Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά! Δες τις καλύτερες επιλογές που έχεις για διαφόρων ειδών εκδηλώσεις για το Νοέμβριο!

1.  Παρουσιάση βιβλίου “Μικρό χρονικό τρέλας” στον Ιανό

Οι Εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟΣ σας προσκαλούν την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 18:00 σε μια συνάντηση με  τον Άυγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του βιβλίο «Μικρό Χρονικό Τρέλας». Ο συγγραφέας  θα συνομιλήσει με το κοινό  και θα υπογράψει  αντίτυπα του βιβλίου του.

Συνέντευξη στον Αύγουστο Κορτώ


2. Ημερίδα: Αισθητικοποιώντας το Πολιτικό

Πώς μπορούμε να θεωρήσουμε τη φαντασμαγορία του θεάματος με τις υποσχέσεις που μεταφέρει για νέες βιωματικές εμπειρίες, στο ιστορικό παρόν του 21ου αιώνα όπου συντελούνται ριζικές μετατοπίσεις στις ικανότητες των νέων τεχνολογιών να καθιστούν διαθέσιμες επιθυμητικές εικόνες εναλλακτικών, μελλοντικών ή ονειρικών κόσμων; Πως συζητάμε πλέον για την αισθητική γνωρίζοντας τις προσθήκες που επισυμβαίνουν στο αντιληπτικό μνημονικό μέσα από τον χειρισμό των αισθητήριων προσλήψεων;

Η ημερίδα “Αισθητικοποιώντας το Πολιτικό” σας προσκαλεί την
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 15:30 στο Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μια συζήτηση για τη σχέση αισθητικής και πολιτικής, και την ικανότητα των τεχνολογικά διαμεσολαβημένων εικόνων να κομίζουν ουτοπίες προσωπικής και συλλογικής εκπλήρωσης.

Η διοργάνωση γίνεται στα πλαίσια χρηματοδότησης μεταδιδακτορικών ερευνών από το Κέντρο Ερευνών για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ) με υπεύθυνο οργάνωσης τον μεταδιδάκτορα υπότροφο Λέανδρο Κυριακόπουλο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ και εδώ:


3. Το Πάντειον στο Τριανόν: Ταινίες μικρού μήκους

εκδηλώσεις για το Νοέμβριο

Οι φοιτητές του Π.Μ.Σ. «Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, ετοιμάζουν μια κινηματογραφική βραδιά και με χαρά μας παρουσιάζουν τις μικρού μήκους ταινίες τους. Η προβολή των ταινιών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτόνως 21 και Πατησίων).

Για περισσότερες πληροφορίες, ιδού το Facebook event.


4. Ο Παύλος Παυλίδης στο Σταυρό του Νότου

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και με τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ του εξωτερικού ( Stereoleto – Ρωσία, Feggaros – Κύπρος), ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies ολοκληρώνουν αυτό τον κύκλο συναυλιών στην Αθήνα στο αγαπημένο τους στέκι – την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή!

Με νέο album μέσα στο 2016 με τίτλο “Μια Πυρκαγιά Σ’ Ένα Σπιρτόκουτο”, που κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου από την Inner Εar, και με τις μέχρι τώρα κριτικές να το κατατάσσουν σαν ένα από τα καλύτερα τους, θα μας παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα βασισμένο σε όλη την μουσική πορεία του αγαπημένου τραγουδοποιού από τα Ξύλινα Σπαθιά μέχρι σήμερα.
Να είστε όλοι εκεί!!!

εκδηλώσεις για το Νοέμβριο

Ο ψυχοθεραπευτικός Παύλος Παυλίδης


5. Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ για τον Αρά Γιουλέρ στο Cinemarian

Η ταινία, διάρκειας 60 λεπτών, επικεντρώνεται στην πορεία, το φωτογραφικό έργο του Αρά Γκιουλέρ και τη γενικότερη στάση ζωής του.

«Φέραμε στο προσκήνιο την εύθυμη, την πεισματάρικη, την εκκεντρική και την επίμονη-εργατική πλευρά της προσωπικότητάς του» σημείωσε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Φατίχ Καϊμάκ, ενώ η παραγωγός της ταινίας, Ουμράν Ζαφτέρ, τον χαρακτήρισε ως «ιστορικό της νεότερης εποχής, αρχαιολόγο της καθημερινής ζωής, των ανθρώπων, των γεγονότων και των στιγμών που χάνονται».

Ως μαθητής και συνεργάτης του Henri Cartier-Bresson (το όνομα του οποίου συχνά υιοθετεί ο διεθνής Τύπος όταν θέλει να αναφερθεί σε αυτόν, αποκαλώντας τον «ο Bresson της Ανατολής»), ο Γκιουλέρ εφαρμόζει την τακτική της «αποφασιστικής στιγμής». «Κάποτε, περίμενα μιάμιση ώρα για χάρη μιας “αναθεματισμένης” γάτας» λέει στο ντοκιμαντέρ.

Facebook event

εκδηλώσεις για το Νοέμβριο


6. Προβολή της ταινίας το “Αλάτι της γης” στον πολυχώρο των “Reflex Photographers” στα Πετράλωνα

Η ζωή και το έργο του κορυφαίου Βραζιλιάνου φωτογράφου και οικολογικού ακτιβιστή Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, ο οποίος έχει απαθανατίσει με μοναδικό στιλ τη ζωή των κατοίκων σε απρόσιτες κι επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του πολυχώρου!

εκδηλώσεις για το Νοέμβριο

Σχόλια