Εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και πρωτότυπες DIY χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να φέρεις τα Χριστούγεννα σπίτι σου.

 

Μιας και πλησιάζουμε στην πιο γιορτινή εποχή του χρόνου και καθώς το χειμερινό κλίμα που αρχίζει να επικρατεί ξυπνά μέσα μας την έμπνευση και τη διάθεση για δημιουργία, είναι η πιο κατάλληλη περίοδος να μοιραστούμε μαζί σου απλές και οικονομικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Βάλε μια κούπα ζεστή σοκολάταχριστουγεννιάτικες μουσικές να ακούγονται, σήκωσε τα μανίκια και ξεκινάμε!

1.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΓΙΡΛΑΝΤΑ

Θα χρειαστείς: μακαρόνια φιογκάκια (όσα θέλεις), χρυσόσκονη, υγρή διάφανη κόλλα και  χρωματιστό σπάγκο.

  1. Πάρε ένα μακαρόνι και πέρασέ το κόλλα.
  2. Πριν στεγνώσει πασπάλισέ το με χρυσόσκονη (ή ότι άλλο επιθυμείς) και άσ’ το να στεγνώσει. Κάνε το ίδιο και στα υπόλοιπα μακαρόνια.
  3. Κόψε ένα κομμάτι σπάγκο (μήκους ίσου με αυτό που θέλεις να έχει η γιρλάντα σου) και δέσε τα μακαρόνια στο σπάγκο. Φρόντισε να αφήσεις ίση απόσταση ανάμεσα στα μακαρόνια.χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Extra Tip: Μπορείς να βάψεις τα μακαρόνια στο χρώμα της αρεσκείας σου!

2.ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ

Θα χρειαστείςένα κομμάτι φελλό (το μεγαλύτερο πάχος), ένα καλαμάκι για σουβλάκι, δύο αυτοκόλλητα αστεράκια και μια μουσική παρτιτούρα τυπωμένη σε Α4.

  1. Πάρε την παρτιτούρα και σχεδίασε ένα μεγάλο τρίγωνο (βάση του τριγώνου να είναι η μικρή πλευρά του Α4).

  2. Κόψε το τρίγωνο και δίπλωσέ το σα βεντάλια. Αφού το διπλώσεις ξεδίπλωσέ το. Τώρα η παρτιτούρα σου θα έχει αποκτήσει τσακίσεις.

  3. Πέρασε ανάμεσα το καλαμάκι σουβλάκι (όπως φαίνεται στην εικόνα) με το μυτερό μέρος προς τη βάση του τριγώνου.

  4. Κόψε ένα τετράγωνο κομμάτι φελλό. Κάρφωσε το δεντράκι στο κομμάτι φελλού ώστε να αποκτήση βάση και να μπορεί να στέκεται.

  5. Τέλος, κόλλησε στην κορυφή του καλαμακίου τα δύο αστεράκια έτσι ώστε το καλαμάκι να είναι ανάμεσά τους και το δεντράκι σου είναι έτοιμο!χριστουγεννιάτικες κατασκευές

 

3. ΒΑΖΑΚΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΗΡΟΠΗΓΙΟ

Θα χρειαστείςένα διάφανο βάζο μεγέθους της επιλογής σου χωρίς ανάγλυφη επιφάνεια, ένα χαρτόνι, χρώμα τις επιλογής σου για επιφάνεια γυαλιού και ένα κερί.

  1. Σχεδίασε στο χαρτόνι και κόψε ένα χριστουγεννιάτικο σχήμα (δέντρο, αστέρι, τάρανδο).

    Προσοχή: το σχήμα να είναι μικρότερο από το ύψος του βάζου.

  2. Κόλλησέ το στη μέση του βάζου. Πάρε το χρώμα και χρωμάτισε όλο το βάζο (και το κομμάτι με το χαρτόνι που έχεις κολλήσει).

  3. Όταν στεγνώσει ξεκόλλα το χαρτόνι, άναψε ένα κερί και βάλ’ το μέσα στο βάζο. Έχεις ένα χειροποίητο χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο!img_4337

 

DIY #4: ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ

Το επόμενο DIY ίσως να απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο από τις προηγούμενες χριστουγεννιάτικες κατασκευές αλλά είναι σίγουρα από τις πιο διαφορετικές και εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα δεις. Γι’ αύτο λοιπόν κι αποφασίσαμε να τη φτιάξουμε κι εμείς. Και όταν λέω εμείς εννοώ την Ειρήνη κι εμένα.

Σου δείχνουμε λοιπόν τι πρέπει να κάνεις step by step για να το φτιάξεις κι εσύ ένα σοκολατένιο Rudolph!

Θα χρειαστείς: ένα γυάλινο βαζάκι χωρίς ανάγλυφη επιφάνεια, ένα καφέ χαρτόνι, μια κόκκινη φούντα, αυτοκόλλητα – μάτια, τουλάχιστον τέσσερα σύρματα ντυμμένα με κόκκινο ύφασμα, μια κορδέλα της επιλογής σου, κόλλα και… maltesers (όχι για να τα φας)!

χριστουγεννιάτικες κατασκευές

  1. Μέτρησε το ύψος του βάζου. Κόψε μια λορίδα χαρτόνι με πάχος το μισό του ύψους του βάζου. (εικ. 1)
  2. Τοποθέτησε το χαρτόνι στη μέση του βάζου. (εικ. 2)
  3. Αφού το τοποθετήσεις σωστά κόλλησέ το, τυλίγοντας κυκλικά το βάζο. Άφησέ το στην άκρη να στεγνώσει. (εικ. 3)
  4. Πάρε δύο από τα συρματάκια και κόψ΄τα στη μέση. Μετά τσάκισε κάθε κομμάτι στη μέση. (εικ. 4)
  5. Αν θεωρείς ότι κάποιο κομμάτι είναι υπερβολικά μεγάλο, κόψε όσο χρειάζεται. (εικ. 5)
  6. Τα τσακισμένα συρματάκια πρέπει να είναι σχετικά μικρού μεγέθους και να έχουν τη μορφή “v”. (εικ. 6)
  7. Πάρε τα άλλα δύο σύρματα και πλέξε επάνω τους τα μικρά που έχεις κόψει. Το τελικό σχήμα πρέπει να θυμίζει κέρατα ταράνδου και μπορείς να το διαμορφώσεις όπως θέλεις εσύ. Πλέξε τα δύο κέρατα μεταξύ τους και κόλλησέ τα στο καπάκι του βάζου. (εικ. 7)
  8. Όσο ετοιμάζεις τα κέρατα το βάζο θα έχει στεγνώσει. Οπότε ήρθε η ώρα να κολλήσεις τα μάτια και τη φούντα – μύτη πάνω στο καφέ χαρτόνι. (εικ. 8)
  9. Γέμισε το βάζω με όσα maltesers περίσσεψαν (γιατί σίγουρα θα έχεις φάει λίγα όσο κάνεις την κατασκευή), βάλε και το καπάκι και ο πιο σοκολατένιος Rudolph είναι έτοιμος να διακοσμίσει κάποια γωνιά του σπιτιού σου!

Σχόλια