Ο καιρός ήδη έχει αρχίσει να κρυώνει με αποτέλεσμα το σπίτι να είναι η ιδανική λύση για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο.

Επιμέλεια: Ιωσηφίνα Μάργαρη & Κωνσταντίνα Καντζιού

Άλλη μία Παρασκευή έφτασε και εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε τις καλύτερες ιδέες για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο. Με το τέλος του Οκτώβρη και την προετοιμασία για χειμώνα και Χριστούγεννα το σπίτι είναι η καλύτερη ιδέα.

Η Κωνσταντίνα και η Ιωσηφίνα σου εγγυώνται ένα super χαλαρό Σαββατοκύριακο με ταινίες, φαγητό και ρομαντισμό.

Ωστόσο σκέφτηκαν και τους μη-σπιτόγατους στο τέλος του άρθρου.

Η Κωνσταντίνα σου προτείνει για το Σάββατο

1.Cinefil του καναπέ:

Ποιος είπε πως χρειάζεται να πας στο σινεμά για να απολαύσεις την ταινία της επιλογής σου; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να επιλέξεις ταινία, να βρεις το σημείο του καναπέ που θα καταλάβεις με την κουβερτούλα σου (your spot που θα έλεγε και ο Sheldon από το Big Bang Theory) και την κατάλληλη παρέα.

Ποιος χάνει την ευκαιρία να φάει ποπκόρν φορώντας τις πιτζάμες του; Πίστεψε με μετά από μια απαιτητική εβδομάδα η ταινία στο σπίτι θα μπει πολύ ψηλά στις επιλογές σου για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο.

Και αν σου ακούγεται ξενέρωτο το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το δοκιμάσεις.chalaro-savvatokiriako-k1

Συγκινητικές ταινίες που αξίζει να δεις!

2.Lets get together:

Εάν βαρεθήκατε να ετοιμάζεστε ώρες, να κλείνετε τραπέζι ή μπουκάλι σε μαγαζιά, μέρες πριν την έξοδό σας γιατί το Σάββατο θα είναι όλα κλεισμένα εάν τυχόν και τολμήσετε να σηκώσετε το ακουστικό και να ζητήσετε να βρείτε και εσείς μια θέση στην κοσμοσυρροή που βγαίνει το Σάββατο, μπορείτε πάντοτε να καλέσετε τους φίλους σας σπίτι.

Δε χρειάζεται να επιβαρυνθείτε με όλα τα έξοδα φαγητού ή ποτού εσείς, μιας και η οικειότητα με την παρέα σας θα σας δώσει την ευκαιρία να κανονίσετε ποιος θα φέρει τι. Μπορείτε ακόμα να μαγειρέψετε όλοι μαζί, να παίξετε, να μιλήσετε, να χορέψετε(κίνδυνος να σας φέρουν τον διαχειριστή, αλλά πάρτε το ρίσκο) ότι δηλαδή θα κάνατε και έξω, μείον όλη τη φασαρία, το στρίμωγμα και το άγχος για να φτάσετε.chalaro-savvatokiriako-k2

3.Remember, remember yourself:

Το Σάββατο συνήθως υπάρχει μια πίεση επίδειξης της επιλογής εξόδου. Μπαίνεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλέπεις check-in, φωτογραφίες, “αποδεικτικά” διασκέδασης που συχνά δεν υφίστανται με τον τρόπο που παρουσιάζονται. Αυτή τη μέρα που όλοι τρέχουν να προλάβουν το μετρό, την κράτηση τους, που αδημονούν να δουν πως θα ανταποκριθεί το άλλο φύλο στο ντύσιμο ή στο βάψιμο τους, εσύ κάνε τη διαφορά.

Μείνε και αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο σε σένα.

Μάζεψε και τακτοποίησε τον χώρο σου(λίγη χαλαρή μουσική βοηθάει), περιποιήσου το πρόσωπο σου(αρκετά το ταλαιπωρούμε ειδικά εμείς οι κοπέλες), επέλεξε δραστηριότητες που σε εκφράζουν(φωτογραφία, ζωγραφική, γράψιμο, διάβασμα βιβλίου).

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μην κάνεις ποτέ κάτι μόνο και μόνο επειδή η πλειοψηφία το επιλέγει. Κάνε ότι έχεις ανάγκη, ακόμα και αν δεν θα επικροτηθεί από την παρέα σου που θα σπάσει τα τηλέφωνα για να βγείτε.chalaro-savvatokiriako-k3

Η Ιωσηφίνα σου προτείνει για μία χαλαρή Κυριακή

Η Κυριακή έχει καθιερωθεί ως μέρα χαλάρωσης και πριν την μη και τόσο αγαπητή Δευτέρα είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για την εβδομάδα που έρχεται. Οι παρακάτω επιλογές θα σε χαλαρώσουν και θα σε διασκεδάσουν χωρίς να αποχωριστείς τον αγαπημένο σου χώρο, το σπίτι σου!

1.SundayBrunch Day:

Το brunch, για όσους δεν ξέρουν είναι το γεύμα μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού το οποίο ξεκίνησε από την Αγγλία και αυτήν την στιγμή έχει καθιερωθεί στην ρουτίνα όλου του κόσμου. Σίγουρα έχεις δει κάποιους φίλους σου να απολαμβάνουν απολαυστικά pancakes, συνταγές με bacon σε κάθε του εκδοχή και άλλα πολλά λαχταριστά φαγητά.

Τι περιμένεις λοιπόν; Βρες τις αγαπημένες και κατά προτίμηση πιο εύκολες συνταγές – το φαγητό είναι ιερή υπόθεση, δεν σηκώνει πειράματα– και φώναξε την παρέα σου σπίτι για μαγείρεμα και συνεπώς πολύ γέλιο.

χαλαρό σαββατοκύριακο pancakes

2.Romantic Stories:

Αν είσαι single προχώρα κατευθείαν στο επόμενο για δικό σου καλό!

Ίσως μέσα στη βδομάδα να μην δίνεις την σημασία που θες στον καλό/ή σου. Ίσως οι υποχρεώσεις να μην σας επιτρέπουν να έχετε τον ελεύθερο χρόνο που θα θέλατε για να περνάτε μαζί. Η ιδανική μέρα λοιπόν για εσάς είναι η Κυριακή, ώστε να απολαύσετε ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο και να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας.

Μπορείτε να επιλέξετε την αγαπημένη σας ταινίακορίτσια προσοχή, μην του βάλετε κανένα notebook– και να χουχουλιάσετε στον καναπέ αγκαλιά. Ακόμα, ειδικά εάν κάποιος από τους δύο δουλεύει και τις Κυριακές είναι να του/της ετοιμάσετε ένα ρομαντικό δείπνο με το αγαπημένο του/της φαγητό και να του/της κάνετε μια ευχάριστη έκπληξη.

χαλαρό σαββατοκύριακο romance

3.College stuff:

Ίσως λίγο αναμενόμενο αλλά η Κυριακή είναι η κατάλληλη μέρα, ειδικά σε ένα χαλαρό σαββατοκύριακο για να συμμαζέψεις όλες τις σημειώσεις της προηγούμενης εβδομάδας και να προετοιμαστείς για την επόμενη.

Εντάξει, η Ιωσηφίνα είναι και λίγο freak της τάξης και θα σου πει να ξεχωρίσεις σημειώσεις ανά μάθημα και εξάμηνο αλλά το σημαντικό είναι να μπορέσεις να δεις την ύλη και να διαβάζεις κάποια βασικά από αυτά που «έμαθες» μέσα στη βδομάδα.

Οι περισσότεροι δεν το κάνουμε ποτέ αυτό, αλλά μήπως ήρθε ο καιρός να τηρήσεις αυτό που λες κάθε Φλεβάρη-Ιούνιο-Σεπτέμβρη όταν αντικρίζεις μια ύλη που δεν θυμάσαι πότε παραδόθηκε;

10+1 συμβουλές για ένα παραγωγικό εξάμηνο

Και για εσάς που θέλετε οπωσδήποτε να βγείτε

Το Halloween είναι γεγονός και σου έχουμε 3 τοπ προτάσεις για ένα scary χαλαρό Σαββατοκύριακο.

1.HalloweenFest στο Cap Cap:

To Halloween έρχεται μέσα από τις λιχουδιές του πανέμορφου Cap Cap στο Αιγάλεω. Το HalloweenFest αντικαθιστά τον προκάτοχο του, το Wizardfest και όπως αναφέρεται και στη επίσημη ιστοσελίδα του Cap Cap:

“O Ποντικός με τον Γαλάζιο Φιόγκο σας προσκαλεί να ζήσετε μια τρομακτική εμπειρία, μέσα από γλυκές λιχουδιές, αλμυρά πιάτα και ροφήματα εμπνευσμένα από το HalloWeen. Βοοοοοοοοοοοοοο!!!”

Διεύθυνση: Πανόρμου 26, Αιγάλεω, 12 242, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες: CapCap.gr

2.Stranger Things Party @Romantso:

Η αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά του NetFlix ζωντανεύει και σε περιμένει το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στο Ρομάντσο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρείς στο event στο facebook : Stranger Things Party @ Romantso

3.A Spooktacular Halloween Night! #5 @Six Dogs

Για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το κορυφαίο Halloween πάρτυ της Αθήνας επιστρέφει την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο Six Dogs. Με ελεύθερη είσοδο και φανταστική μουσική σε περιμένουν ειδικά κοκτέιλ για την ημέρα με 5€.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο event στο facebook : A Spooktacular Halloween Night! #5 @Six Dogs

Τα καλύτερα Halloween party στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο!

Σχόλια