλλους.

Winter Plisskën Festival 2016 2 & 3 Δεκεμβρίου

Το Plisskën Festival, στη δεύτερη χειμερινή εκδοχή του στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2016, παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό line–up 40+ διεθνών και εγχώριων καλλιτεχνών, σε τρεις ιδιαίτερους χώρους της Αθήνας, Piraeus 117 Academy, Μεταλλουργείο & The Hub και σε τέσσερα stages που θα ξεκινάνε κάθε μέρα από τις 19:00 και θα καταλήγουν στις πρώτες πρωινές ώρες.
Περισσότερα θα δείτε εδώ:

10 λογοι για να πας στο Plisskën Festival!

2/12 : «12oς Πίθηκος LIVE ΑΘΗΝΑ»

Στην μέχρι τώρα πορεία του μετράει 5 ολοκληρωμένα album, αρκετές συμμετοχές σε συλλογές και συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες από τη hip-hop σκηνή και όχι μόνο. Oι πιο πρόσφατες κυκλοφορίες του είναι το κομμάτι «Ξένοι», σε παραγωγή Substanz DJ, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016 καθώς και το «Σκέψεις Στο Τσιμέντο», το μουσικό πρότζεκτ που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον παραγωγό Madness Key, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε και θα παρουσιαστεί live στη συναυλία της Aθήνας.

Μαζί του στην σκηνή ο DJ Waif στα πικάπ, η Πελίνα, o Eισβολέας, ο Hatemost, oι Επίλεκτοι, 6αρια, & ο Madness key.

3/12 : «Blend Mishkin / warm up Shinobil – Saint George Bar»

Τον είδαμε ακόμη φέτος στο Secret Sound Festival στη Σκύρο καθώς και μαζί με την υπόλοιπη αφρόκρεμα σχετικών καλλιτεχνών στο πάρτι της Enter Events στο AsWeEnter. Επίσης βρέθηκε πλάι στον Panda Dub στο Βοτανικό το Μάϊο. Πρόκειται πράγματι για τον βασιλιά της reggae dancehall σε ελληνικά μα και διεθνή νερά!

Περισσότερα για τον Blend Mishkin αξίζει να δείτε εδώ:

Ο Blend Mishkin θεωρει σημαντικοτερη την μουσικη απο το μεσο και βαζει πανω απ’ ολα τον σωστο ηχο!

4/12 : «Bizarre Ride live The Pharcyde! Warm up Twinsanity!»

Τα εναπομείναντα μέλη των Θρυλικών Pharcyde μαζί με τις καινούργιες προσθήκες των L.A JAY & K-NATURAL συνθέτουν τη κλασσική με τη σύγχρονη ιστορία σε ένα λάιβ που θα μείνει αξέχαστο!

Οι Twinsanity αποτελούνται από τους Eyekonik και Linkone και γεννήθηκαν στο Ashford, Surrey της Αγγλίας το 1993. Ένα χρόνο μετά, τα δύο αδέρφια μετακομίζουν στην Ελλάδα. Την άνοιξη του 2015, ξεχωρίζει η παρουσία τους στη συναυλία των Active Member στο πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» και η συμμετοχή τους στο tour της παρουσίασης δίσκου «Ελπίδα» του Ταφ Λάθος, σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

4/12 : «Διάφανα ΚΡΙΝΑ live, “Ένας τρόπος να πεις αντίο”

Μια εκδήλωση μνήμης για τον Θάνο Ανεστόπουλο, τον τραγουδιστή τον Διάφανων Κρίνων.

Θανος Ανεστοπουλος: H φωνη των Διαφανων Κρινων σιγησε για παντα

9/12 : « Meyhem Lauren (Fools Gold/NY) Live at Modu»

O Meyhem Lauren, γέννημα θρέμμα του Queens της Νέας Υόρκης, συγκαταλέγεται στους λιγοστούς πλέον rappers που η μουσική βιομηχανία δεν μπόρεσε να αλλοιώσει. Εκπροσωπεί ένα είδος στο hip hop το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Ένα απο τα live που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε!

9/12: «Οι BaiLdSA στο Αn Club – “Balkan Express (Ride the Train)”»

Οι BAiLdSA (Βalkan-Ska από τη Θεσσαλονίκη) συνδυάζουν βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με ska, reggae παντρεύοντας τα με punk αέρα και δημιουργώντας ξεχωριστές μελωδίες που στο άκουσμα τους δύσκολα «κρατάς τα πόδια σου στο χώμα. Απίστευτη gogolbordeλική ενέργεια επί σκηνής και ξεσηκωτικές διασκευές μα και εμπνευσμένες συνθέσεις όπως “Mastika”(παραδοσιακό βαλκάνικο), “U.S.B.” , “Jarnasali”, και έρχονται Αθήνα με νέο single.

9/12-11/12 : «Vinyl Is Back»

Η μεγαλύτερη εκδήλωση βινυλίου στην Ελλάδα υπόσχεται νέες συγκινήσεις: τεράστια γκάμα δίσκων βινυλίου, πλειστηριασμοί, όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων και τα νέα μοντέλα πικάπ, συναυλίες… όσο είναι η διάρκεια ενός δίσκου βινυλίου, d.j. sets, χορός, κληρώσεις και πολλές εκπλήξεις στο εορταστικό 9o Vinyl is Back στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Hellenic Motor Museum).

9/12: «Michelle Gurevich (Chinawoman) at Fuzz Live Music Club»

Η Michelle Gurevich, γνωστή σε όλους μας ως Chinawoman, έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική εμφάνιση, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club! Η Καναδή τραγουδοποιός με τις Ρωσικές ρίζες επιστρέφει στη χώρα μας έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το τέταρτο album της καριέρας της, με τίτλο “New Decadence”,  χρησιμοποιώντας πλέον το αληθινό της όνομα αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα το γνώριμο μουσικό της ύφος και την ιδιαίτερη – σκοτεινή, μελοδραματική, μεγαλόπρεπη – ατμόσφαιρα των προηγούμενων δίσκων της.

10/12 : «Europavox Festival Athens at Fuzz Live Music Club»

Το Europavox Festival έρχεται στην Ελλάδα! Το project που προωθεί την ευρωπαϊκή μουσική, ενώνοντας 7 χώρες μέσα από ισάριθμα events, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club!
Σε αυτή την πρώτη του εκδοχή, θα συμμετέχουν τέσσερις εξαιρετικές μπάντες από διάφορα μέρη της Ευρώπης: The Limiñanas (Γαλλία), The Oscillation (Βρετανία), The Noise Figures (Ελλάδα) και The Third Sound (Ισλανδία / Γερμανία).Κοινός παρονομαστής στον ήχο και των τεσσάρων το psych / garage rock, σε ένα event που οι φίλοι της συγκεκριμένης σκηνής δεν πρέπει με τίποτα να χάσουν

 15/12: «Dub Pistols at Fuzz Live Music Club»

Οι Dub Pistols επιστρέφουν στην Αθήνα! Το εκρηκτικό Βρετανικό dub / big beat / ska-punk σχήμα του Barry Ashworth, το οποίο φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην παγκόσμια μουσική σκηνή, θα βρίσκεται για μία και μοναδική εμφάνιση την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club!
Κάθε συναυλία τους είναι ένα ξέφρενο party – και η επερχόμενη δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η συγκεκριμένη μπάντα είναι γνωστή για τον τρόπο που έχει να μεταδίδει την καθηλωτική ενέργεια και το πάθος της σε ολόκληρο τον χώρο, μέχρι και ο τελευταίος στο κοινό να χορεύει ασταμάτητα. Προετοιμαστείτε!
Εδώ, μια φρέσκια συνέντευξη με τον Barry Ashworth των DubPistols:

Συνεντευξη με τον Barry Ashworth: Τhe Οriginal Pistolero in his own words!

15/12 : «Larry Gus w/ Central Pozitronics Live at six dogs »

O αγαπημένος μας ιδιαίτερος και μοναδικά ταλαντούχος Larry Gus επιστρέφει στη σκηνή του six d.o.g.s για την τελευταία του εμφάνιση μέσα στη χρονιά στις 15 Δεκεμβρίου. Μαζί του οι Central Pozitronics.

 

16/12: Blame Canada & 4LT. (dual release show) w/ guest: God in a Cone

Με αφορμή την κυκλοφορία των νέων (αμφοτέρων ντεμπούτων) πλήρων δισκογραφικών κυκλοφοριών τους, τα φιλικά προσκείμενα σχήματα των Blame Canada και 4LT. ανεβαίνουν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Death Disco, με σκοπό τη δημιουργία μιας μοναδικής συναυλιακής εμπειρίας που θα συνίσταται στην παρουσίαση αυτών των δισκογραφικών πονημάτων αλλά και στη εκ νέου σύμπραξη ενεργών μελών της εγχώριας underground καλλιτεχνικής κοινότητας, που όλα αυτά τα χρόνια –με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- συναντώνται κάθε τόσο σε διάφορα μουσικά projects.

17/12: «Hannah Williams and The Affirmations»

H Soul δίνη  που ακούει στο όνομα Hannah Williams, έρχεται στην Αθήνα με τους μουσικούς της και το νέο της album !

17/12 (aLtern.) : «Planet of Zeus // The Big Nose Attack //Gagarin 205»

Οι Planet of Zeus επιστρέφουν στη πόλη τους για να ολοκληρώσουν την Ευρωπαϊκή περιοδεία τους με μια μεγάλη συναυλία στο Gagarin 205. Μετά από ενάμιση μήνα στον δρόμο, η μπάντα που έφερε την αθηναϊκή σκηνή του σκληρού ήχου στα ευρωπαϊκά venues, κλείνει το Loyal To The Pack Tour με ένα δυνατό live. Μαζί τους το φοβερό δίδυμο των The Big Nose Attack.

18/12: «Το παζάρι Δίσκων του An Club & AN Groundfloor

Μουσική από όλα τα ρεύματα από rock, pop, soul, heavy, punk, 60’s, 70’s, 80’s surf και garage, σπάνια βινύλια, μπλουζάκια με στάμπες γνωστών συγκροτημάτων, μέχρι και αφίσες αγαπημένων καλλιτεχνών, αλλά και βιβλία.

22/12: «Cyanna Mercury  w/ guests: Κύριος Κ. Circassian»

Ο όρος “ψυχεδελικό rock” θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον ήχο των Cyanna Mercury, αλλά σε καμία περίπτωση να ορίσει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του, οι επιρροές του οποίου ξεκινούν από το δυτικό psych και τις folk ρίζες και φτάνουν στην ελληνική ρυθμολογία και ηχοχρωματική παράδοση. Το υψηλό συνθετικό επίπεδο του πρώτου τους LP “Archetypes”, χαρακτηρίζεται από μια μαγευτική απλότητα και μία ζωντανή τραχύτητα, που ισορροπεί με τις αξιομνημόνευτες μελωδίες και τα παροξυσμικά φωνητικά ξεσπάσματα. Επί σκηνής δε, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος τους έχει δει, το αποτέλεσμα είναι μια παγανιστική γιορτή με συνεχείς κορυφώσεις και εναλλαγές ανάμεσα σε σκοτεινές ατμόσφαιρες και ενεργειακές εκρήξεις.

23/12: «Xatzifrageta – the Band! live at Kyttaro Live Club»

Τους ξέρετε, τους αγαπάτε, τα λόγια είναι περιττά. Οι Xatzifrageta ζωντανά με full band σύνθεση την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 στο Κύτταρο

23/12: «Sleepin Pillow at Fuzz Live Music Club» 

Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη και από τις καλύτερες psych-rock μπάντες της χώρας, θα ανέβουν στη σκηνή του Fuzz Live Music Club στις 23 Δεκεμβρίου για μια ιδιαίτερη συναυλία στην οποία θα παρουσιάσουν τα τραγούδια από το νέο τους album, “The Past is Already Here”, σε ένα μοναδικό κι απόκοσμο οπτικοακουστικό θέαμα βασισμένο στις καινούργιες τους δημιουργίες.
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Stiko & Wag!

24/12: «X-Bass wt. Fleck at LAB»

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, οι Urban Danja παρουσιάζουν το X-BASS με καλεσμένους τον FLeCK και τον MC Bredda Ahmed.
Το καθιερωμένο X-BASS παρουσιάζει τον Fleck στο LAB, το υπόγειο club απέναντι απ’ το Λουκούμι Bar. Με κυκλοφορίες σε κάποια από τα μεγαλύτερα jungle και dubstep labels παγκοσμίως, όπως Jungle Cakes, Serial Killaz, OnDubGround, Chopstick ubplate, Reggae Roast κ.ά., ο Fleck είναι σίγουρα ένας απ΄τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της bass κουλτούρας της χώρας.
Με εμφανίσεις το τελευταίο εξάμηνο μόνο σε Αγγλία, Φινλανδία, Αυστρία, στο Outlook Festival στην Κροατία και αλλού, έρχεται να μας παρουσιάσει ένα dubstep 2 jungle dj set όπως μόνο αυτός ξέρει.

25/12 Dubwise Hi-Fi 10th XMAS Annual Dance

Το Dubwise Hi-Fi γιορτάζει τη 10η του χρονιά με πολλούς dj’s και πολλές μεγάλες επιτυχίες του χθες και του σήμερα. Live ερμηνείες από πολλούς καλλιτέχνες που πρέπει σίγουρα να ακούσετε!

29/12 «Balkan Riddims + Dub Riots & MC Yinka, Warm up : Blast’em Bop» 

Τα λόγια είναι περιττά εδώ, ένα live που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε.Οι Balkan Riddims στο Modular Experience Festival Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στην ίδια σκηνή με Dub Riots & Mc Yinka και Warm up από τον Blast’em Bop !

Για Balkan Riddims, αλλά και για Dub Riots θα μάθετε περισσότερα εδώ:

Σχόλια