Ήρθε άλλο ένα Σαββατοκύριακο!
Είστε έτοιμοι να διαβάσετε τις προτάσεις μας;

Επιμέλεια: Ηλέκτρα Κατσίκη, Αλίσια Φόη

Τι θα κάνεις το Σάββατο;

Η Ηλέκτρα σου προτείνει:

1. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη έφτασε και μιας που φθινοπωριάζει, αυτό που θα σου πρότεινα είναι να ξεκινήσεις το πρωινό του Σαββάτου στο “Lotte” στο Κουκάκι πίνοντας ζεστό cappuccino και δοκιμάζοντας έναν νοστιμότατο κορμό σοκολάτας.

Είναι ένα πανέμορφο bistro, με γαλλική μουσική σε μία μικρή πλατεία στο Κουκάκι. Πηγαίνοντας εκεί θα είναι σαν να έχεις κάνει ένα μικρό ταξίδι μέχρι το Παρίσι του ’30.

Lotte cafe-bistrot, Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, Αθήνα

Τηλ: 211-4078639

Ανοιχτό καθημερινά 10.00 π.μ. – 02.00 π.μ.

lotte

2. Εάν πάλι δεν βρεις παρέα να πας σε αυτό το όμορφο bistro σου προτείνω να πάρεις μαζί σου ένα βιβλίο.

Τον τελευταίο καιρό διαβάζω το «Να σου πω μια ιστορία» του Χορχε Μπουκάι.

Η ιστορία; Ο Ντεμιάν είναι ένας ανήσυχος νεαρός φοιτητής που προσπαθεί να ανακαλύψει τονna-sou-pw1 εαυτό του. Οι αναζητήσεις του τον κατευθύνουν στον “Χοντρό”, έναν πολύ ιδιόρρυθμο ψυχαναλυτή που τον βοηθά να αντιμετωπίσει τη ζωή και να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν τρόπο πολύ πρωτότυπο: σε κάθε συνάντηση, του διηγείται από μία ιστορία, κλασική ή μοντέρνα, “ανατολίτικη” ή “δυτικότροπη”, που πηγάζει από τη λαϊκή προφορική παράδοση ή απευθείας από τη φαντασία του “Χοντρού”. Οι ιστορίες αρχίζουν να λειτουργούν ως παραβολές, και ο Ντεμιάν κατασιγάζει τις αγωνίες και τις ανασφάλειές του, ωριμάζοντας μάλλον, παρά βρίσκοντας “έτοιμες λύσεις” και “συνταγές ευτυχίας”…

Οι σχέσεις μεταξύ θεραπευτή και θεραπευομένου δεν είναι -ούτε αυτές- συμβατικές και αναμενόμενες. Καβγάδες, διαφωνίες, συμπάθεια, αντιπάθεια, μίσος και αγάπη αφήνονται ελεύθερα να εκφραστούν, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο δύο μοναδικούς λογοτεχνικούς ήρωες με σάρκα και οστά, προσφιλείς και οικείους στον αναγνώστη.

Καμία σχέση εδώ με το στερεότυπο του ψυχαναλυτικού ντιβανιού και του οριζοντιωμένου πάσχοντος. Ο διάλογος και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, διανθισμένος με εξαιρετικές αφηγήσεις ιστοριών, τοποθετούν το Να σου πω μια ιστορία στην κατηγορία των λογοτεχνικών βιβλίων, ασχέτως εάν, παγκοσμίως, τοποθετείται κάτω από την ετικέτα: “Βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας”.

 

3. Το απόγευμα του Σαββάτου έφτασε και εσύ ψάχνεις να βρεις τι θα κάνεις. Εγώ έχω να σου προτείνω την παράσταση «Μεγάλη Χίμαιρα». Μία μεγάλη επιτυχία που, αν δεν την έχεις δει ακόμα, θεωρώ πως πρέπει να τρέξεις στο θέατρο Πορεία.

Σε αυτό το επικό ερωτικό μελόδραμα παρακολουθούμε την ιστορία μιας Γαλλίδας, της Μαρίνας Μπαρέ, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και παθιασμένη με την ελληνική κλασσική παιδεία. Ερχόμενη σε επαφή, όμως, με την ίδια τη χώρα των ονείρων της, συναντά τις δικές της Χίμαιρες: το δραματικό τοπίο, τραχύ κι αισθησιακό ταυτόχρονα, την παρασύρει σε μια μοιραία δίνη πάθους, πυροδοτεί τα παλιά ψυχολογικά της τραύματα και την οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

chimera

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας
Τηλ : 2108210991
Παραστάσεις : 
Πληροφορίες : Απόγ.: στις 27/10-22/1, Πέμ. 6 μ.μ., Κυρ. 4 μ.μ. Βραδ.: Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 8 μ.μ. (μέχρι 23/10). Στις 27/10-22/1, Τρ. 8, 15, 22/11, 20/12, 8.30 μ.μ.
Τιμή : € 20, 17, 14.

 

Τι θα κάνεις την Κυριακή;

Η Αλίσια σου προτείνει:

Η Κυριακή είναι για τους περισσότερους ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Άλλοι βγαίνουν και διασκεδάζουν και άλλοι μένουν μέσα για να χαλαρώσουν. Οι παρακάτω ιδέες αφορούν σε όσους προτιμούν το δεύτερο.

Ταινία:

Εδώ και λίγες μέρες προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες το «Miss Peregrin’s home for Peculiars».  Από τα «μαγικά» χέρια του Tim Burton, η ταινία δε θα μπορούσε παρά να ήταν καλή.

Βασισμένη στο παγκόσμιο Best Seller του Ransom Riggs –αν και κατά τη γνώμη μου δεν το ακολούθησε και τόσο πιστά- που έλαβε αμέτρητες καλές κριτικές για την πρωτοτυπία του. Δεν υπήρχε καταλληλότερος να δώσει σάρκα και οστά σε αυτή την ιστορία από τον Burton.

Ατμοσφαιρική, ανατριχιαστική και ταυτόχρονα παραμυθένια. Πάρτε μια γεύση από το εντυπωσιακό τρέιλερ και ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε όταν παρακολουθήσετε ολόκληρη την ταινία.

Βιβλίο: (Αν δεν το έχετε ξεκινήσει από το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ύστερα από τις προτάσεις της Λίας)

Ποιο άλλο, από το νέο βιβλίο του Χάρι Πότερ! Είναι το όγδοο βιβλίο της σειράς και «βρίσκει» τον Χάρι δεκαεννιά χρόνια μετά, εργαζόμενο στο υπουργείο μαγείας και πατέρα τριών παιδιών. «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» βρίσκεται ήδη από τις 30 Σεπτεμβρίου στα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Όσοι είστε φαν και δεν το έχετε πάρει ήδη, τρέξτε να προλάβετε!

chari-poter

Μουσική:

Είμαστε στις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου και αν και ακόμα η ζέστη δε λέει να φύγει, όλοι έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σε φθινοπωρινό κλίμα. Η μουσική που ταιριάζει σε αυτή την εποχή είναι μελωδική και ίσως λίγο μελαγχολική. Οι μουσικές συνθέσεις του Ludovico Einaudi είναι η ιδανική παρέα για συγκέντρωση, συγκίνηση ή ατελείωτες σκέψεις.

Ρόφημα:

Πέρα από την καθιερωμένη ζεστή σοκολάτα που πάει… πακέτο με το φθινόπωρο, έχω μια άλλη πιο χρωματιστή και πιο «ενήλικη» επιλογή. Βότκα τσιχλόφουσκα! Παίρνετε ένα δύο πακέτα από τις γνωστές ροζ τσίχλες με το σιρόπι, τις κόβετε στα δύο και τις αφήνετε μέσα στο μπουκάλι της βότκας για λίγες ώρες. Μετά ανοίγετε και σερβίρετε με θρυμματισμένο πάγο και ένα μπλε γλειφιτζούρι που θα απλώσει το χρώμα του μέσα στο υπάρχον ροζ. Είναι γευστικότατο και παιχνιδιάρικο!

votka

Σχόλια