Αυτή είναι η λίστα με τα καλύτερα wine bars της Αθήνας και οι δικές μας προτάσεις!

Έχεις περάσει μία κουραστική μέρα και το μόνο που θέλεις είναι ένα ποτήρι κρασί και την παρέα σου. Τι καλύτερο από το να το απολαύσεις σε ένα από τα καλύτερα wine bars που σου προτείνουμε;

Μετά από πολύ έρευνα στους δρόμους της Αθήνας (αλλά και στο πολυαγαπημένο μας Foursquare) και αφού συναντήσαμε πολλά ευχάριστα πρόσωπα σας παραθέτουμε την λίστα με τα καλύτερα wine bars της Αθήνας.

FABRICA DE VINO

Από το 2011 λειτουργεί το πιο παλιό wine bar στα ιστορικά χρόνια του κέντρου της Αθήνας. Πριν γίνει το σημερινό Fabrica De Vino υπήρξε κατοικία του Στρατηγού Πλαστήρα και κάποια χρόνια μετά χλιδάτο μπαρ. Με 800 ετικέτες ελληνικών κρασιών, εκ των οποίων τις 154 τις απολαμβάνετε και σε ποτήρι. Σε έναν αυστηρό βιομηχανικό χώρο με γλυκιές πινελιές που στόχο έχουν να εκπλήξουν.

Διοργανώνονται συνεχώς event που θα βρεις εδώ.

+ Το κελάρι του είναι επισκέψιμο. Ανοιχτή κουζίνα με το αίθριο της από πάνω που μπορείς να βλέπεις την βροχή. 9.2/10 Βαθμολογία στο Foursquare.

Info: Εμμανουήλ Μπενάκη 3, Κέντρο || 210 3214148

καλύτερα wine bar

OINOSCENT

Το Oinoscent ιδρύθηκε το 2008 από δύο νέα παθιασμένα αδέρφια. Για μία μικρή περίοδο λειτουργούσε ως κελάρι κρασιών, αλλά ήταν ζήτημα χρόνου μέχρι να εξελιχθεί στο πρώτο wine bar της Αθήνας. Μπορείς να βρεις πάνω από 700 ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο. Φιλοξενεί ποικίλα event που μπορείς να βρεις εδώ. Επίσης εκτός από events γίνονται πολλές δοκιμές κρασιού στις οποίες μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ!

Έχουν συλλογή με πάνω από 50 κρασιά σε ποτήρι η οποία ανανεώνεται δύο φορές την εβδομάδα ώστε να έχεις πάντα να δοκιμάσεις κάτι καινούριο. 9.2/10 Βαθμολογία στο Foursquare.

Info: Βουλής 45-47 Σύνταγμα, Κέντρο || 210 3229374

καλύτερα wine bar

HETEROCLITO

Είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του οίνου. Φιλοξενεί τουλάχιστον 210 ελληνικές ετικέτες κρασιού και σου προσφέρει κρύα πιάτα που ταιριάζουν με την κάθε ποικιλία. Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα “10 Reasons to love Athens this summer” του περιοδικού Forbes. Επίσης, η εφημερίδα Huffington Post προτείνει το Heteroclito σε αφιέρωμα με τίτλο “The Best Spots To Eat And Drink In Athens”.

Κάθε Δευτέρα, Έλληνες οινοπαραγωγοί παρουσιάζουν τα κρασιά τους ή πραγματοποιούνται δοκιμές ανάμεσα σε διαφορετικές ποικιλίες. 8.8/10 Βαθμολογία στο Foursquare.

Info: Φωκίωνος 2  Πλάκα, Κέντρο || 210 03239406

Wine bars

WINE POINT

Το Winepoint είναι το πρώτο wine bar της Αθήνας που σου προσφέρει επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τις καλύτερες περιοχές του ελληνικού αμπελώνα. Το Winepoint δεν θα μπορούσε να λείπει από τα καλύτερα wine bars της Αθήνας, καθώς πέρα από το ότι είναι μοντέρνο, διοργανώνει τακτικά αφιερώματα σε παραγωγούς. Προσφέρει πλούσιες ποικιλίες αλλαντικών και τυριών.

Ράφια γεμάτα κρασιά με διάφορες ποικιλίες σε ένα άνετο χώρο ιδανικό για να διασκεδάσεις με την παρέα σου. 8.4/10 Βαθμολογία Foursquare

Info: Aθ. Διάκου & Πορίνου 2 || 210 9227050

καλύτερα wine bar

SCALA VINOTECA

Στο Scala Vinoteca πρωταγωνιστές είναι η πλούσια κάβα που διαθέτει αλλά και οι μοναδικές γευστικές επιλογές από τον chef Δημήτρη Κοντόπουλο. Με πολλές ετικέτες αλλά και κρασιά σε ποτήρι μπορείς να απολαύσεις τον μοντέρνο χώρο, πίνοντας εξαιρετικό κρασί και δοκιμάζοντας γεύσεις που θα σε εντυπωσιάσουν.

Το ξύλο ως στοιχείο πρωταγωνιστεί δημιουργώντας μία cosy και ζεστή ατμόσφαιρα για σένα και τους φίλους σου. Τα χιλιάδες μπουκάλια στον τοίχο θα σε βάλουν κατευθείαν στο κλίμα. 9.1/10 Βαθμολογία στο Forsquare.

Info: Σινά 50 & Αναγνωστοπούλου || 210 3610041 & 697 4092392

καλύτερα wine bar της Αθήνας

Τα πεντε καλυτερα cocktail bars σε ολα τα προαστια!

 

Σχόλια