Μια πανέμορφη σχεδιάστρια μόδας με πελατεία σε όλη την Ελλάδα και την ελληνική tv, η Νάντια Ράπτη, μας μιλά για την ζωή και τη δουλειά της που τόσο αγαπά..

Η Νάντια Ράπτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήγε σχολείο στο Ψυχικό και έπειτα πέρασε Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Λίγο πριν το τέλος των σπουδών της στο Καποδιστριακό παίρνει μια ανάποδη στροφή και αποφασίζει ότι θέλει να μπει στον χώρο της μόδας που αγαπάει από μικρή.

“Ήμουν πολύ αντιδραστικό παιδί γενικά, αλλά κυρίως με τα ρούχα μου. Δεν ήθελα να βάλω με τίποτα αυτά που μου έδιναν να φορέσω και ειδικά τις φούστες τις σιχαινόμουν όσο τίποτα. Από το δημοτικό κιόλας αν δεν μου άρεσε κάτι, αλλά έπρεπε να το φορέσω, το έπαιρνα και το μεταποιούσα.”

Νάντια Ράπτη

Για να μετατρέψει την παιδική της αγάπη για ρούχα σε τέχνη, η Νάντια μπαίνει στη σχολή μόδας Βελουδάκης. Συνειδητοποιημένη, πλέον, ότι αυτό είναι που θέλει να κάνει και επαγγελματικά, αφού τελειώνει και αυτή τη σχολή, δημιουργεί μαζί με μία συμφοιτήτριά της την μάρκα Arte. Η Arte παίρνει μέρος σε 2 fashion shows, πάει αρκετά καλά, αλλά τον Ιανουάριο του 2013 η συνεργάτιδα της αποσύρεται για προσωπικούς λόγους. Τότε και σχεδόν αμέσως η δυναμική Νάντια φτιάχνει ένα νέο brand που το ονομάζει “Nadia Rapti” από το όνομά της 😉

Με το νέο της brand έχει κυκλοφορήσει 3 collections: Καλοκαίρι 2013, Χειμώνας 2014 και Καλοκαίρι 2014 και συνεχίζει..

Αυτή την περίοδο με τι καταπιάνεσαι;

Τώρα έχω non-stop δουλειά. Ασχολούμαι με τον σχεδιασμό της χειμερινής collection του 2017 που θα βγει τον Μάρτη και παράλληλα έχω βάλει μπροστά και την καλοκαιρινή collection του 2017.  Στην Ελλάδα ειδικά στον τομέα της μόδας είναι πολύ δύσκολα, αλλά με πολύ προσωπικό τρέξιμο μπορείς να το κάνεις να λειτουργήσει, αρκεί να το αγαπάς.

Εγώ το διασκεδάζω αρκετά παρόλο τον φόρτο εργασίας γιατί κάνω αυτό που αγαπάω από παιδί.

Νάντια Ράπτη

Τα ρούχα που δημιουργείς σε τι είδους κοινό απευθύνονται;

Αρχικά δημιουργώ ρούχα κυρίως για γυναίκες. Φτιάχνω ανά καιρούς και κάποια αντρικά, αλλά επί το πλείστον γυναικεία και απευθύνονται σε άτομα busy που τρέχουν-όπως και εγώ- όλη την ημέρα. Μου αρέσει και προσπαθώ οι δημιουργώ ρούχα για όλες τις περιστάσεις, γραφείο, καφέ bussines launch και βραδινή casual έξοδο.

Κάνεις κάποιες κινήσεις για εξωτερικό;

Κάτι κάνω, αλλά όπως σου είπα τρέχω 2 collections τώρα οπότε ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος. Παρόλο που οι οικονομικές δυσχέρειες που μαστίζουν την χώρα μας καθιστούν δύσκολη την δημιουργία και την ανάπτυξη γενικά -πόσο μάλλον στον χώρο της μόδας- πιστεύω πολύ σε αυτό που κάνω, λατρεύω την Ελλάδα και για αυτό το παλεύω-για την ώρα-εδώ.

Τι σου αρέσει να κάνεις με τον έστω και ελάχιστο χρόνο που σου απομένει;

Μου αρέσει να δραπετεύω πηγαίνοντας για τρέξιμο σε όμορφα μέρη ή αποβάλω την ένταση της ημέρας κάνοντας crossfit. Προσέχω αρκετά τη διατροφή μου και γυμνάζομαι όσο μπορώ ώστε να έχω δυνάμεις να ανταπεξέρχομαι στα δύσκολα ωράρια της δουλειάς. Στην βραδινή μου έξοδο θα επιλέξω να πάω ή σινεμά, ή θέατρο, αλλιώς σε κάποιο ωραίο μαγαζί για κρασάκι.

Νάντια Ράπτη

Αυτά από την πανέμορφη και δημιουργικότατη Νάντια Ράπτη που μας παραχώρησε συνέντευξη εν μέσω πολυάσχολης περιόδου. Την ευχαριστούμε πολύ, όπως επίσης τον εξαιρετικό φωτογράφο μας Βασίλη Ζάκκα και το Baba ou Rum για την φιλοξενία.

Την δουλειά της Νάντιας μπορείτε να δείτε στην σελίδα της  στο Facebook!

 

Σχόλια