“Legenda – The Musical”.  Μία μουσικοχορευτική παράσταση για ένα μουσικό του δρόμου με στόχο να μας ταξιδέψει στις πόλεις της Ευρώπης.

Για δύο μόνο παραστάσεις η “Legenda” στο Χυτήριο στον Κεραμεικό, ταξίδεψε θεατές και συντελεστές. Πρόκειται για την ιστορία ενός μουσικού του δρόμου ο οποίος αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι με πυξίδα το άγνωστο.

Ο Άγγελος Κυπριανός, μέσω της “Legenda”, εξιστορεί τις περιπέτειες από τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει backpacking. Ταξιδεύοντας από πόλη σε πόλη άλλωτε έχοντας τα απαραίτητα χρήματα και άλλωτε όχι. Στα ταξίδια του γνώρισε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι είχαν τόσο μεγάλη καρδιά, που ήθελαν να τον βοηθήσουν κι ας ήταν άγνωστος. Ταυτόχρονα, όμως, βίωσε απίστευτες κακουχίες, όπως το τσουχτερό κρύο και διάφορες αρρώστιες.

Μη χάνοντας την ελπίδα και το κουράγιο του, όμως, δεν έχανε σπιθαμή από τον ενθουσιασμό του. Μία περιπέτεια που μόνος του ξεκίνησε σε μία άσχημη στιγμή της ζωής του.

Μέσα από την παράσταση, ο Άγγελος Κυπριανός, μας παρουσίασε τα τραγούδια όπου συνέθεσε στα περιπετειώδη ταξίδια του. Σε ένα κλίμα folk, country και rock & roll μουσικής οι ιστορίες του ξεδιπλώθηκαν αβίαστα.

Μύθοι και θρύλοι της ζωής του μουσικού του δρόμου, ντυμένοι με τη μουσική των ταξιδιών, των αναπάντεχων γνωριμιών και των απροσδόκητων πόθων. Στο τέλος, ένα πρόσωπο πυξίδα που τον κάνει να μείνει.

2 ηθοποιοί, 6 μουσικοί, 4 χορευτές δένουν αρμονικά μεταξύ τους, δημιουργώντας την όμορφη “Legenda”. Το σενάριο είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία που μπορείς να διαβάσεις και στο “Λετζέντα” Μέρος Α’. Ένα μικρό βιβλιαράκι (το 1ο της σειράς) που έγραψε ο ίδιος ο Άγγελος εξιστορώντας τι άλλο, αλλά από τις περιπέτειες του. Περιγράφει τη διαδρομή από τη Φλωρεντία μέχρι το Λονδίνο το διάστημα Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2010.

Remi & the Road: Συνεντευξη με το σκηνοθετη του musical Legenda

Ο Remi & The Road ή αλλιώς… Άγγελος κατάφερε μέσα σε δύο βραδιές να αγγίξει τη ψυχή μας μέσω των τραγουδιών του αλλά και της ιστορίας του. Τραγούδια που όχι μόνο εξιστορούν τα ταξίδια του και τις περιπέτειες του, αλλά και τα συναισθήματα του σε κάποια χρονική στιγμή της ζωής του. Αληθινός, και με μία μόνο έννοια. Να κάνει το κοινό να καταλάβει τι νιώθει και να πάρει κι αυτό μέρος σε ένα ταξίδι που το ‘αύριο’ είναι αβέβαιο.

Το album που περιλαμβάνει τα τραγούδια/ιστορίες του Remi έχει τίτλο “Street Serenade” και μπορεί να βρεθεί στα επίσημα site.

“Please don’t look down me, I do what i was told, I can’t earn no living, and so i sell my gold. 
Please don’t look down on me, the times are cold, I’m not used to giving, but i gave up my soul..” 

Σενάριο & σκηνοθεσία: Άγγελος Κυπριανός
Πρωταγωνιστούν:
Ειρήνη Παππά, Μανώλης Μακρυγιάννης.
Μουσική:
Remi & the road
Άγγελος Κυπριανός(φωνή & κιθάρα)
και οι μουσικοί:
Ηλιάνα Κορέτση(Βιολοντσέλο), Μελίνα Ντελίκου(Βιολί), Χρόνης Παυλίδης(Μπάσο), Νίκος Κυπριανός(Ηλεκτρική κιθάρα), Γεράσιμος Ζαβιτσάνος(Τύμπανα).
Special guest: Τζένη Χατζοπούλου (Φωνή).
Χορός: Xορευτική ομάδα rock & roll “The Dazzlers”.

Φωτογραφίες από τη φωτογράφο μας Εύα Μπεσλεμέ:

Σχόλια