O Jack White ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία 26 acoustic recordings από την έως τώρα πορεία του, χωρίς φυσικά αυτό να υπονοεί μια κάποια επανένωση των White Stripes.

Εννέα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία επίσημη κυκλοφορία του Jack και της Meg ως White Stripes και σχεδόν έξι πλέον από την επίσημη ανακοίνωση της διάλυσής τους. Στο μεταξύ βέβαια ο Jack White ασχολήθηκε με τα solo albums του, το δεύτερο πόνημά του με τους Raconteurs, που ακολούθησε πιστά το εξαιρετικό ντεμπούτο τους του 2006, τα albums με τους Dead Weather και πλήθος βέβαια συμμετοχών σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως αποτελεί χωρίς αμφιβολία τον πιο σκληρά εργαζόμενο άνθρωπο στην μουσική βιομηχανία, από την αλλαγή του αιώνα τουλάχιστον κι έπειτα. Έχοντας στο ενεργητικό του συνολικά μέσα σε αυτά τα χρόνια 2 solo studio albums, 6 με τους White Stripes, 2 με τους Raconteurs, 3 με τους Dead Weather, καθώς κι έχοντας αναλάβει αμέτρητες παραγωγές και soundtracks ταινιών, δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα εάν πράγματι του αξίζει αυτός ο τίτλος ή όχι. Σημειωτέον πως τα παραπάνω αφορούν καθαρά την μουσική του συνεισφορά, καθώς δεν έχει περιοριστεί μονάχα σε αυτόν τον καλλιτεχνικό χώρο, παρ΄όλο που προφανώς σε αυτόν έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του έως τώρα.

Ο ιδιαίτερα εκκεντρικός White, ένας από τους πιο εμπνευσμένους blues rock κιθαρίστες και δημιουργούς που έχουν υπάρξει και σίγουρα ο μεγαλύτερος της γενιάς μας, έναν ακριβώς χρόνο έπειτα από το τελευταίο του album με τους Dead Weather ανακοίνωσε την νέα του κυκλοφορία με 26 ακουστικές ηχογραφήσεις, μεταξύ των οποίων και ακυκλοφόρητων κομματιών, από το σύνολο της έως τώρα πορείας του, ξεκινώντας από την δημιουργία των Stripes πίσω στις αρχές του 1998 και καταλήγοντας στο σήμερα, σε ένα ταξίδι μέσα από όλες του τις μπάντες στις οποίες σαφώς αποτελούσε το επίκεντρο, παρά τις μορφές που είχε δίπλα του, τόσο στους Dead Weather, όσο και στους εκπληκτικούς Raconteurs, των οποίων σίγουρα μια καινούρια δουλειά θα μας ενθουσίαζε όσο και των White Stripes. Εξίσου απίθανο βέβαια είναι να έχουμε οποιαδήποτε απ’ τις δύο στο σύντομο μέλλον.

Ως επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του album ορίστηκε η 9η Σεπτεμβρίου, ενώ ανακοινώθηκε πως θα αποτελείται από διπλό cd και διπλό βινύλιο αντίστοιχα, θα φέρει την χαρακτηριστική και σαφή ονομασία Acoustic Recordings 1998-2016 και θα κυκλοφορήσει φυσικά από την ανεξάρτητη δισκογραφική του ίδιου του White, Third Man Records. Δισκογραφική, της οποίας, μάλιστα, άνοιξε πέρσι κι ένα παράρτημα στο Detroit πέρα από την φυσική έδρα της στο Tennessee.

26 ακουστικές versions κομματιών που έγραψε ο ίδιος σε περιόδους αυτών των 18 χρόνων χωρίς live versions ή covers να περιέχονται.

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί ένα album των White Stripes, ούτε αφήνει βέβαια υπόνοιες για κάποια πιθανή επανένωσή τους. Η μόνη θέση που μπορεί να έχει η Meg μέσα σε κάποια από αυτά είναι να έχει αποτελέσει την έμπνευση τους σε εκείνη την μακρινή πλέον περίοδο, όπου οι White Stripes μεσουρανούσαν. Το Acoustic Recordings αποτελεί ξεκάθαρα ένα compilation album με ακυκλοφόρητα κομμάτια και acoustic versions ήδη γνωστών μας τραγουδιών, που ο Jack White επέλεξε να μας χαρίσει λίγο πριν ολοκληρώσει τα 20 χρόνια του επίσημων κυκλοφοριών και τίποτε παραπάνω.

442_2_whiteacousticback

Μετά από μερικά χρόνια που ο Jack White φαίνεται να κινείται σε ρηχά νερά, αν μπορεί πραγματικά να το πει αυτό κάποιος για τον πολυδαίδαλο κι ακούραστο White, αυτή η κυκλοφορία φαίνεται άκρως ελκυστική -ήδη απ’το ακυκλοφόρητο έως σήμερα City Lights, πίσω από το 2005, το οποίο μας δίνει και μια πρώτη γεύση για το τι επρόκειτο να περιλαμβάνει το album- και θα ικανοποιήσει σίγουρα ιδιαίτερα τους νοσταλγούς των πρώτων ημερών που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον Jack White.

Αναμένουμε φυσικά ολόκληρο το διπλό album, ανυπομονώντας να ακούσουμε πολύ αγαπημένα τραγούδια, όπως τα Hotel Yorba, Apple Blossom και Carolina Drama σε διαφορετικές εκτελέσεις και προφανώς αγωνιώντας ιδιαιτέρως για τα κομμάτια που δεν έχουμε ακούσει ακόμη σε καμία τους εκτέλεση.

Και πιθανώς στην συνέχεια ακόμη και για ένα δεύτερο δίσκο με αντίστοιχη συλλογή ηχογραφήσεων, καθώς είναι δεδομένο πως με τους ρυθμούς που συνθέτει όλα αυτά τα χρόνια ο White υπάρχει τεράστιο υλικό ηχογραφήσεων, που δεν έχουν φτάσει ποτέ ως τα αυτιά μας.

Σχόλια