rVjqtyljYvw

Όπως θα παρατηρήσετε και μόνοι σας στην πορεία του άρθρου,
η
Barbie δεν-έχει-όρια.

Είναι η limitless κούκλα της καρδιάς μας.
Ας το παραδεχθούμε και ας το απολαύσουμε,
όπου είναι δυνατόν τουλάχιστον..

Σε μια προσπάθεια να ταξιδέψουμε λίγο πίσω στο χρόνο και να θυμηθούμε ένα απ’ τα αγαπημένα μας παιχνίδια, την Barbie, πέσαμε πάνω σ’ αυτές τις όχι και τόσο συνηθισμένες εκδοχές της για τον ένα ή τον άλλο λόγο..

H Βarbie αρχικά κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών, Mattel και ξεκίνησε να παράγεται το Μάρτιο του 1959. Η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Ρουθ Χάντλερ χρησιμοποίησε τη γερμανική κούκλα Bild Lilli, ως πηγή έμπνευσης, για τη δημιουργία της.

περίεργες Barbie

Δεξιά η Βild Lilli και αριστερά η πρώτη κούκλα Barbie του ’59.

9 Μαρτιου 1959: Η Barbie βγαινει στην αγορα

1) “The Birds” Barbie

περίεργες Barbie

 

Ξεκινώντας, λοιπόν, την ξενάγηση στις πιο κουλές και περίεργες Barbie που κυκλοφόρησαν για το κοινό ή τους συλλέκτες της η Mattel, σας παρουσιάζουμε την Barbie “The Birds”. Αυτή η Barbie κυκλοφόρησε για τους συλλέκτες το 2008 εν όψει της 45ης επετείου για την ομώνυμη ταινία του Χίτσκοκ “The Birds”.

Εντάξει όχι ό,τι πιο χαρούμενο και cool μπορείς να δώσεις στο παιδί σου να παίξει, αλλά ας πούμε ότι είναι για τους λίγο πιο κουλτουριάρηδες της παρέας.

2) “Haunted Beauty Mistress of the Manor” Barbie/ “Haunted Beauty Ghost” Barbie Barbie/ “Haunted Beauty Vampire” Barbie

περίεργες Barbie

Εδώ, λοιπόν, βλέπουμε αριστερά την “Haunted Beauty Mistress of the Manor” Barbie, στη μέση την “Haunted Beauty Ghost” και αριστερά την “Haunted Beauty Vampire”. H Mattel έχει κυκλοφορήσει ολόκληρη σειρά “Haunted Beauty”με βαμπίρ και φαντάσματα. Αυτή είναι μια τόσο creepy εκδοχή της Barbie, όσο και ωραία. -Ακριβώς γιατί είναι creepy.

3) “Empress of the Aliens” Barbie

περίεργες Barbie

Η ιδέα των εξωγήινων να κατακτούν τον πλανήτη έχει χιλιοπαιχτεί. Η ιδέα η Barbie να κατακτά τους εξωγήινους, να γίνεται Βασίλισσά τους και μετά να κατακτά τον κόσμο όμως;

-Το no limits της Mattel που λέγαμε…

4)“Marie Antoinette” Barbie

περίεργες BarbieIστορική φιγούρα, ιστορική κούκλα.

Η εκδοχή της Barbie ως Μαρία-Αντουανέτα είναι αρκετά πετυχημένη και χαριτωμένη θα λέγαμε, χωρίς κάτι ιδιαίτερα περίεργο αυτή τη φορά εκτός απ’ την επιλογή του ίδιου του concept.

5) George WashingtonBarbie

 περίεργες Barbie

Πράγμα που δε θα λέγαμε και γι’ αυτή την κούκλα.

Η “George Washington” Barbie –και μόνο που το λες, ακούγεται περίεργο- είναι μία προσπάθεια της Mattel να παραστήσει τον πρώτο πρόεδρο της Αμερικής, Ουάσιγκτον. Όχι και τόσο πετυχημένα όμως, μιας και κράτησε τα κατεξοχήν γυναικεία χαρακτηριστικά της κούκλας!
-Δεν το λες και πιστό αντίγραφο.

6) “Goddess of the Galaxy” Barbie


περίεργες Barbie

Ακόμη πιο μακριά το πάει η Mattel.
H Barbie πλέον έχει κατακτήσει ολάκερο τον γαλαξία, κι από απλή, θνητή Βασίλισσα έχει γίνει πλέον Θεά τους.

-Ότι κατάφερε να πείσει ολόκληρο γαλαξία, με εξωγήινους, προηγμένα όντα, τεχνολογίες ΚΑΙ ανθρώπους ότι η θρησκεία είναι μία, ο Θεός υπάρχει και είναι Αυτή, με ξεπερνά.

7) “Medusa” Βarbie

περίεργες Barbie

Η Barbie έχει πάρει πολύ σοβαρά το μήνυμά της, ότι τα μικρά κορίτσια μπορούν να μεγαλώσουν και να γίνουν οτιδήποτε! Αεροσυνοδός! Πρόεδρος! Εφιαλτική μάγισσα-φίδι που το βλέμμα της μετατρέπει τους πάντες σε πέτρα για όλη την αιωνιότητα!
-Awww..,  Isn’t that adorable?

8) “Growing Up Skipper” Barbie

περίεργες Barbie

Και το creepiness απογειώνεται κάπου εδώ.
Η μικρή αδερφή της Barbie, Skipper aka-Προκρούστης.
Tη Skipper αγαπητοί, την γνωρίσαμε ως ένα μικρό χαριτωμένο παιδάκι γύρω στην ηλικία των 10-11 χρόνων.

Αλλα όοοοχι, η Matell ήθελε για μια ακόμη φορά να πρωτοτυπήσει. Θα μας δείξει την άμοιρη Skipper να περνάει την άχαρη φάση της εφηβείας, ακριβώς μπροστά στα μάτια μας, με έναν φαινομενικά επώδυνο τρόπο.

Αν περιστρέψεις το χέρι της Skipper, η μέση της θα επιμηκυνθεί(!) και το στήθος της θα αυξηθεί.
Υπάρχει και μίνι θριλεράκι βίντεο παρακάτω.

 9) “Slumber Party” Barbieπερίεργες Barbie

Το 1965 η κούκλα έρχεται με σεταρισμένη ζυγαριά κολλημένη στις 110 λίβρες (49.89 κιλά) και ένα βιβλίο για δίαιτα που ονομάζεται «Πώς να χάσετε βάρος», με μία μόνο συμβουλή μέσα, “ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ”.
-Λακωνικότατο και λογικότατο.

Oι υπόλοιπες 9 Barbie στην επόμενη σελίδα!

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2