Γέννημα θρέμμα του Queens, ο Meyhem Lauren προσφέρει καθαρόαιμο και σκληροπυρηνικό rap για τους οπαδούς του είδους!

Εάν παρουσιάσουμε τη hip-hop κουλτούρα ως ένα είδος ανώτατης μόρφωσης, τότε σίγουρα η Νέα Υόρκη είναι ένα από τα top πανεπιστήμια του κόσμου. Από το Harlem μέχρι το Staten Island, κάθε στενό και δρόμος αποτελεί ένα αμφιθέατρο, μία αίθουσα διδασκαλίας. Και όταν η σχολή σου έχει απόφοιτους όπως ο Big L, ο Notorious B.I.G. ή οι Wu Tang Clan, η “κληρονομιά” που μένει για τις επόμενες γενιές είναι βαριά και ανεκτίμητη. Ο Meyhem Lauren είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα τελειόφοιτου της Νεοϋορκέζικης σχολής, καθώς έχει ήδη αρχίσει να ορίζει τον δικό του χώρο στο μουσικό χωράφι της rap.

meyhen and bronson

Meyhen Lauren και Action Bronson εν μέσω εκπροσώπησης του Queens

Τα rap του Meyhem κρύβουν έναν πολυδιάστατο και ενδιαφέρον χαρακτήρα. Πίσω από τα αριστοτεχνικά πατήματα και τα έξυπνα punchlines, υπάρχει ένας άνθρωπος έτοιμος να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα. Τη μία στιγμή σε βάζει σε ένα μαύρο SUV το οποίο κάνει ένα αργό σουλάτσο στους δρόμους του Queens, αφήνοντάς σε ελεύθερο να χαζέψεις τα σκηνικά που διαδραματίζονται, ασφαλής πίσω από τα φιμέ τζάμια. Την άλλη, βρίσκεσαι σε ένα μπαλκόνι με θέα το Manhattan παρέα με την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου σε ένα ρομαντικό tête-à-tête. Άλλες φορές ταξιδεύεις σε κάποιο εξωτικό νησί, μαζί με τον κολλητό του Action Bronson για να ανακαλύψεις τη τοπική κουζίνα και να φας μέχρι σκασμού.

Αυτή η πληθώρα από εικόνες σερβίρεται στους μουσικούς μας δίσκους περιτυλιγμένη από ένα φύλλο γνήσιου hardcore. Η Νεοϋορκέζικη αισθητική που προαναφέραμε είναι εμφανής και διάχυτη στα κομμάτια του Meyhem ανεξάρτητα από το εάν τις παραγωγές αναλαμβάνει η ανατολική (Large Professor, Buckwild) ή η δυτική ακτή (Alchemist, DJ Muggs). Κατά τ’ άλλα ο Meyhem μένει πιστός στη κλασσική hip hop αισθητική των 90s. Σταθερό flow, χωρίς πολλές εναλλαγές (σταθερό ε, όχι μονότονο), δουλεμένες ατάκες και επιθετικό delivery προσφέρουν ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί κάθε πιστό ακροατή του είδους.

Ο δίσκος του Meyhem Lauren “Piatto D’Oro” διατίθεται για δωρέαν λήψη. Για να τον αποκτήσεις κάνε κλικ εδώ.


Η Beat Elite και η QNQ παρουσιάζουν τον Meyhem Lauren  μαζί με τον παραγωγό του DJ Icerocks για μία μοναδική συναυλία την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη στο Modu Club.

Μαζί του οι Elephant Phinix, Obnoxious Kas και 6ΑΡΙΑ.

Προπώληση εισιτηρίων στο Rhytmh Records, Εμ.Μπενάκη 74 στα Εξάρχεια (10 ευρώ). Εισιτήρια στην είσοδο στη τιμή των 10 ευρώ.
FB event: https://www.facebook.com/events/201069720333996/


meyhem poster

Anderson .Paak: ενα ψευδωνυμο με νοημα

Σχόλια