Το βράδυ της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη, ο Σωκράτης Μάλαμας μας χάρισε μια υπέροχη και άκρως ατμοσφαιρική συναυλία…

Στο πλευρό του βρίσκονταν η Λαμπρινή Καρακώστα και ο Φώτης Σιώτας, αλλά και οι αναρίθμητοι θαυμαστές του που γέμισαν τον χώρο της τεχνόπολης. Με μια λιτή και απέριττη εμφάνιση, όπως άλλωστε συνηθίζει να έχει, υποδέχθηκε και καλωσόρισε το κοινό.

_mg_0013

Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στο να αφεθούμε στις μελωδίες των τραγουδιών του και στη χαρακτηριστική βραχνή, λαϊκή και συναισθηματική φωνή του. «Χαίρομαι που είμαι μαζί σας και που καταφέρατε να  διώξετε τη βροχή!», ανέφερε περί του καιρού, απευθυνόμενος στα «πουλάκια» του. (Χαρακτηριστική προσφώνηση του τραγουδιστή.)

_mg_0022

Στην λίστα του πολλά και αγαπημένα κομμάτια διαφόρων τραγουδοποιών, όπως του Νίκου Παπάζογλου, του Δημήτρη Αποστολάκη και του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Μερικά τα τραγούδια που ερμήνευσε μαζί με την παρέα του, ταξιδεύοντας το κοινό ήταν η «Νεράιδα»,  η «Πριγκιπέσα» « Τίποτα δε χάθηκε», «Στα είπα όλα», «Οι πρώτες λέξεις», «Τα ξωτικά», «Άλμπατρος» , «Ηλιόπετρα», «Το θαύμα», «Της σιωπής», «Στην Αμερική», «Το χρόνο να λαβώσω», «Τσιγάρο ατέλειωτο», «ο Κήπος»,  «Τειρεσίας», «Κίρκη», «Το μετάξι», «Του ασώτου», «Άλμπατρος».

Σωκράτης Μάλαμας

Μεταξύ άλλων, ερμήνευσε και τραγούδια που δεν παίζονται συχνά, όπως τον «Καιρό», «Το μετάξι» και το «Είναι σκοτάδι».

Στην σκηνή τον συνόδευσε ακόμη χορευτικά και η Γωγώ, (ιδιοκτήτρια του μαγαζιού απέναντι από το σταυρό του νότου)

Σωκράτης Μάλαμας

Με τον Φώτη Σιώτα, με τους μελωδικούς ήχους του βιολιού του και με την φωνή του, θα ερμηνεύσουν, μεταξύ άλλων, το «αερικό» και το «Σαν παιδί».

Η «Τίγρης» ήταν ένα κομμάτι, που τραγούδησε και αφιέρωσε στον Δημήτρη Αποστολάκη.

Σωκράτης Μάλαμας

Αναφέρθηκε και σε επίκαιρα ζητήματα της χώρας, μέσα από την μουσική του, τραγουδώντας «Για την Ελλάδα» «Χαίρομαι που παρά τα τελευταία εφτά χρόνια, μπορούμε ακόμα να βρισκόμαστε», ήταν το σχόλιό του.

Η βραδιά κλείνει με «Ικαριώτικο» και με γλέντι με βιολιά από τον Φώτη Σιώτα, συμπαρασύροντας την κατάμεστη Τεχνόπολη σε νησιώτικους και χορευτικούς ρυθμούς!

Σωκράτης Μάλαμας

Μια βραδιά και μια συναυλία στην οποία ο θεατής μπορούσε να αναβιώσει όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα… Την αγάπη, τον έρωτα, την απογοήτευση, την ήττα, αλλά και την χαρά. Η επιλογή των τραγουδιών σε παρέσυρε σε ένα μουσικό ταξίδι τα μοιχεία της ψυχής. Δεν υπάρχουν, πλέον, πολλοί τραγουδιστές που μπορούν να το καταφέρουν… Κι όμως, ο Σωκράτης Μάλαμας το κατορθώνει μέσα από την δύναμη της μουσικής!


Φωτογραφίες: Δημήτρης Ζαρκάδας

Σωκράτης Μάλαμας / Κιθάρες Τραγούδι

Λαμπρινή Καρακώστα/τραγούδι

Νίκος Μαγνήσαλης/τύμπανα

Γιάννης Παπατριανταφύλλου/κοντραμπάσο

Φώτης Σιώτας/βιολί, βιόλα

Κυριάκος Ταπάκης/λαούτο, μπουζούκι

Νίκος Παραουλάκης / Νέυ

Σχόλια