Filmscape 57: Ένα διαφορετικό παιχνίδι στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Θέλετε να ζήσετε παγιδευμένοι σε ένα δωμάτιο βλέποντας θρυλικές σκηνές ταινιών ή να ζήσετε την εμπειρία ενός τηλεπαιχνιδιού; Το FilmScape 57 υπόσχεται να σας κρατήσει σε αγωνία ως το τελευταίο λεπτό!

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία AddArt συνεργάζεται με το ”The Room” δημιουργώντας ένα μοναδικό παιχνίδι, με τίτλο Filmscape 57, το οποίο είναι στη διάθεση του κοινού κατά τη διάρκεια του 570υ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Filmscape 57

Από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016, λοιπόν, όλοι μπορούν να επισκεφθούν το FilmScape 57, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού αριστερά και συγκεκριμένα στο Φυλάκιο δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό, για να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία!

Τι μπορεί να κάνει κανείς όμως σε αυτό το χώρο;

Επισκεπτόμενοι το χώρο μάθαμε ότι το Filmscape 57 αποτελείται από δύο θεματικά παιχνίδια, τα οποία σχετίζονται άμεσα με επικές στιγμές του κινηματογράφου. Εκεί, δηλαδή, υπάρχει ένα πρωτότυπο escape room, στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να λύνουν γρίφους που σχετίζονται με ταινίες που βλέπουν την ώρα του παιχνιδιού, ώστε να συλλέξουν τα απαιτούμενα κλειδιά και να ”ελευθερωθούν”.

Filmscape 57

Επίσης, στον ίδιο χώρο δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να παίξει σε ένα ”τηλεπαιχνίδι” απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν αποκλειστικά τον κινηματογράφο, ώστε να γίνει ξεκάθαρο στην εκάστοτε παρέα, ποιο μέλος είναι ο πραγματικός γνώστης του θέματος, που θα αναδειχθεί νικητής και θα παραλάβει και το δώρο του, το οποίο δεν είναι άλλο από μία συλλεκτική έκδοση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Filmscape 57

Για αυτές τις δέκα μέρες λειτουργίας, όμως, και την πραγματοποίηση των δύο παιχνιδιών χρειάστηκε συνεργασία και κουραστική εργασία και από τις δύο ομάδες για να υπάρχει ένα υπέροχο αποτέλεσμα, που μπορεί ο καθένας να ζήσει καθημερινά.

Μιλώντας, μάλιστα, μαζί τους αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για άτομα γεμάτα όρεξη για αυτό που κάνουν και διάθεση να μοιράζονται μαζί με τον κόσμο ευφάνταστες ιδέες για πολύ καιρό ακόμα!

Άλλωστε, η AddArt, που αποτελείται από τον Σαββαΐδη Σταύρο, τον Σαββαΐδη Δημήτρη, τον Milos Jovic και τον Σπύρο Κωστουλάκη είναι μία ομάδα που ενδιαφέρεται πρακτικά για την προώθηση του πολιτισμού στο ευρύ κοινό και στη δημιουργία πρωτότυπων μηνυμάτων με κοινωνικό χαρακτήρα.

Filmscape 57

Και σε αυτήν την περίπτωση, ο συγκεκριμένος στόχος επιτεύχθηκε μαζί με την ομάδα του ”The room”, που αποτελείται  από τους: Νάνσυ Μισχοπούλου, Λίλυ Μισχοπούλου, Θοδωρής Αντώνωφ, Κυριάκος Χατζόπουλος, Χρήστος Μανδρούκας, Δημήτρης Τσακιρίσης και Τόλης Αντωνιάδης, οι οποίοι είναι αυθεντίες στα escape rooms στη Θεσσαλονίκη.

Filmscape 57

Αυτή η ενδιαφέρουσα συνεργασία, λοιπόν, είναι που δημιούργησε το Filmscape 57, μία μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσουν όλοι!

57o Φεστιβαλ Κινηματογραφου Θεσσαλονικης: Jarmusch και ολα στο κοκκινο…

Σχόλια