Το πιο εορταστικό Σαββατοκύριακο του χρόνου είναι εδώ, όπως και οι προτάσεις μας για να περάσεις πανέμορφα!

Χριστουγεννιατικο Σαββατοκυριακο απο την Γωγω

Αν ο δρόμος σας φέρει στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στου Ψυρρή  και δείτε μπροστά σας ένα υπέρλαμπρο χριστουγεννιάτικο θέαμα μην κάνετε το λάθος απλώς να το φωτογραφίσετε,  αλλά μπείτε μέσα! Μπορεί να περιμένετε λίγη ώρα στην ουρά,  αλλά πιστέψτε μας αξίζει τον κόπο.

Το Little Cook ή αλλιώς το απόλυτο χριστουγεννιάτικο μαγαζί που μετρά ένα χρόνο ζωής σας περιμένει για μια μοναδική γευστική και όχι μόνο εμπειρία. Ένα παραμυθένιο αρχοντικό, ορισμός του Christmas Mood, με προσεγμένη διακόσμηση εμπνευσμένη από τις σελίδες των παραμυθιών από το Δεκέμβρη φόρεσε τα γιορτινά του και σας υποδέχεται καθημερινά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.

Χιλιάδες λαμπιόνια, δέντρα, ζαχαρωτά και ένα προσωπικό βγαλμένο από άλλη εποχή συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό το οποίο σας ταξιδεύει στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, στον κόσμο των Ιπποτών, της Σταχτοπούτας και των Αδερφών Γκριμ.

Ένα ξεχωριστό γλυκοπωλείο για όλη την οικογένεια με πεντανόστιμα γλυκά και προσιτές τιμές.

Αν βρεθείτε σε δίλημμα μπροστά στον κατάλογο επιλέξτε το Banana’s magic kiss, ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας με μπανάνα και θα με θυμηθείτε!

Αν θες να βγεις το βράδυ των Χριστουγέννων,   βρήκαμε για σένα  το κατάλληλο μέρος, όπου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα όλο τον Χρόνο. Χριστούγεννα χωρίς Noel δεν γίνεται άλλωστε. Το νέο μαγαζί της Κολοκοτρώνη (Στοά Κουρτάκη δίπλα στο Booze) που έγινε σύντομα talk of the town ήρθε να ταράξει τα νερά του αθηναϊκού nightlife.

Σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα όπου το μοντέρνο παντρεύεται με το vintage, με μια μεγάλη ποικιλία cocktail και ιταλικών κυρίως πιάτων, μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου υπό τους ήχους jazz, swing, disco, funk και φυσικά των γνωστών χριστουγεννιάτικων ασμάτων. Το Noel είναι ιδανικό για ένα γιορτινό χαλαρό βράδυ στην καρδιά της Αθήνας.

Αν πάλι είστε σινεφίλ και θέλετε να περάσετε τα Χριστούγεννα σας σε μια κινηματογραφική αίθουσα αγκαλιά με τα ποπ κορν σας προτείνουμε δύο ταινίες που αξίζει να δείτε.

1. La la land! Το ήδη πολυβραβευμένο μιούζικαλ, εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1960 γεμάτο όνειρα, αγάπη, μουσική, χορό με ένα αγαπημένο πρωταγωνιστικό ζευγάρι (Έμμα Στόουν–Ράιαν Γκόσλινγκ) με δοκιμασμένη κινηματογραφική χημεία κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 22 Δεκεμβρίου και υπόσχεται πολλά. Ευκαιρία να ονειρευτούμε και να κλέψουμε λίγη μαγεία.

2. Sing! Ένα ψηφιακό καρτούν για όλη την οικογένεια, με ήρωες πολλά διαφορετικά χαριτωμένα ζωάκια που τραγουδούν. Σκεφτείτε ένα είδος voice -το θέμα είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού με ζώα- όπου πρωταγωνιστεί η μουσική, η διαφορετικότητα και χαρούμενη διάθεση. Ακουλουθώντας τα χνάρια του εξαιρετικού Zootopia έχει κάτι να μας πει εκτός από τραγούδια.

Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τα Χριστούγεννα μια ευκαιρία για ξέφρενο ξεφάντωμα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι –ναι για σας μιλάω που βαριέστε να κανονίσετε, να χτυπηθείτε σε κάποιο κλάμπ, να στριμωχτείτε μαζί με πολλούς άλλους σε κάποιο μπαράκι και το μόνο που θέλετε είναι χουχουλιάρικα Χριστούγεννα δίπλα στο τζάκι.

Για εσάς έχουμε την τέλεια πρόταση, ένα φανταστικό Christmas Party! Μπορεί να είναι από μια μικρή μάζωξη με λίγους και καλούς φίλους μέχρι ένα μεγάλο πάρτυ με άφθονο ποτό και φωτορρυθμικά.The choice is yours!

Μερικές ιδέες για ένα επιτυχημένο πάρτυ:

  1. Χριστούγεννα χωρίς φαγητό δεν γίνεται! Συμφωνήστε να μαγειρέψει ο καθένας κάτι διαφορετικό, δεν χρειάζεται να είναι γκουρμέ ούτε περίπλοκο –δεν είστε ο Μαμαλάκης ούτε η Βέφα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας μπουφές home-made. Έτσι θα υπάρχει ποικιλία και ποσότητα, φροντίστε να υπάρχει και ποιότητα!
  2. Έχεις άσχημη φωνή και ντρέπεσαι να τραγουδήσεις μπροστά σε κόσμο; Μια είναι η λύση. Καραόκε. Μην το σκέφτεσαι καθόλου, φόρα τα καλά σου και τραγούδα σαν να μην υπάρχει αύριο. Απλώς προειδοποίησε τους γείτονες για να αποφύγεις την αστυνομία ενώ οι φίλοι σου θα συγχωρήσουν τα άπειρα φάλτσα σου γιατί Χριστούγεννα είναι, ημέρες αγάπης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γελάσετε πολύ. Εγγυημένη συνταγή. Αν δεν ξεφτιλιστείτε τώρα πότε;
  3. Παιχνίδια. Οι επιλογές είναι άπειρες. Αποφασίστε ποιο ή ποια σας ταιριάζουν περισσότερο και χωριστείτε σε ομάδες. Drinking games, παντομίμα, ταμπού, χαρτιά, ό,τι τραβάει η διασκέδαση σας. Επίσης αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και θέλετε να πρωτοτυπήσετε πρόσφατα ανακαλύψαμε μια εφαρμογή που λέγεται Νύχτες Παρέας.Ένα mix παιχνιδιών τύπου celebrity game night φανταστείτε. Προσοχή! Μην τσακωθείτε άγιες μέρες έρχονται.
  4. Ανταλλάξτε δώρα. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε αλλά μπορείτε να φτιάξετε κάτι που θα κάνει τη διαφορά. Τα χειροποίητα δώρα εξάλλου είναι πιο προσωπικά, πρωτότυπα και κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις. Τι πιο όμορφο να φύγετε με ένα δωράκι στο τέλος της βραδιάς;
  5. Φορέστε τα καλά σας, τη γιορτινή σας διάθεση και μην ξεχάσετε να φέρετε τον πιο λαμπερό και παρείστικο εαυτό σας. Eίναι Χριστούγεννα άνθρωποι του Σατανά…

 

Χριστουγεννιατικο Σαββατοκυριακο απο την Στελλα

Είναι  Σάββατο παραμονή Χριστουγέννων. Έξω έχει κρύο, είσαι κουρασμένος/η απ΄τη δουλεία όλης της βδομάδας και θέλεις να μείνεις σπίτι δίπλα στο τζάκι με τη συνοδεία μιας ζεστής σοκολάτας. Πολύ ωραία!  Θα σου κάνω μια ερώτηση και θέλω να σαι προσεκτικός/η: “ Να σου πω μια ιστορία;” 

Φαντάζομαι, θα σου έρχονται  εικόνες στο μυαλό από τη μαμά ή τη γιαγιά που μάζευε όλα τα παιδιά γύρω γύρω και έλεγε ιστορίες.  Αν ήσουν απ’ τα παιδιά που αγαπούσες τις ιστορίες της μαμάς και της γιαγιάς σας και τώρα που μεγάλωσες λιγάκι συνεχίζουν να σου αρέσουν, τότε το βιβλίο του  Χόρχε Μπουκάι  “Να σου πω μια ιστορία” θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για σένα αγαπητέ αναγνώστη.  Ένα βιβλίο ανάλαφρο με όμορφες ιστορίες που διαβάζεται άνετα μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο. Όρεξη να έχεις!

Όμως, αν ήσουν από τα παιδιά που κάπου στη μέση  της ιστορίας  κοιμόσουν ή βαριόσουν τότε μην αγχώνεσαι διότι σου έχουμε κι άλλο. Λόγω των ημερών φαντάζομαι  ότι θα έχεις τρέχεις να ψωνίσεις δώρα να φτιάξεις κουραμπιέδες, μελομακάρονα και παράλληλα μπορεί να δουλεύεις κιόλας σωστά; Σωστά.

Ακού, λοιπόν, έναν τρόπο χαλάρωσης για να διώξεις όλη την ένταση της βδομάδας. Πώς; με διαλογισμό!  Το πρωί ή εναλλακτικά όποια άλλη ώρα της ημέρας θέλεις αφιέρωσε δέκα λεπτά στον εαυτό σου. Βάλε τη μουσική που σου αρέσει, κάθισε σε μια στάση που είσαι άνετα και πάρε βαθιές ανάσες. Εστίασε στην εισπνοή και στην εκπνοή και χαλάρωσε. Δίωξε όλη την ένταση και τις αρνητικές σκέψεις και εστίασε στον εαυτό σου. Μπες στο κλίμα  των ημερών διότι είναι μέρες αγάπης και χαράς και αφιέρωσε αυτά τα δέκα λεπτά εξαιρετικά και μόνο σε σένα.

Αφού, έχεις χαλαρώσει και ηρεμήσει, έρχεται η ώρα της δημιουργίας. Πάρε ένα μεγάλο χάρτι, πινέλα, χρώματα και  ζωγράφισε. Ξέρω ότι θα μου πεις ότι δεν είσαι ο Πικάσο, αλλά δοκίμασε, κι αυτός κάπως έτσι ξεκίνησε. Άφησε ελεύθερο τον εαυτό σου και εκφράσου μέσα από τα χρώματα. Κάνε συνδιασμούς που δεν έχεις ξανακάνει! Όταν τελειώσεις υπόγραψε το έργο σαν σωστός καλλιτέχνης που είσαι και δώρισε το σ’ ένα αγαπημένο σου πρόσωπο ή κορνίζαρέ το στο δωμάτιο σου για να το θαυμάζεις!

Πίστεψέ με μετά απ όλα αυτά θα έχεις πάρα πολύ ενέργεια γι αυτό ήρθε η ώρα να σε βγάλουμε έξω. Πάρε την παρέα σου και φύγαμε! 

Στο τέρμα της οδού Κολοκοτρώνη και λίγο αριστερά υπάρχει ένα καινούριο μαγαζί, το  Estrella. Το Estrella ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και εδώ και ένα μήνα άνοιξε μαγαζί και στην Αθήνα. Αν είσαι  fan  του  brunch είναι μια πολύ καλή επιλογή.  Όμορφα πιάτα που  χορταίνουν πρώτα το μάτι (με άλλα λόγια είναι τόσο περιποιημένα που δεν θέλεις να τα χαλάσεις!). Η σπεσιαλιτέ τους είναι το περίφημο μπουγατσάν που μπορείς να επιλέξεις εσύ τη γέμιση που θέλεις.

Όσο για το βράδυ σου έχουμε και πάρτι σ΄ένα πανέμορφο νεοκλασσικό στον Κεραμεικό, στο Belleville concept cafe-bar. Οι παραγωγοί του Milk ‘n’ Chocolate έχουν ετοιμάσει μοναδικές μουσικές για το φετινό σας ρεβεγιον  σε  soul, reggae, blues, jazz και χιπ χοπ τόνους! Βάλε τα καλά σου, άνετα παπούτσια για να μην σταματήσεις να χορεύεις και ετοιμάσου για ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο party!

Αγησιλάου 88 και Σαλαμίνος 15, Κεραμεικός.

Είσοδος από Σαλαμίνος 15.

11 πρωτοτυπες προτασεις για DIY χριστουγεννιατικα δωρα!

Σχόλια