Πώς να κάνεις φθηνά ταξίδια; Ιδού 10 εναλλακτικά μέρη που αξίζει να επισκεφτείς στην Ρώμη και κοστίζουν λιγότερο από 10 ευρώ!

Υπάρχει τρόπος να οργανώνεις φθηνά ταξίδια. Πέρα από το να κλείνεις όσο το δυνατόν νωρίτερα αεροπορικά εισιτήρια και να ψάχνεις προσφορές διαμονής μέσω airbnb ή μένοντας σε hostel, μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα κάνοντας εξονυχιστική έρευνα από πριν για οικονομικά πράγματα που μπορείς να κάνεις σε κάθε πόλη.

Και πιστέψτε μας, αυτά είναι πράγματι πολλά, αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις. Εμείς, λοιπόν, φροντίσαμε να ξεκινήσουμε αυτή την έρευνα για σένα, ώστε να συμβάλλουμε στο να οργανώσεις φθηνά ταξίδια, με πρώτο προορισμό την Ρώμη. Θα ακολουθήσουν βέβαια και άλλα άρθρα με αντίστοιχα φθηνά πράγματα να κάνεις σε άλλους προορισμούς.

Ας επικεντρωθούμε, όμως, για αρχή στην ιταλική πρωτεύουσα…

Η Ρώμη χάρη στις εξαιρετικά φτηνές τιμές των εισιτηρίων της πασίγνωστης αεροπορικής εταιρείας έχει καταλήξει πλέον να θεωρείται και πιο οικονομικός προορισμός από την Θεσσαλονίκη!

Ωστόσο, πέρα από τα εξαιρετικά οικονομικά εισιτήρια που μπορείς να βρεις, αξίζει και από πλευράς γενικότερου κόστους ζωής, καθώς οι τιμές -και ειδικά αν ξέρεις που να πας- κινούνται σε πολύ νορμάλ επίπεδα.

Εδώ εμείς όμως, δεν θα αναφερθούμε μόνο στα πράγματα που αξίζει να κάνεις και κινούνται σε νορμάλ επίπεδα, αλλά σε εκείνα που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις ένα αληθινά φτηνό ταξίδι! Σου έχουμε, λοιπόν, 20 πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, που κοστίζουν από 10 ευρώ και κάτω!

Iniziamo signore e signori

1. Πήγαινε σε μαγαζιά που σερβίρουν το λεγόμενο “aperitivo” (5-10 ευρώ)

Από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα η πλειοψηφία των μπαρ στη Ρώμη προσφέρουν μαζί με το ποτό και μάλιστα συμπεριλαμβάνουν στην τιμή του  (αυτή είναι η είδηση!), ένα είδος “μεζέ” δικού μας που ονομάζουν aperitivo. Πρόκειται για απεριόριστο μπουφέ με μικρά σνακ, που προφανώς από μαγαζί σε μαγαζί διαφέρουν και η τιμή τους κυμαίνεται από 5-10 ευρώ, μαζί με το ποτό. Συγκλονιστικό; Ελπίζουμε να το αντιγράψει και κάποιο ελληνικό μαγαζί σύντομα!

Πιο συγκεκριμένα επισκεφθείτε τα εξής: Doppiozeroo και Freni e Frizioni.

2. Επισκεφθείτε την κρύπτη των Καπουτσίνων (“Capuchin Crypt”) (6 ευρώ)

Βρίσκεται κάτω από την εκκλησία της Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, κοντά στην πλατεία Barberini και περιέχει τους σκελετούς 4000 ιερέων των καπουτσίνων με βάση την ιεραρχική τους τάξη. Αποτελεί ένα αξιοθέατο που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, με τεράστιο όμως ενδιαφέρον.

Φθηνά ταξίδια Ρώμη

3. Φάε οπωσδήποτε παγωτό! (2 – 4 ευρώ)

Η Ιταλία φημίζεται για το εκπληκτικό παγωτό της. Σε κάθε γωνιά βρίσκεις μικρά παγωτατζίδικα με πρωτότυπες γεύσεις και χειροποίητο παγωτό. Δοκιμάστε, λοιπόν, οπωσδήποτε.

Προτεινόμενα μαγαζιά:  Fatamorgana και Frigidarium

4. Nοικιάστε ποδήλατο για να διασχίσετε την Appia Antica (3 ευρώ την ώρα)

H Appia Antica ήταν ένας στρατηγικός δρόμος της Αρχαίας Ρώμης, όπου παρατάσσονταν τα στρατεύματα. Σήμερα ο δρόμος περιβάλλεται από κυπαρίσσια και αρχαία μνημεία. Νοικιάστε, λοιπόν, ένα ποδήλατο για να γυρίσετε την ευρύτερη περιοχή, στην οποία μάλιστα δεν περνάνε και αυτοκίνητα ή μηχανάκια.

Φθηνά ταξίδια Ρώμη

5. Κάντε κωπηλασία στην λίμνη της Βίλας Borghese (3 ευρώ / 20λεπτά)

Νοικιάστε βαρκούλα στην πανέμορφη λίμνη για να απολαύσετε την θέα του καταπράσινου πάρκου και των αγαλμάτων κάνοντας κωπηλασία. Αξίζει σίγουρα την επίσκεψη!

villa-borghese-110

6. Επισκεφθείτε το Εγκληματολογικό Μουσείο (Τιμή εισιτηρίου: 2 ευρώ) – Via del Gonfalone 29

Το εγκληματολογικό μουσείο της Ρώμης στεγάζεται σε πρώην φυλακές. Εκεί θα δείτε μια μεγάλη συλλογή μεσαιωνικών συσκευών βασανισμού και σύγχρονων εκθεμάτων που σχετίζονται με το έγκλημα. Δεν το γνωρίζουν πολλοί και η τιμή του είναι πραγματικά ιδιαίτερα θελκτική!

7. Περπατήστε στο Roseto Comunale (Ελεύθερη είσοδος)

Πρόκειται για τον δημοτικό κήπο της Ρώμης, που είναι γεμάτος με τριαντάφυλλα. Ιδανική εποχή για να τον επισκεφθείτε είναι από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο, όπου βρίσκονται στην πιο ανθισμένη τους μορφή.

8. Πιείτε ένα σφηνάκι στο Cioccolata e Vino (4 ευρώ) –Vicolo de Cinque, 11A

Μπορεί τα 4 ευρώ να σας ακούγονται πολλά για ένα σφηνάκι, αλλά δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε σφηνάκι. Το ποτό μπαίνει σε σφηνοπότηρο φτιαγμένο από σοκολάτα, το οποίο προφανώς και θα φάτε μετά!

Η Ρώμη μέσα από το υπέρυθρο φως της Nikon

9. Χαλαρώστε στην ταράτσα του Giardino degli Aranci (Ελεύθερη είσοδος)

Όπως ήδη έχετε αντιληφθεί, η Ρώμη διαθέτει πολλά πανέμορφα πάρκα και κήπους. Ένα τέτοιο μέρος που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε είναι “Ο κήπος των πορτοκαλιών”, που βρίσκεται στο Savello Park και έχει μια εκπληκτική θέα προς το ποτάμι και το Βατικανό.

10. Πιείτε το κρασί σας στο Il Goccetto (4-7 ευρώ) – Via dei Banchi Vecchi, 14

Ένα πανέμορφο, μικρό wine bar στο κέντρο της Ρώμης με τεράστια ποικιλία κρασιών από 60 Ιταλούς παραγωγούς. Συνοδεύονται από μια τεράστια ποικιλία σε τυριά και αλλαντικά που δεν βρίσκει κανείς όπου κι όπου. Κι αν δεν χορτάσετε με αυτά, λίγα στενά πιο δίπλα θα βρείτε το καλύτερο street food της Ρώμης, το Supplizio!

1410535947319

11. Πάρτε πρωινό από τον Φούρνο “Campo De’ Fiori” (έως 10 ευρώ)

Μπορεί να βρίσκεται σε άκρως τουριστικό σημείο της πόλης, ωστόσο διατηρεί την παραδοσιακή του ταυτότητα. Aυτό που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι η πίτσα (pizza bianca), που κατά κοινή ομολογία είναι από τις καλύτερες που θα δοκιμάσεις ποτέ.

img_0529

12. Πήγαινε σε βραδιά ανοιχτής ποίησης στο Lettere Caffe  (5 ευρώ το ποτό) – Via San Francesco a Ripa 100/101

Κάθε Δευτέρα βράδυ διοργανώνονται βραδιές ανοιχτού μικροφώνου αποκλειστικά όμως για ποίηση. Πηγαίνετε, λοιπόν, και απολαύστε το ποτό σας ακούγοντας παράλληλα νέους ποιητές να απαγγείλουν τα έργα τους. Άλλες μέρες το μαγαζί διοργανώνει και πολλά μουσικά live, με τοπικά συγκροτήματα κάθε είδους.

13. Φάε προφανώς πίτσα! (έως 10 ευρώ)

Όχι όμως οπουδήποτε, και ειδικά όχι στα πιο τουριστικά σημεία. Συγκεκριμένα, οι δύο παραδοσιακές πιτσαρίες που προτείνουμε είναι οι Pizzeria Ai Marmi και “pizzeria Remo” a testaccio, όπου ακόμη και τα πιο γκουρμέ πιάτα τους κοστίζουν μέχρι 10 ευρώ.

14. Πήγαινε για τρέξιμο στο Circus Maximus (Ελεύθερη είσοδος)

Το Circus Maximus αποτελούσε για καιρό στην αρχαία Ρώμη το μεγαλύτερο στάδιο και χώρο διεξαγωγής διαφόρων θεαμάτων. Σήμερα έχει διατηρηθεί ως πάρκο, όπου εξακολουθεί να φιλοξενεί συναυλίες διαφόρων καλλιτεχνών.

circus_maximus_-_panorama_view

15. Πιες μπύρα στο Bar San Calisto (2,5 ευρώ η μεγάλη) Piazza di San Calisto, 4

Δεν είναι μόνο η τιμή της μπύρας, όσο και η πανέμορφη πλατεία στην οποία βρίσκεται το μαγαζί, που αποτελεί στέκι αποφοίτων της σχολής Καλών Τεχνών. Βρες τραπέζι έξω και δες φιλοσόφους και τραγουδιστές όπερας να κάνουν την βόλτα τους τριγύρω, όσο εσύ θα πίνεις την Peroni σου.

16. Πήγαινε στην πιο ιδιαίτερη αρχιτεκτονικά συνοικία της Ρώμης, το Coppedè (Καθόλου χρήματα προφανώς)

Κάνε ένα διάλειμμα από την συνηθισμένη αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της Ρώμης, πηγαίνοντας στην συγκεκριμένη συνοικία, όπου κρέμονται στους δρόμους πολυέλαιοι, τα σπίτια μοιάζουν βγαλμένα από τα βιβλία του Dr. Seuss και τα συντριβάνια είναι διακοσμημένα με περίτεχνα βατράχια. Interesting enough?

coppede_quartiere_trieste_a_roma

17. Πάρε μπύρες και πήγαινε να τις πιεις στην Piazza della Madonna dei Monti

Είναι κάτι σαν την πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής η όλη κατάσταση -αλλά στη θέση της Αγίας Παρασκευής βάλε τη Ρώμη-. Κόσμος μαζεύεται στα σκαλιά γύρω από το συντριβάνι και πίνει χαλαρά το ποτό του.

18. Πήγαινε σε ένα unplugged session του Blackmarket (5-10 ευρώ) – Via Panisperna, 101

Το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό Blackmarket διοργανώνει σχεδόν καθημερινά live gigs με μπάντες κάθε είδους, από jazz μέχρι grunge, και μάλιστα χωρίς επιπλέον είσοδο, αλλά μόνο πληρώνοντας το ποτό σου.

Φθηνά ταξίδια Ρώμη

19. Κάνε τουρ στο M.U. Ro (Urban Art Museum of Rome) (Είσοδος ελεύθερη)

Πάρε το μετρό και κατέβα στην συνοικία του Quadraro, όπου σε διαφορετικούς τοίχους υπάρχουν πανέμορφα graffiti και διοργανώνονται τουρ για ξενάγηση σε αυτά και αναλυτικές πληροφορίες για την δημιουργία τους. Δες περισσότερα για τις συγκεκριμένες ξεναγήσεις εδώ.

20. Πιες καφέ με πανέμορφη θέα στο μπαλκόνι του Vittoriano (2,5 ευρώ)

To μνημείο που χτίστηκε προς τιμήν του Victor Emmanuel, του πρώτου βασιλιά της ενοποιημένης Ιταλίας, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και διαθέτει μια πανέμορφη ταράτσα και μπαλκόνια, όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου. Ωστόσο, το να ανέβεις στην ταράτσα θα σου κοστίσει λίγο περισσότερο, όποτε αν το budget σου είναι χαμηλό, προτίμησε το πρώτο μπαλκόνι που προσφέρει σε μεγάλο βαθμό παρόμοια θέα.

Οι επιλογές, όπως φαίνεται, είναι πολλές και μάλιστα πολύ πιο ενδιαφέρουσες από το Κολοσσαίο, την Φοντάνα ντι Τρέβι και άλλα τουριστικά σημεία. Καλό σας ταξίδι!

Νυχτερινή ζωή στη Ρώμη

Σχόλια