Η νέα καυστική κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου, “Βάφτα Μαύρα”, ξεκινά και το Frapress.gr μίλησε με τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν μετά την γενική πρόβα!

Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου η θεατρική παράσταση “Βάφτα Μαύρα“. Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία σε κείμενο του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου.

Μία μέρα πριν, το Frapress.gr βρέθηκε στο Θέατρο Λαμπέτη και στην Γενική Πρόβα της παράστασης και αφού απολαύσαμε το έργο, μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές οι οποίοι -πάντα ευγενικοί και χαμογελαστοί – δήλωσαν ενθουσιασμένοι για το νέο τους ξεκίνημα.

Βάφτα Μαύρα Γιάννης Τσιμιτσέλης

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης μας μιλάει για την θεατρική παράσταση “Βάφτα Μαύρα” στην οποία και πρωταγωνιστεί

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση.

Γιάννης Τσιμιτσέλης:Κοίτα, πρόκειται για μια οικογένεια αστική ουσιαστικά, στην οποία πεθαίνει ο μπαμπάς και θέλουν να τον θάψουν και μαζεύεται όλη η οικογένεια.

Αυτός ο άνδρας είχε 2 γυναίκες και μία ερωμένη, ωστόσο υπάρχει μία περιουσία που πρέπει να μοιράσουνε.

Κατά την διάρκεια που θέλουν να μοιράσουν τη περιουσία τους βγαίνουν κάποια εμπόδια. Φαίνεται ότι κανένας τελικά δεν έχει λεφτά και όλοι περιμένουν αυτή την κληρονομιά για να ζήσουν και δημιουργούνται πολλές αναστατώσεις, όταν η ερωμένη έρχεται στο σπίτι και λέει ότι δικαιούται και αυτή μερίδιο. Έχει και κάποια κρυφά χαρτιά που την κάνουν όντως να μπορεί να πάρει χρήματα εκβιάζοντας τους υπολοίπους.

Έτσι αρχίζουν διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις.”

Μαρία Φιλίππου:Είναι μία φάρσα, η οποία αντικατοπτρίζει την εποχή που ζούμε σήμερα. Όταν οι άνθρωποι χάσουν τα κεκτημένα τους, μπορεί να γίνουνε τέρατα. Και αυτό νομίζω ότι είναι η δικιά μας παράσταση. Μέσα μας πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τον εαυτό μας και ίσως εκεί δούμε ένα φως που θα μας οδηγήσει στην αλήθεια μας.”

Νίκη Λάμη: Είναι μια μαύρη κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου. Αισθανόμαστε πολύ ωραία που συμμετέχουμε. Είναι μία παράσταση που την αγαπήσαμε από την αρχή. Νομίζω ότι έχει πολλά σημεία που θα γελάσεις, θα κάτσεις να χαμογελάσεις απλά, θα θέλεις να δεις τι θα γίνει μετά. Θεωρώ πως έχει μεγάλη γκάμα ενδιαφέροντος για το κοινό.”

Βάφτα Μαύρα

Η Μαρία Φιλίππου μιλάει για την θεατρική παράσταση “Βάφτα Μαύρα” στην οποία και πρωταγωνιστεί

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το βασικότερο στοιχείο που δίνει η κωμωδία στον άνθρωπο σε αυτή την δύσκολη εποχή που βιώνουμε;

Μαρία Φιλίππου: Το γέλιο. Το γέλιο είναι βάλσαμο, είναι τρομερό. Εγώ και με τους “Άνδρες έτοιμους για όλα” και τώρα νιώθω ευλογημένη που αυτή την περίοδο παίζω σε μία παράσταση που ο κόσμος έχει την ευκαιρία να γελάσει.”

Γιάννης Τσιμιτσέλης:Η κωμωδία είναι ένα ψυχογράφημα, είναι ψυχική ανάταση. Το γέλιο πάντα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και ειδικά στις μέρες μας που τα περισσότερα πράγματα είναι θλιβερά ως και τραγικά.”

Δήμητρα Στογιάννη: “Η κωμωδία βοηθάει πολύ, η τέχνη γενικότερα βοηθάει ειδικά στις μέρες που ζούμε. Εγώ προσωπικά νιώθω πολύ μεγάλη ανακούφιση που συμμετέχω σε μία παράσταση που έχει τόσες αλήθειες με τόσο αστείο τρόπο και πραγματικά έχω την αίσθηση ότι αναπαύει τους θεατές αυτό που συμβαίνει τελικά.

Παρόλο που μέσα έχει το έγκλημα και την δολοπλοκία, τελικά ο θεατής φεύγει ανακουφισμένος, μπορεί και ταυτισμένος γιατί βλέπει ότι όλοι, αλλά και ο ίδιος, μπορεί να φτάσει σε κάποια σημεία μη ανθρώπινα, με την έννοια της ανθρωπιάς.”

Νίκη Λάμη: Είναι αντίδοτο η κωμωδία. Πιστεύω οτι ο κόσμος θέλει να έρθει να περάσει καλά έστω και για 2 ώρες.”

Νικολέττα Βλαβιανού: Η κωμωδία είναι το μόνο αντίδοτο, είναι το μόνο που μας μένει ακόμα, δεν χρεώνεται ιδιαίτερα, έχει ακριβώς όσο έχει το εισιτήριο(γέλια). Δεν έχει κρυμμένα παράθυρα, δεν έχει κρυμμένες φορολογίες οπότε πραγματικά είναι το μόνο αντίδοτο για να αντέξουμε τώρα.”

Σπύρος Κυριάκος: Η κωμωδία πιστεύω πως είναι ψυχοθεραπευτική ειδικά στην σύγχρονη εποχή. Βοηθάει πολύ, ο κόσμος θέλει να γελάσει, θέλει να βγει έξω να διασκεδάσει και ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε τον κάνουμε να περάσει καλά.”

_vzk9113

Η Νικολέττα Βλαβιανού μας μίλησε για την θεατρική παράσταση “Βάφτα Μαύρα” στην οποία και πρωταγωνιστεί

Το κλίμα πώς είναι μεταξύ σας;

Νικολέττα Βλαβιανού: “Συνηθίζεται να λέμε ότι είμαστε πολύ καλά, αλλά εδώ είμαστε πάρα πολύ καλά όλοι. Γιατί έχουμε ξαναδουλέψει όλοι μαζί, είμαστε μιας περίπου ίδιας γενιάς αρκετοί από εμάς, γιατί παλαιότερα ήμασταν και λιγότερες δραματικές σχολές και γνωριζόμαστε από παλιά πολλοί, τουλάχιστον 4-5 άτομα από εδώ. Αλλά και με τα νεότερα παιδιά, με κάποιους έχουμε ξαναδουλέψει, ενώ με άλλους είναι σαν να έχουμε ξαναδουλέψει.”

Νίκη Λάμη: Υπέροχο. Έχουμε συνεργαστεί όλοι αρκετές φορές, ξαναβρεθήκαμε με κάποιους μετά από χρόνια και είναι μια υπέροχη ομάδα.”

Γιάννης Τσιμιτσέλης: “Μια χαρά. Απλά είμαστε σε μία φάση που είναι το μοντάρισμα ακόμα της παράστασης. Θα ξεκινήσουμε και ο κόσμος σιγά σιγά αυτός μοντάρει την παράσταση.”

Σπύρος Κυριάκος: Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Εγώ ως νεότερος ηθοποιός μπήκα και είχα κάποιο άγχος για το πώς θα είναι το κλίμα, αλλά από τις πρώτες πρόβες κατευθείαν δεθήκαμε πάρα πολύ και πιστεύω ότι αυτό θα βγει και στην σκηνή.”

Βάφτα Μάυρα Δήμητρα Στογιάννη

Η Δήμητρα Στογιάννη μιλάει για την θεατρική παράσταση “Βάφτα Μαύρα” στην οποία και πρωταγωνιστεί

Τι χρειάζεται μία ομάδα για να αποδώσει σωστά πάνω στην σκηνή;

Δήμητρα Στογιάννη: Να είναι ομάδα. Να είναι ομάδα, όπως είμαστε εμείς, παρά τις αντιξοότητες, γιατί πάντα υπάρχουν δυσκολίες και μέσα από τις δυσκολίες λάμπει η δουλειά, η αλήθεια. Και τελικά μέσα από τις δυσκολίες βγαίνει το καλό. Και αυτό συνέβη και με αυτή την παράσταση και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι κάτι πάρα πολύ καλό.”

Νικολέττα Βλαβιανού: Πρώτα από όλα καλό κείμενο που είναι ο Θεός στο θέατρο. Το επόμενο είναι ο σεβασμός. Σέβομαι απόλυτα τον διπλανό μου, χαίρομαι να πηγαίνει καλά και να μπορώ να πηγαίνω και εγώ καλύτερα.”

Μαρία Φιλίππου: Αγάπη. Είμαστε συν-αδελφοί εδώ πέρα. Είμαστε όλοι φίλοι από χρόνια, κάποια νέα παιδιά τα γνωρίσαμε τώρα και αυτό που κάνουμε είναι μοίρασμα. Και γι’ αυτό είναι που πρέπει να έχουμε αυτές τις μέρες παιδιά. Αυτό τον δύσκολο καιρό πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε αρχικά ψυχή γι΄αυτό και οι άνθρωποι που επένδυσαν μόνο σε υλικά αγαθά τώρα έχουν πάθει την μεγάλη τους πλάκα. Αν, λοιπόν, την ψυχή σου την επενδύεις δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.”

Βάφτα Μαύρα

Η Νίκη Λάμη μιλάει για την θεατρική παράσταση “Βάφτα Μαύρα” στην οποία και πρωταγωνιστεί

Πώς είναι να συνεργάζεται κανείς με τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου;

Νίκη Λάμη: Είναι μια μαγεία. Εμένα πλέον είναι οικογένεια μου, παίζω 6 χρόνια μαζί με τα παιδιά. Κάτι βλέπουν σε μένα, εγώ σίγουρα κάτι βλέπω σε αυτούς. Έχουμε δέσει και είναι πολύ ωραία.”

Γιάννης Τσιμιτσέλης: Τους έχω σαν οικογένεια, είναι οι γονείς μου πια. Είναι μεγάλη ευχή αυτό που μου έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια που είμαι μαζί τους.”

Μαρία Φιλίππου: Ευλογία. Ταλαντούχοι άνθρωποι, καίριοι. Ξέρουν να οδηγήσουν ένα κάρο και να το φτάσουν στο αποτέλεσμα χωρίς περιττά πράγματα και αυτό σου δίνει τεράστια χαρά και μέσα από ουσία. Είναι πολύ μεγάλη ευτυχία να δουλεύεις με τόσο ταλαντούχους και πολύ σκεπτόμενους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν.”

Νικολέττα Βλαβιανού: Είναι κάτι το οποίο το ήθελα πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου γι’ αυτό νιώθω πάρα πολύ ευτυχής. Και πέρσι και φέτος πάλι εδώ. Αργήσαμε να βρεθούμε αλλά ελπίζω να κρατήσει η αγάπη μας. Νιώθω ευνοημένη αυτή την εποχή, πάρα πολύ.”

Δήμητρα Στογιάννη: Δόξα το Θεό μου έχει ξανασυμβεί αρκετές φορές και είναι μεγάλη ευλογία αυτό. Και είναι μεγαλύτερη ευλογία που μου συνέβη τώρα με αυτό το έργο, που κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες κωμωδίες που έχουνε γράψει. Έχω παίξει σε αρκετές τους και στο σινεμά και στο θέατρο. Είναι μεγάλη ευλογία, λοιπόν, γιατί αυτοί οι άνθρωποι κατέχουν πάρα πολύ καλά την κωμωδία και ξέρουν να το μεταδώσουν αυτό στον ηθοποιό και κατά συνέπεια στο κοινό.”

Σπύρος Κυριάκος: Είναι πραγματικά ευλογία. Είναι ένα όνειρο μπορώ να πω που έχει πραγματοποιηθεί για μένα. Όταν δουλέψεις με αυτούς τους συγγραφείς μία φορά, σίγουρα θες να ξαναδουλέψεις μαζί τους.”

Βάφτα Μαύρα

Ο Σπύρος Κυριάκος μιλάει για την θεατρική παράσταση “Βάφτα Μαύρα” στην οποία και πρωταγωνιστεί

Οι κριτικές που έχει λάβει η παράσταση ως τώρα είναι πολύ θετικές και ενθαρρυντικές. Το κείμενο των Ρέππα-Παπαθανασίου είναι για άλλη μια φορά πολύ καυστικό, πολύ κωμικό, πολύ δυνατό.

Βάφτα Μαύρα

Η ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη μας λέει τις εντυπώσεις της για την θεατρική παράσταση “Βάφτα Μαύρα” την οποία και παρακολούθησε

Την παράσταση παρακολούθησε και η ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη, η οποία μας είπε τις εντυπώσεις της:

“Η παράσταση μου άρεσε πάρα πολύ, είχε πάρα πολύ γέλιο, διασκέδασα με την καρδιά μου. Τα παιδιά ήταν όλα καταπληκτικά ένα κι ένα. Νομίζω ότι είναι μία ευτυχισμένη στιγμή. Είναι παιδική χαρά να δουλεύεις με τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου, λέμε οι ηθοποιοί(γέλια). Είναι πολύ ωραία.”

Όπως όλα δείχνουν το “Βάφτα Μαύρα” θα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς!

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Ιούλιος Τζιάτας

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Κυριάκος

Βοηθός ενδυματολόγου: ΤζίναΗλιοπούλου

Πρωταγωνιστούν(αλφαβητικά): Νικολέττα Βλαβιανού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Σπύρος Κυριάκος, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλλη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου.

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη & Κυριακή: 20:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00 & 21:00

Εισιτήρια: 15 ευρώ (Προπώληση)

Κρατήσεις-Αγορά εισιτηρίων:

Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr


Κάλυψη θεατρικής παράστασης: Γιώργος Μαντάς

Φωτογραφίες: Βασίλης Ζάκκας

Σχόλια