“Στόχος μου είναι να δημιουργείται περιέργεια γύρω από τα θέματα των φωτογραφιών μου. Ακόμη και οι θεατές να συμπάσχουν με τους χαρακτήρες.”- Brooke Di Donato

Brooke Di Donato

Η Brooke Di Donato είναι μια νέα φωτογράφος με πολύ ενδιαφέρουσα και μοναδική οπτική η οποία φυσικά και είναι φανερή στα έργα της.

Έχει έδρα την Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να φωτογραφίζει σε ηλικία 18 ετών.

Σήμερα αν και μόλις 25 ετών, το φωτογραφικό της έργο έχει ήδη αναγνωριστεί απόμεγάλα περιοδικά φωτογραφίας όπως το Forum Magazine, το The New Yorker, το Creative Quarterly και άλλα.

Brooke Di Donato

Η Brooke Di Donato αποφοίτησε από το Kent State University το 2012 και αρχικά ξεκίνησε την φωτογραφική της πορεία από το φωτορεπορτάζ.

Σύντομα όμως ανακάλυψε την αγάπη της  για τα πορτραίτα και επικεντρώθηκε κυρίως στα αυτοπορτραίτα ως μια προσωπική εμβάθυνση και συνέχισε την φωτογραφική της καριέρα με στόχο την αφήγηση συναισθημάτων.

Στις φωτογραφίες της είναι έντονο το στοιχείο του σουρεαλισμού καθώς και η ανεπτυγμένη φαντασία.

Brooke Di Donato

Η καλλιτέχνις εμπνέεται κυρίως από το ασυνείδητο και δημιουργεί με τις φωτογραφίες της ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος.

Αποκαλύπτει κρυφές πτυχές του εαυτού της και κάθε εαυτού, εστιάζει στις απόκρυφες σκέψεις και στα σκοτεινά συναισθήματα που υπάρχουν κρυμμένα μέσα μας και δημιουργεί μοναδικές εικόνες.

Brooke Di Donato

Αναζητά το καινούριο και το διαφορετικό πέρα από την τυπική πραγματικότητα, πέρα από το συνηθισμένο.

Αφήνει πίσω την στερεοτυπική οπτική εικόνων και δημιουργεί μια νέα μοναδική οπτική που ταξιδεύει τους θεατές στο εσωτερικό των ψυχών τους.

Brooke Di Donato

Οδηγεί τους θεατές σε ένα νέο ξεχωριστό δρόμο που θέλει να αφήσει πίσω τους την επιφάνεια των πραγμάτων και να δουν με την δύναμη της φαντασίας μια άλλη πραγματικότητα που παρά το σουρεαλιστικό στοιχείο εξακολουθεί να είναι αληθινή.

Brooke Di Donato

Η ίδια πιστεύει πως η κάθε φωτογραφία και η κάθε εικόνα έχει διαφορετική απήχηση με βάση κάθε ατομική θέαση. Αυτό κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ιστορία πίσω κάθε φωτογραφία καθώς ο καθένας από εμάς τους θεατές μπορούμε να δώσουμε ένα διαφορετικό τέλος σε μια ιστορία.

Brooke Di Donato

Brooke Di Donato

“Οι φωτογραφίες μπορούν να διαβαστούν από τον καθένα μας ανάλογα με την δική του κατάσταση.”Brooke Di Donato

Brooke Di DonatoΔείτε κάποιες ακόμη φωτογραφίες παρακάτω.

Πηγή: www.brookedidonato.com

Σχόλια