Οι καλύτερες εκδηλώσεις για τον Οκτώβριο που θα γίνουν στην Αθήνα! Φεστιβάλ, θεατρική παράσταση και μουσικά live που αξίζει να τιμήσεις με την παρουσία σου!

Ο Οκτώβρης μπήκε για τα καλά. Σιγά σιγά φθινοπωριάζει, ο καιρός κρυώνει, οι συναυλίες τελείωσαν, όμως οι όμορφες εκδηλώσεις στην Αθήνα συνεχίζονται.

Εδώ σου έχουμε την καθιερωμένη μας λίστα για το τι μπορείς να κάνεις μέσα στον μήνα αυτό.

1. Μουσείο Συναισθημάτων ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

εκδηλώσεις για τον Οκτώβριο

01 Οκτωβρίου 2016 – 30 Οκτωβρίου 2016 | Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας | Ν. Κόσμος – Κουκάκι

Εργαστήρια σχεδιασμένα για ενήλικες και παιδιά μαζί!
Πρόγραμμα Οκτωβρίου 2016.

Εργαστήρια με παραμυθοϊστορίες & συναισθήματα: “Παραμυθοϊστορίες του Φόβου!”
Φόβε, φόβε είσαι εδώ;
Ταράν! είσαι κάτω από τα σκεπάσματα, παιδί κουλουριασμένο δε θέλει να σηκωθεί να πάει πουθενά!
Είσαι πίσω από τις φωνές, τον τσακωμό!
Σε βρήκα, τρέχεις να φύγεις μακριά από την αράχνη.
Σε τσάκωσα, εδώ, στον εφιάλτη!
Μέσα από τις παραμυθοϊστορίες αποκαλύπτουμε κρυψώνες, αναγνωρίζουμε διαφορετικές μορφές του φόβου, τον κάνουμε σύμμαχο και βοηθό μας!

Ημερομηνίες: 1, 8, 15, 16, 22, 29 και 30 Οκτωβρίου
Ηλικίες: Ενήλικες και παιδιά 5 έως και 95 χρονών

Παραμύθια μετά μουσικής: “Με μια Βαλίτσα Συναισθήματα Ταξιδεύω στον κόσμο των Δράκων και των Γιγάντων!”
Πελώριοι γίγαντες με δύναμη μεγάλη και μυαλό κουκούτσι και δράκοι φοβεροί κυκλοφορούν σε αυτή τη χώρα, αλλά εμείς θα γεμίσουμε τη βαλίτσα μας με ζήλο, περηφάνια, κουράγιο, αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμό κι έτσι θα νικήσουμε το φόβο και θα τους αντιμετωπίσουμε!
Ένα εργαστήρι αφήγησης, όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι, κρουστά όργανα και αυτοσχέδια παιχνίδια, η φαντασία ενεργοποιείται και μικροί μεγάλοι μαζί, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία των παραμυθιών.

Ημερομηνία: Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016
Ηλικίες: Ενήλικες και παιδιά 4 έως και 94 χρονών

Εργαστήρια με θέμα τον εαυτό μου: “Ανακαλύπτω τα διαφορετικά πρόσωπα του Φόβου!”
Μπορεί ο φόβος να μας εμποδίσει και να μας δυσκολέψει;
Μπορεί ο φόβος να μας προστατεύσει;
… μπορεί να μας διασκεδάσει και να μας γαργαλήσει ευχάριστα κάποιες φορές;!
Ένα εργαστήρι για να ξεχωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα διαφορετικά πρόσωπα του φόβου μέσα από το παιχνίδι την κίνηση και το παραμύθι!

Ημερομηνία: Κυριακές 9 και 23 Οκτωβρίου 2016
Ηλικίες: Ενήλικες και παιδιά 6 έως και 96 χρονών
Ώρες εργαστηρίων: 1μ.μ. έως 2μ.μ.


2. Παυλίνα Βουλγαράκη – Μιρέλα Πάχου LIVE

Ένα πρόγραμμα που θα διασκεδάσει και θα συγκινήσει! Από τις 07 έως τις 28 Οκτωβρίου 2016.

Δύο νέες τραγουδοποιοί Μιρέλα Πάχου και Παυλίνα Βουλγαράκη ανεβαίνουν στη σκηνή του Club του Σταυρού του Νότου και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που θα διασκεδάσει και θα συγκινήσει. Μαζί με τα δικά τους τραγούδια θα παίξουν και αυτά που αγαπάνε σε πρωτότυπες διασκευές αλλά και ότι φέρει η στιγμή.

Η αισθαντική τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη, δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου «Λαβύρινθοι» (2014), με το ομώνυμο τραγούδι καθώς και τα «Λίγο Λίγο» και «Εδώ» να γίνονται επιτυχίες, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές συνεργασίες με: Βελεσιώτου, Κότσιρα, Μαχαιρίτσα, Μητσιά, Στόκα και ετοιμάζοντας τον δεύτερο δίσκο, η κυκλοφορία του οποίου θα γίνει στα τέλη του τρέχοντος έτους, επιστρέφει στο «Σταυρό του Νότου» απ’ όπου ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα ως μέλος της Houseband.

Η Μιρέλα Πάχου, «δεξί χέρι» του Μίλτου Πασχαλίδη τα τελευταία έξι χρόνια αλλά και συχνή συνεργάτης του Λαρέντη Μαχαιρίτσα, του Διονύση Σαββόπουλου, του Θάνου Μικρούτσικου κ.ά. έχει κερδίσει την αγάπη του κοινή για το εξαιρετικό ταλέντο της και ως μουσικός και ως ερμηνεύτρια. Με τον πρώτο προσωπικό της δίσκο «Μιρέλα» να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ειδικά το ομώνυμο τραγούδι αλλά και το «Μαξιλάρι», το «Δύο και Κάτι» και άλλα.

Από την Παρασκευή 7/10 και για τέσσερις Παρασκευές στο Σταυρό του Νότου, η Παυλίνα κι η Μιρέλα μας ταξιδεύουν στους «Λαβύρινθους» της «Αλίκης» με αγαπημένα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, γνωστά και ολοκαίνουρια.


3. Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος: Η Στέγη συμμετέχει στην 31η πανελλήνια έκθεση έργων κρατουμένων

Ένας φωτογραφικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, με έμφαση στην προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Από 30 Σεπτεμβρίου έως 09 Οκτωβρίου 2016!

Η Στέγη συμμετέχει στην 31η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών, με φωτογραφίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος» που πραγματοποιήθηκε τη σεζόν 2015-16.

Η 31η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας με υλικό που αντλήθηκε από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος». Το πρόγραμμα, που αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τη ΜΚΟ AMAKA, υλοποιήθηκε την περσινή χρονιά στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά και σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής στοχεύοντας στην ανάπτυξη ενός φωτογραφικού διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων, με έμφαση στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, των παιδιών, των προσφύγων, των Ρομά, των ανθρώπων με αναπηρία και των μειονοτήτων.

Η 31η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πραγματοποιείται στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

Μαθητές δύο σχολείων από την Αττική ανέπτυξαν διάλογο με την ομάδα εφήβων της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων του Πειραιά, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το πώς αυτά βιώνονται στο περιβάλλον μας. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα αλφαβητάρι στερεοτύπων που εμποδίζουν την ισότιμη και ελεύθερη επικοινωνία με τον «άλλον» και των λέξεων που λειτουργούν ως αντίδοτο στα στερεότυπα.

Ποιος είναι ο «άλλος» στο περιβάλλον μου;
Πώς επικοινωνώ μαζί του, τι γνωρίζω πραγματικά γι’ αυτόν και τι θα ήθελα να μάθω;

Στην αρχή, οι καλλιτέχνες – θεραπευτές δίδαξαν τις δύο ομάδες βασικές τεχνικές φωτογραφίας, εφαρμόζοντας παράλληλα πρακτικές έκφρασης και θεραπείας μέσω της Τέχνης. Φωτογραφικοί περίπατοι, βιωματικές δραστηριότητες και ανοιχτές συζητήσεις καλλιέργησαν την αυτοπεποίθηση και την έκφραση των συμμετεχόντων και έδωσαν το έναυσμα για δημιουργικό διάλογο μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, οι έφηβοι «συστήθηκαν» μέσα από τη φωτογραφία, δημιούργησαν και αντάλλαξαν φωτογραφίες, κολάζ, κείμενα και σκέψεις, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τη διεθνή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και των επιμέρους δικαιωμάτων των γυναικών, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία και των μειονοτήτων.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο διάλογος. Κάθε συμμετέχων από τις δύο ομάδες ανέλαβε την «αποστολή» του: Πώς θα ήταν αν ήμουν άστεγος ή μετανάστης;

Με τον τρόπο αυτόν, οι έφηβοι από κάθε ομάδα που διάλεξαν την ίδια θεματική δημιούργησαν ζευγάρια. Οι έφηβοι του κάθε ζευγαριού, αν και δεν συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος σε φυσικό χώρο, επικοινώνησαν σκέψεις και συναισθήματα στο «ταίρι» τους, μέσω της φωτογραφίας. Έτσι, ο καθένας ανακάλυψε κοινά σημεία και διαφορές και κινήθηκε προς την αμοιβαία κατανόηση του άλλου.

Στο τέλος του προγράμματος, οι ομάδες συναντήθηκαν στη Στέγη για να συζητήσουν και να δημιουργήσουν από κοινού το έντυπο και ψηφιακό αλφαβητάρι τους, χρησιμοποιώντας τεχνικές βίντεο και κολάζ.

Πληροφορίες

Τόπος: Πεζόδρομος Ερμού 134-136, Πλατεία Ασωμάτων

Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος ελεύθερη

Έκθεση: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ώρες: Δευτέρα-Παρασκευή 18:00-23:00

Σάββατο-Κυριακή 12:00-23:00

Για ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις πήγαινε στην επόμενη σελίδα! Ακολουθούν θεατρική παράσταση, φεστιβάλ σωματικού θεάτρου και live στο Gagarin!

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2