Ταινίες που αγαπήσαμε, ταινίες που μας σήκωσαν απ’ τους καναπέδες μας, ταινίες που μας δίδαξαν τι σημαίνει χορός, ταινίες που σίγουρα πρέπει να δείτε!

Ο χορός, η τέχνη του σώματος να επικοινωνεί με το κοινό ή άλλα σώματα έχει αποτυπωθεί πάμπολλες φορές στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Έδω σας έχουμε μία λίστα με τις καλύτερες ταινίες της μεγάλης οθόνης, των τελευταίων έξι δεκαετιών.

 “Ο χορός είναι η κρυφή γλώσσα της ψυχής με το σώμα”
-Martha Graham

1. Center Stage (2000) Nεαρά παιδιά γεμάτα συναισθήματα, ενεργητικότητα, χαρίσματα και ελπίδες. Είναι σπουδαστές που θυσιάζουν τις απλές καθημερινές χαρές για την σκληρή πολύωρη εξάσκηση. Ο χορός είναι η ζωή τους. Ενώ βιώνουν τις χαρές και τις λύπες, τον έρωττα και τις συγκρούσεις της νιότης, αποζητούν μια θέση σε μια τρομερά επιλεκτική επαγγελματική χορευτική ομάδα. Oνειρεύονται να φτάσουν στην κορυφή, με την δύναμη του σώματος και την χάρη της καρδιάς... Sequel: Center Stage: Turn It Up

1. Center Stage (2000)

Nεαρά παιδιά γεμάτα συναισθήματα, ενεργητικότητα, χαρίσματα και ελπίδες. Είναι σπουδαστές που θυσιάζουν τις απλές καθημερινές χαρές για την σκληρή πολύωρη εξάσκηση. Ο χορός είναι η ζωή τους. Ενώ βιώνουν τις χαρές και τις λύπες, τον έρωττα και τις συγκρούσεις της νιότης, αποζητούν μια θέση σε μια τρομερά επιλεκτική επαγγελματική χορευτική ομάδα. Oνειρεύονται να φτάσουν στην κορυφή, με την δύναμη του σώματος και την χάρη της καρδιάς…

Sequel: Center Stage: Turn It Up

honey-20032. Honey (2003)

H Χάνι, νεαρή δασκάλα χιπ χοπ χορού στο Νότιο Μπρονξ, καταφέρνει να διακριθεί ως χορογράφος σε βιντεοκλίπ της ραπ μουσικής βιομηχανίας. Ονειρό της, ωστόσο, είναι να φτιάξει ένα στέκι διδασκαλίας χορού, που να δίνει διέξοδο στα παιδιά της συνοικίας.

Sequel:  Honey 2, Honey 3: Dare to Dance

the-artist3. The Artist (2011)

Χόλιγουντ 1927. Ο George Valentin είναι ένας επιτυχημένος αστέρας του βωβού κινηματογράφου. Η μετάβαση από το βωβό στον ομιλούντα κινηματογράφο θα σηματοδοτήσει το τέλος της καριέρας του. Για την νεαρή κομπάρσο Peppy Miller, από την άλλη, μια λαμπρή καριέρα ξεκινάει. Οι δυο τους θα ερωτευθούν, ενώ την ίδια στιγμή οι αλλαγές στη ζωή τους εξελίσσονται ραγδαία.

pina20114. Pina (2011)

Μια παράσταση της Pina Bausch, της Γερμανίδας χορογράφου που έδωσε μια νέα γλώσσα στον σύγχρονο χορό. Η Bausch έφυγε από την ζωή το 2009, σε ηλικία 68 ετών.

billy_elliot_20005. Billy Eliot/Γεννημένος Χορευτής (2000)

To Billy Elliot /Γεννημένος Χορευτής είναι βρετανική δραματική κομεντί παραγωγής 2000 σε σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι. Τοποθετημένο στην Αγγλία του 1980, η ταινία αφηγητείται την ιστορία ενός 11χρονου αγοριού και στην προσπάθειά του να γίνει χορευτής.

Chicago6.Chicago (2002)

Δολοφόνοι: Velma Kelly, σκότωσε τον άντρα της αδελφής της, μετά την εύρεση τους στο κρεβάτι μαζί, Roxie Hart σκότωσε τον φίλο της όταν ανακάλυψε ότι δεν επρόκειτο να την κάνει star και οι δύο βρίσκονται στην πτέρυγα των μελλοθανάτων και μαζί αγωνίζονται για την φήμη που θα τους κρατήσει μακριά από την αγχόνη, στο Σικάγο της δεκαετίας του 1920.

358b3bca9d838540835dc2e87eb632437. Moulin Rouge (2001)

Έτος 1900. Ένας νεαρός ποιητής, o Kρίστιαν, εγκαταλείπει το οικογενειακό του σπίτι με προορισμό τη Μονμάρτη όπου συναντά τον Τουλούζ Λοτρέκ και βυθίζεται στον αλλόκοτο κόσμο του εκκεντρικού ζωγράφου. Στην προσπάθειά του να γράψει τα κείμενα για μια παράσταση του καμπαρέ, γνωρίζεται με την Σατίν, την πιο ακριβοπληρωμένη σταρ και πόρνη της παριζιάνικης νυχτερινής ζωής. Αμέσως θα ξεκινήσει ένας παθιασμένος αλλά και καταδικασμένος έρωτας μεταξύ τους.

maxresdefaultjg8. Desert Dancer (2014)

Πραγματική ιστορία. Η ιστορία του Afshin Ghaffarian, που ρισκάρει τα πάντα για να ξεκινήσει μια ομάδα χορού μέσα πατρίδα του. Κόντρα στο πολιτικά ασταθές κλίμα του Ιράν και στην απαγόρευση του έθνους για χορό.

singin-in-the-rain-half-cut-web-98629. Singin’ in the Rain (1952)

Ο Don Lockwood και η Lina Lamont είναι δύο διάσημοι ηθοποιοί του βωβού κινηματογράφου. Πρωταγωνιστές στις δημοφιλέστερες επιτυχίες των στούντιο, φαινομενικά ζευγάρι και στη ζωή, οι δύο ηθοποιοί συντηρούν το μύθο τους.

Όταν οι ταινίες αποκτούν ήχο και ο βωβός κινηματογράφος περνάει πλέον στην ιστορία, ο Don χάρη στην ικανότητά του να τραγουδά καλά σώζει την καριέρα του αλλά απ’ότι φαίνεται τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά και για την Lina… Οι παραγωγοί λοιπόν αποφασίζουν να την ντουμπλάρουν με τη μελωδική φωνή της άγνωστης Kathy και το κοινό παραληρεί.

Το ίδιο και ο Don

west-side-story-poster-big10. West Side Story (1961)

Δυο αντίπαλες συμμορίες στη Νέα Υόρκη προσπαθούν να δείξουν τη δύναμή τους. Το δράμα ξεκινά όταν ο πρώην αρχηγός της μιας ερωτεύεται την αδερφή του αρχηγού της άλλης.


saturday-night-fever-di-111. Saturday Night Fever (1977)

Ο Tony Manero είναι γνωστός για τις χορευτικές του φιγούρες στα κλαμπς του Μπρούκλιν. Η ζωή του περιστρέφεται γύρω από το χορό. Τα πράγματα δεν πάνε το ίδιο καλά και στο σπίτι του όπου τσακώνεται συνεχώς με τους γονείς του καθώς η σύγκριση με τον μεγαλύτερο αδελφό του είναι μάλλον αναπόφευκτη. Ωστόσο όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει τυχαία τη Stephanie και αρχίζει να προπονείται μαζί της για ένα διαγωνισμό χορού.

 greasemovieposter__14042818272012. Grease (1978)

Ο Ντέιβιντ Ζούκο γνωρίζει στις μακρινές του διακοπές την Σάντι Όλσον κι ερωτεύονται. Γυρνώντας στο σχολείο κομπάζει για τον έρωτα του Καλοκαιριού, αλλά εκεί ανήκει στους μάγκες κι ο έρωτας έρχεται δεύτερος. Όμως, η Σάντι γράφεται τυχαία στο ίδιο σχολείο και γίνεται φίλη με τις φίλες του Ντέιβιντ.

Sequel: Grease 2

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2