Το διήμερο festival Fantasticon από WordOfMouth τείνει να γίνει ένα MustBeThere γεγονός. Οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες θα είναι εκεί.

1 & 2 Οκτωβρίου 2016

Δεν γίνεται να αφήσω ένα τέτοιο γεγονός να περάσει χωρίς να δημιουργήσω ένα άρθρο, μια ανακοίνωση, ύστερα από την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή διοργάνωση Fantasticon 2015. Πέρυσι, ο τόπος έπηξε από κόσμο, φέτος μάλλον θα βουλιάξει, αφού και οι εκθέτες θα είναι περισσότεροι, και οι διαγωνισμοί είχαν μεγάλες συμμετοχές στο διάστημα του καλοκαιριού. Το fantasticon αποκτά όλο και μεγαλύτερη φήμη στον νεανικό χώρο, τείνοντας να γίνει, πέραν από θεσμός, ένα ακόμα must που δεν πρέπει να χάσεις.

Είσοδος Ελεύθερη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού (GFS) και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν στις 1 & 2 Οκτωβρίου 2016 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το ΦantastiCon 2016!

Fantasticon

Το πανελλήνιο φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στον χώρο της φαντασίας επιστρέφει για να φέρει κοντά τους φίλους του Φανταστικού! Νάνοι, Δράκοι, Ξωτικά, Υπερήρωες, Ταξιδιώτες του Διαστήματος και κάθε λογής Μυθικά Πλάσματα θα γεμίσουν για ακόμα μια φορά τους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στη σφαίρα της Φαντασίας με τις ιστορίες τους.

Fantasticon CosplayΠαλιοί και νέοι φίλοι του Φανταστικού, μεμονωμένοι επισκέπτες, παρέες, οικογένειες, βιβλιόφιλοι, λάτρεις των επιτραπέζιων παιχνιδιών, cosplayers, θαυμαστές των εικαστικών, του χορού και του τραγουδιού συγκεντρώνονται για να συναντήσουν καλλιτέχνες του χώρου. Nα παρακολουθήσουν ομιλίες και σεμινάρια, να διασκεδάσουν παίζοντας παιχνίδια και να περιπλανηθούν στην έκθεση βιβλίων, κόμικς, παιχνιδιών και χειροτεχνημάτων!

Fnatasticon tournament

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι απονομές των βραβείων του διαγωνισμού συγγραφής ΦantasticWords 2016 και του διαγωνισμού ψηφιακής τέχνης, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Φανταστικού. Επίσης, πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά ο διαγωνισμός cosplay Fantasy Champions και το τουρνουά του δημοφιλούς Dungeon & Dragons. Υπάρχουν όμως και παιχνίδια εισαγωγής στον κόσμο του για αρχάριους παίκτες, συναυλίες των Tidal Dreams και Sòlastas, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια συγγραφής, quiz και πολλές εκπλήξεις.

Fantasticon 2015

Τιμώμενοι προσκεκλημένοι του φετινού ΦantastiCon είναι οι Epix Haven από την Νορβηγία, πρωτοπόροι κατασκευαστές μοντέλων και μακετών για επιτραπέζια παιχνίδια επικής φαντασίας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με τις ώρες διεξαγωγής κάθε δραστηριότητας

 

ΦantastiCon 2016

Ημερομηνία: 1 & 2 Οκτωβρίου 2016

Ώρες: 11:00 – 21:00

Χώρος: Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

Είσοδος Ελεύθερη

 

Πληροφορίες

Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού | www. fantasticon.gr | fantasticongr@gmail.com

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Διεύθυνση Πολιτιστικών| 210 3680900 (εσωτ. 152) | culture@hau.gr

Σχόλια