Κοφτά, ωμά, δίχως μεγάλες εισαγωγές και φιοριτούρες, πρέπει να σας συστήσω με τον Ελληνικό σύλλογο των φίλων Tolkien.

 

Λατρεύω τον άρχοντα των δαχτυλιδιών του Tolkien – όπως και το Χόμπιτ, αν και οι ταινίες δεν ήταν πιστές – και πιστεύω πως λίγοι είναι οι άνθρωποι στον κόσμο που μπορούν να πουν το αντίθετο. Δεν είναι πως θαυμάζω το έργο για την επική του διάσταση, αλλά έχει πολλά επιπλέον στοιχεία που μαγνητίζουν τον καθένα, είτε στα βιβλία είτε στις ταινίες – τα οποία δεν θα αναλύσω σε αυτό το άρθρο.

Είναι στοιχεία, όμως, που έχουν επηρεάσει θετικά πολλούς ανθρώπους. Αυτοί με τη σειρά τους νιώθουν την ανάγκη να τα κρατήσουν ζωντανά.

Ο Σύλλογος Φίλων Τόλκιν “The Prancing Pony” ιδρύθηκε το 2002, ως ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο μορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.  Κύριος σκοπός του είναι η μελέτη του συγγραφικού έργου του J.R.R. Tolkien, η ανάπτυξη και η διάδοση αυτού στην ελληνική επικράτεια, η προώθηση της επικοινωνίας και της επαφής των προσώπων που ενδιαφέρονται γι’ αυτό, καθώς και η γνωριμία με όλες τις μορφές έκφρασης που αντλούν την έμπνευσή τους από αυτό.tolkienΤα μέλη του Συλλόγου προέρχονται κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από την Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο και άλλες πόλεις. Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται μηνιαίες συναντήσεις, ειδικές παρουσιάσεις και ομιλίες, θεματικές ημερίδες, εκδρομές πολιτιστικού περιεχομένου, καθώς και κοινωνικό έργο με τη μορφή αιμοδοσίας.

Upcoming event!

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών στο Βουνό των Κενταύρων

Μην το χάσεις εάν έχεις κατασκηνώσει εκεί κοντά!

tolkien

Σε μια προσπάθεια διάδοσης της κουλτούρας του Φανταστικού, ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Τόλκιν “The Prancing Pony”, σε συνεργασία με την ομάδα αφήγησης «Βάρδισσες» και τη χορωδία “Fantasy Choir”, διοργανώνουν, μετά από πρόσκληση των Τοπικών Αρχών, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουλίου στην Τσαγκαράδα διήμερο γνωριμίας με το έργο του καθηγητή J.R.R. Tolkien.

Παρασκευή 15/7:

20.30 – 21.00 «Παραμύθια της Μέσης-γης» – Μια διαφορετική αφήγηση από τις «Βάρδισσες».

21.00 – 22.00 «Τόλκιν και Παγκοσμιότητα» – Μια ομιλία πάνω στις αιτίες που κάνουν το έργο του J.R.R. Tolkien αγαπητό στους Έλληνες, από τη δημοσιογράφο Βίκυ Σαμαρά.

Σάββατο 16/7: 

20.30 – 21.00 «Φανταστικές μελωδίες» – Τραγούδια από ταινίες και παιγνίδια Φαντασίας, από την “Fantasy Choir”.

21.00 – 22.00 «Η Μυθική Σαγήνη του Χρυσού» – Θεατρικό δρώμενο από τα μέλη του “Prancing Pony”.

tolkien-bards

Το “Prancing Pony” είναι μέλος του International Tolkien Fellowship και διατηρεί επαφές με πολλούς αντίστοιχους ευρωπαϊκούς συλλόγους, παίρνοντας μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Στην Ελλάδα συνεργάζεται με άλλες ομάδες που ασχολούνται με το Φανταστικό, ενώ πάντοτε συμμετέχει ενεργά στα πανελλήνια φεστιβάλ ΦantastiCon. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους  και στην ομάδα τους στο facebook.

 

Σχόλια