Κι όμως είναι κάποια αντικείμενα που μπορεί να μην σου περνάνε από το μυαλό, αλλά είναι μέσα στα εξαιρετικά χρήσιμα -έως απαραίτητα- πράγματα που χρειάζεσαι στο φοιτητικό σου σπίτι!

Δεν είναι ντροπή! Κανένας δεν ήξερε τα απαραίτητα πράγματα που θα έπρεπε να έχει για το νέο φοιτητικό του σπίτι, συνέβη και στις καλύτερες οικογένειες άλλωστε.

Κάπως έτσι την έπαθα κι εγώ και κάποια στιγμή απλά κατάλαβα πως τα χρειαζόμουν άμεσα και έπρεπε να τα αγοράσω. Επειδή, όμως, εγώ την έπαθα με κάποια από αυτά σε τριήμερο ή Κυριακή και μετά έπαιρνα τηλέφωνα σε φίλους για να τα βρω, είπα να φτιάξω μια λίστα με όλα αυτά τα πράγματα που θεώρησα ως πιο απαραίτητα για να μην την πάθετε κι εσείς.

Αλλά, προσοχή! Ακόμα και αν δεν είσαι πρωτοετής, ρίξε σίγουρα μια ματιά, γιατί αργά ή γρήγορα, αν δεν έχεις κάτι από τα παρακάτω θα το χρειαστείς, μπορώ να στο εγγυηθώ.

Δεν θα πολυλογήσω, λοιπόν, και απλά θα αρχίσω να σου τα παραθέτω ένα-ένα.

1.Τασάκι

Εδώ να αναφέρω πως εγώ δεν καπνίζω. Όταν, λοιπόν, στήναμε το σπίτι με τον μπαμπά μου, εκείνος το έβαλε στο καλάθι για μένα και απόρησα. Αλλά μετά κατάλαβα. Ακόμα κι αν δεν καπνίζεις εσύ, σίγουρα κάποιος φίλος σου θα καπνίζει. Οπότε, αντί να ψάχνεις κάθε φορά κάποιο δοχείο για τις στάχτες, πάρε να έχεις ένα τασάκι στο σπίτι, για όποτε χρειαστεί. Φθηνό είναι και θα σε βγάλει και από τον κόπο. Τώρα, αν καπνίζεις ξέρεις ήδη οτι το χρειάζεσαι, αλλά θα πρότεινα να το κόψεις, ιδανικά κόψε το και στον φίλο σου αν καπνίζει αυτός!

2.Ανοιχτήρι για κρασί

Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που πήρα χαμπάρι πως μου έλειπαν εντός ενός τριημέρου και χτυπούσα κουδούνια στους γείτονες για να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί που είχαμε. Πατέντες για να ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί δεν προτείνω σίγουρα ως εναλλακτική γιατί έχω καταλήξει να σουρώνω ολόκληρο το μπουκάλι από τα κομματάκια φελού που ήταν διασκορπισμένα μέσα, οπότε σίγουρα δεν το προτείνω.

πράγματα για το φοιτητικό σπίτι3. Βραστήρας

Προσωπικά, πίνω πολύ τσάι, οπότε αυτό ήταν από τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκα να πάρω. Αλλά, επειδή δεν είναι όλοι άρρωστοι με το τσάι όπως εγώ, θα σου πω γιατί πρέπει να έχεις και συ έναν. Σίγουρα, κάποια στιγμή για κάποιο καθάρισμα ή για να βράσεις κάτι πιο γρήγορα, θα χρειαστείς ζεστό νερό. Το να το βράσεις στο μάτι είναι μια άκρως χρονοβόρα διαδικασία, οπότε έχε τον στο σπίτι και θα με θυμηθείς.

4.Ολόσωμος καθρέφτης

Στο πατρικό μου δεν είχαμε έναν ολόσωμο καθρέφτη. Είχαμε κάποιους σχετικά μεγάλους, αλλά όχι κάποιον ολόσωμο. Οπότε, ακόμα και όταν είδα σε σπίτια φίλων να έχουν πάρει έναν, σκέφτηκα πως δεν χρειαζόμουν κάτι αντίστοιχο. Κι όμως, φίλε φοιτητή. Ήδη από τις πρώτες μέρες θα καταλάβεις πως ο καθρέφτης του μπάνιου δεν αρκεί για να είσαι σίγουρος πως δεν βγαίνεις έξω σαν διδυμάκι του Φλωρινιώτη. Αν δεν το συνειδητοποίησες ακόμα (ειδικά αν είσαι άνδρας), σύντομα θα αναρωτηθείς αν πηγαίνει ένα ζευγάρι παπούτσια με ένα παντελόνι και θα καταλάβεις πως όντως τον χρειάζεσαι.

5.Τοστιέρα

Αυτό είναι κάτι σαν την κατσαρόλα. Υπήρχε περίπτωση η μαμά σου να σε αφήσει να ανοίξεις σπίτι χωρίς κατσαρολικά; Όχι! Ε, το ίδιο και με τη τοστιέρα. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα λυσσάς της πείνας, δεν θα έχεις λεφτά στο πορτοφόλι για να παραγγείλεις και θα θες κάτι γρήγορο. Το τοστ είναι ο καλύτερος σου φίλος και αυτό ακριβώς κάνει τη τοστιέρα τόσο χρηστική.

6.Απλώστρα

Αυτή είναι μια σχετικά νέα προσθήκη στο φοιτητικό μου σπίτι και πραγματικά θεωρώ μεγάλη βλακεία που δεν την είχα αγοράσει νωρίτερα. Ειδικά το χειμώνα, που μπορεί να βρέχει και μια εβδομάδα σερί, το να μην βάλεις τη μπουγάδα στην οποία έχει μαζεφτεί το μισό βιός σου, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Κι έπειτα, ακόμα κι αν κάποια στιγμή σταματήσει λίγο η βροχή, είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο πως η βροχή θα ξαναρχίσει μόλις φύγεις από το σπίτι και η μπουγάδα μείνει απλωμένη στα σχοινιά. Γι’αυτό, απλώστρα και όλα θα είναι νοικοκυρεμένα και δεν θα κινδυνεύσεις ποτέ να μείνεις από ρούχα (τα ‘χουμε πάθει όλοι!)

πράγματα για το φοιτητικό σπίτι7.Κιτ με εργαλεία και βίδες

Αυτό είναι κάτι που μου είχε πάρει ο μπαμπάς μου όταν πρωτοβρήκαμε το σπίτι και πραγματικά είχα απορρήσει, γιατί δεν έβρισκα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να χαλάσουν και εγώ θα μπορούσα αντίστοιχα να τα διορθώσω. Κι όμως, φίλε φοιτητή, δεν έχεις ιδέα πόσο εύκολα μπορεί ένα ντουί να ανοίξει και να βρεθείς χωρίς φως. Ή ακόμα και μια μπρίζα να ξεκολλήσει. Όταν μένεις μόνος σου είσαι πάντα ένας εν δυνάμει «Μπομπ, ο Μάστορας» και το 20άρικο του ηλεκτρολόγου πραγματικά μπορείς να το αξιοποιήσεις πολύ καλύτερα.

8.Λάμπες σε απόθεμα

Και κάπου εδώ φτάνω στο κυριότερο θέμα που έχω με το σπίτι μου. Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα του, και δεν πολυθέλω να φέρω κάποιον να το τσεκάρει, οπότε μέχρι να βρω τι φταίει, αποδίδω ευθύνες σε φαντάσματα και τελειώνει εκεί. Το πρόβλημα μου,  λοιπόν, είναι πως μου καίγονται πολύ συχνά οι λάμπες στο σπίτι. Αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα ειδικά όταν είναι νύχτα. Γιατί εκεί που ετοιμάζεσαι για παράδειγμα να βγεις, μπορεί να βρεθείς στο μαύρο σκοτάδι και να πρέπει να μείνεις στο σκοτάδι μέχρι να την αλλάξεις. Κι επειδή αυτό μπορεί να τύχει οποτεδήποτε, πάρε 2-3 λάμπες για απόθεμα, θα σου χρειαστούν σίγουρα κάποια στιγμή.

πράγματα για το φοιτητικό σπίτιΠολύμπριζο

9.Τα πολύμπριζα είναι επίσης άκρως απαραίτητα και λογικά, αν δε το θυμηθείς όταν στήνεις το σπίτι σου, θα το καταλάβεις κάποιο βράδυ που θα θες να φορτίσεις και το κινητό σου και το λάπτοπ σου για να δεις ταινία στο κρεβάτι και θα πρέπει να διαλέξεις ένα από τα δυο. Πάρε ένα πολύμπριζο για κάθε μπρίζα του σπιτιού, ειδικά αν δεν έχεις πολλές, και καθάρισες!

10.Καροτσάκι για την λαϊκή

Αυτό εννοείται ισχύει αποκλειστικά αν πηγαίνεις λαϊκή. Εγώ για παράδειγμα που πηγαίνω, λέω να αγοράσω κάτι τέτοιο από το πρώτο έτος και ως τώρα που είμαι τρίτο, δεν ξέρω γιατί δεν το έχω αγοράσει. Αποτέλεσμα; Κάθε φορά που πάω λαϊκή, καταλήγω να φορτώνομαι σαν το γαϊδούρι και γυρνώντας να κουβαλάω καμιά 10αριά κιλά. Ελπίζω πως σύντομα θα το θυμηθώ και θα πάω να πάρω ένα. Σας το συστήνω και σας, εξυπηρετεί τρομερά.

 Ελπίζω πως με μερικά σε βοήθησα πριν τα χρειαστείς και δεν την έπαθες ήδη όπως εγώ. Είναι όλα σχετικά φθηνά και πραγματικά, όταν ξεμείνεις θα σου δυσκολέψει αρκετά τη ζωή. Κι επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, σου προτείνω να κάνεις το ίδιο!

Φοιτητικο σπιτι: οσα πρεπει να προσεξεις

Σχόλια