-Πόσο σας βοήθησε το Πανεπιστήμιο στην εξέλιξη της ιδέας; Είχατε ξεχωριστή αρωγή από τους καθηγητές ή κάποιον που σας βοήθησε σε επίπεδο mentoring με τις συμβουλές του;

Αυτή τη στιγμή μας υποστηρίζουν έμπρακτα το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών με mentoring sessions από επιχειρηματίες / startuppers και με αρκετά bootcamp επιχειρηματικότητας και καινοτομίας κατά διαστήματα  καθώς και το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft Hellas όπου μας στηρίζει στο τεχνικό κομμάτι παρέχοντας μας χρήσιμες υπηρεσίες και development tools.

Στο fably, αναπτύσσουμε συνεχώς περισσότερες λύσεις που θα το καταστήσουν μια πλήρως βιώσιμη επιχειρηματική προσπάθεια.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου!

-Ποιές οι μελλοντικές σκέψεις για την εξέλιξη του Fably; Ποιά τα άμεσα μελλοντικά σας σχέδια;

Στο Fably, ονειρευόμαστε πολύ και κάθε πρωί που ξυπνάμε δουλεύουμε σκληρά για αυτά τα όνειρα. Μέχρι το επόμενο πρωί φυσικά. 😀

Μελλοντικά δεν επιθυμούμε το Fably να παραμείνει απλά μια πλατφόρμα που ανεβαίνουν ιστορίες. Θέλουμε να μετατραπεί σε ένα κόσμο όπου η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν περιορίζονται. Για το λόγο αυτό, θέλουμε να «παντρέψουμε» τις γραπτές ιστορίες με τον ήχο και την εικόνα. Οι χρήστες από ένα σημείο και μετά θα μπορούν να γράφουν μια μικρή ιστορία και ταυτόχρονα να την βλέπουν να αποκτά ζωντάνια με τρόπους που μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο στην φαντασία. Μέχρι τότε όμως, εργαζόμαστε σκληρά ώστε το Fably να εγκατασταθεί στην αγορά και να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Fably

clockwise: Δήμητρα Μπολούτσου, Κώστας Κοπανίδης, Σωκράτης Χαρίσης, Άλκης Πετρόχειλος και Γιώργος Μετάκος

Όσο για τα άμεσά μας σχέδια, δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τις εκπλήξεις μας, αλλά ετοιμάζουμε κάτι πολύ δυνατό αυτά τα Χριστούγεννα, που ελπίζουμε να δώσει λίγο από την μαγεία της ιστορίας σε κάθε άνθρωπο.

-Υπάρχει κάποια σύνδεση του εγχειρήματος με την κατάσταση της κοινωνικό-οικονομική κρίσης που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα; Σας επηρέασε στη δημιουργία του;

Πάνω σε αυτό το ζήτημα μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι, αντικειμενικά, ο ελληνικός χώρος δεν είναι ευνοϊκός για επενδύσεις. Παρ’ όλα αυτά, θεωρούμε ότι αν η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο challenging, δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να εξασκήσουμε την δημιουργικότητά μας και να χτίσουμε την δική μας επιχείρηση. Το δύσκολο ελληνικό περιβάλλον αποτέλεσε κίνητρο για εμάς.

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, αλλά η βασικότερη έχει να κάνει με την ταχύτητα. Είναι πολύ σημαντικό σε τόσο γρήγορα κινούμενες αγορές να είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση και να κάνουμε συνεχώς έρευνα. Η επιβίωση μια επιχείρησης με καινοτομία συνδέεται άμεσα με την δυνατότητά της να εντοπίζει ευκαιρίες και να είναι ευέλικτη. Η ευελιξία είναι συχνά εξουθενωτική, αλλά με την βοήθεια της ομάδας οδηγούμαστε σε επιτυχία.

-Τι έχετε να πείτε ως μήνυμα σε όλους τους νέους που βιώνουν την κατάσταση ως ένα εμπόδιο στα όνειρά τους;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η κρίση είναι η μητέρα πολλών ευκαιριών στην Ελλάδα και κάποια στιγμή καλό είναι να αρχίσουμε όλοι να το αντιλαμβανόμαστε. Εμπόδια υπάρχουν, αλλά το πάθος και η αισιοδοξία είναι πράγματα που δεν μπορούν εύκολα να καταβληθούν και αυτό κάνει και εμάς να συνεχίζουμε.

Fably

Το μήνυμά μας προς όλους τους νέους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα είναι να οδηγούνται πάντα από το όραμά τους, να θέτουν τους στόχους τους και να βρίσκουν κατάλληλους συνεργάτες πάνω στους οποίους θα μπορούν πάντα να βασίζονται. Η συνεργασία είναι το κλειδί της επιτυχίας στους καιρούς που διανύουμε.

Βρείτε το Fably στα Social Media:

Instagram: fably_io
https://www.instagram.com/fably_io/

Facebook: Fably
https://www.facebook.com/joinfably/

Δοκιμάστε και εσείς το Fably app μέσω του Google Play:

Fably

Η εφαρμογή βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση. Κατεβάστε (με κλικ πάνω στην εικόνα) και αξιολογείστε το app για να βοηθήσετε την περαιτέρω ανάπτυξή του. 

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ευχαριστούμε πολύ το Bubbletale (tea bar) στην Αιόλου, για την παραχώρηση του χώρου για τις φωτογραφίες.

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2