Vintage αισθητική, εξαιρετικά cocktails και φαγητό, ο Παλιάτσος αποτελεί το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε μακριά από την Αθήνα!

Ήταν ένα αποπνικτικά ζεστό μεσημέρι προς τα τέλη του Ιουλίου όταν και ανηφορίσαμε προς το πιο όμορφο cafe bar της Πεντέλης, ώστε να απολαύσουμε τον καφέ μας σε μία απ’ τις πιο όμορφες γειτονιές των προαστίων της Αθήνας, να μιλήσουμε με τον head bartender του και brand ambassador του Routin 1883 Syrups, Χρήστο Μανώλη, και να δοκιμάσουμε τα υπέροχα καινούρια του cocktails.

Ο Παλιάτσος, για τον οποίο κι ο λόγος, κλείνει αισίως φέτος τα 3 χρόνια από την ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του. Ξεκινώντας με γνώμονα την αγάπη πρώτα απ’ όλα για το κρασί και την μουσική, μα δίνοντας στην πορεία εξίσου μεγάλη βάση στον καφέ, τα cocktails, αλλά και το φαγητό, προσθέτοντας πιάτα εξαίσιων γεύσεων στον συνεχώς ανανεωμένο του κατάλογο,  ο Παλιάτσος έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα από τα πιο εκλεκτά cafe bars των βορειοανατολικών προαστίων της Αθήνας κι ένα πρώτης τάξεως καταφύγιο μακριά από το κέντρο της πόλης.

GOPR0175

Η χαρακτηριστική vintage αισθητική του σε συνδυασμό πάντοτε με τις jazz, soul, funk, rock ‘n’ roll, rhythm ‘n’ blues μουσικές στις οποίες ειδικεύονται οι προσεκτικά επιλεγμένοι resident djs του δύναται να σε μεταφέρει σε πλήθος εποχών γύρω από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, ενώ η όλη κατεύθυνση της διακόσμησης, μαζί με την άκρως ζεστή και φιλική εξυπηρέτηση του προσωπικού να σε κάνει πραγματικά να νιώσεις σαν το σπίτι σου.

Με έναν εξαίσιο εσωτερικό χώρο, αλλά και ένα εξωτερικό, αρκετά τροπικό μπαρ, ιδίως για τις ζεστές αυτές ημέρες του καλοκαιριού, συνδυάζει ιδανικά αφενός μία αίσθηση piano whiskey-bar, και αφετέρου μία αίσθηση παραλιακού cocktail-bar, ταιριάζοντας δίχως άλλο σε όλες τις εποχές, τις ώρες της ημέρας και φυσικά τις διαθέσεις.

Ανοιχτό σε καθημερινή βάση από νωρίς το πρωί έως τα ξημερώματα, αποτελεί ένα ιδανικό μέρος είτε για να χαλαρώσετε, ιδίως μέχρι τις απογευματινές ώρες, είτε για να ξεσαλώσετε, με ποιοτικό κόσμο κάθε ηλικίας, όσο περισσότερο βραδιάζει.

Δεν απουσιάζουν, φυσικά, και οι εκάστοτε θεματικές βραδιές, όπως αυτές που εστιάζουν στο λάτιν, οι οποίες έχουν πλέον καθιερωθεί και συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος θαυμαστών των συγκεκριμένης μουσικής, οι οποίοι και επιδίδονται άλλοτε σε ερωτικούς κι άλλοτε σε ξέφρενους χορούς έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.

DSC_0062

DSC_0091

Πέρα από την άψογη φιλοξενία που απολαμβάνουμε κάθε φορά, αυτή την φορά είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μαζί μας και τον head bartender του και brand ambassador του Routin 1883 Syrups, Χρήστο Μανώλη, τον οποίο και καταγράψαμε να ετοιμάζει ειδικά για εμάς το νέο του δροσιστικό cocktail, με το άκρως ταιριαστό όνομα, Instrumental, το οποίο και μπορείτε να απολαύσετε αποκλειστικά στον Παλιάτσο, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους υπόλοιπους εξίσου επιδέξιους bartenders του.

Instrumental Cocktail

Σπιτικός Πουρές Ανανά

Σιρόπι Περγαμόντο

Pisco

Μαστίχα

Ginger Σιρόπι 1883

Φρέσκος Χυμός Lime

DSC_0045

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Βασιλείου Γεωργίου Β/Σουβαλιώτου, Πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη

Τηλέφωνο: 210 8100889

Καθημερινό ωράριο λειτουργίας: 9.00 – 3.00

Φωτογραφίες,Video & Edit: Μαριλή Γουλή

Σχόλια