San Francisco Greek Film Festival: Μια “κινηματογραφική” βραδιά στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Το Frapress.gr είχε την τιμή να παρευρεθεί για 2η φορά στην συγκέντρωση γνωριμίας και επανασύνδεσης που διοργανώθηκε στα πλαίσια του San Francisco Greek Film Festival και ιδού φωτογραφικό υλικό απ΄όλα όσα είδαμε!

Μία άκρως cine-φιλική εκδήλωση διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 13/7, στον πανέμορφο κήπο του Νομισματικού μουσείου, όπου τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του μεγάλου κινηματογραφικού φεστιβάλ, που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 12 χρόνια στο San Francisco, μας υποδέχτηκαν με εξαιρετική θέρμη και ενθουσιασμό.

Ανερχόμενοι και καταξιωμένοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί, παραγωγοί και δημοσιογράφοι, οι μεν πρώτοι με ακόρεστη την διάθεση να διδαχθούν, να δημιουργήσουν και να αναγνωριστούν, οι μεν δεύτεροι με μετουσιωμένη πείρα και εμπειρία, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κλίμα πραγματικού καλλιτεχνικού διαλόγου και πνευματικής ζύμωσης και μιαν εξαιρετικά αντιπροσωπευτική εικόνα του σύγχρονου ελληνικού κινηματογραφικού κόσμου, που συνεχίζει να δημιουργεί παρά τις όποιες δυσκολίες συναντά.

 San Francisco Greek Film Festival

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο σκηνοθέτης ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ Βασίλης Λουλές, ο σκηνοθέτης και φωτογράφος του φεστιβάλ Κώστας Πετράκος, ο σκηνοθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός Μενέλαος Καραμαγγιώλης και ο διοργανωτής του φεστιβάλ, Κλέων Σκούρτης.

 

San Francisco Greek Film Festival

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο σκηνοθέτης Θοδωρής Βουρνάς, η Κυβέλη Short, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ και ο σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος.

Aυτή ακριβώς είναι και η επιτυχία των δύο βασικών διοργανωτών του φεστιβάλ, Κλέωνα Σκούρτη και Κατερίνας Μαυρουδή, που έχουν κατορθώσει όχι μόνο να δημιουργήσουν έναν θεσμό, αλλά και να συνδράμουν στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, να στηρίξουν την ελληνική ομογένεια και να φέρουν σε επαφή την νέα γενιά κινηματογραφιστών με τις παλαιότερες.

San Francisco Greek Film Festival

Μενέλαος Καραμαγγιώλης και Κλέων Σκούρτης

San Francisco Greek Film Festival

Οι σκηνοθέτες Θοδωρής Βουρνάς και Μιλτιάδης Χριστίδης

Το φετινό San Francisco Greek Film Festival, που διοργανώνεται για 13η συνεχόμενη χρονιά, διαφοροποιείται ως προς τις ημερομηνίες διεξαγωγής, αφού στόχος των διοργανωτών είναι να διευκολύνουν την έλευση των συντελεστών της κάθε ταινίας και να το συνδυάσουν με το New York City Greek Film Festival. Έτσι το 13ο San Francisco Greek Film Festival θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου και αναμένουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους και φέτος οι διοργανωτές.

San Francisco Greek Film Festival

Ο διοργανωτής του φεστιβάλ Κλέων Σκούρτης με την σύζυγό του και ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης.

DSC_0105

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του San Francisco Greek Film Festival και μην ξεχνάτε ότι η υποβολή υποψήφιων ταινιών συνεχίζεται.

Ραντεβού τον Οκτώβρη!

*Ευχαριστούμε πολύ την Κυβέλη για όλη την υποστήριξη και την Μαριλή Γουλή για τις φωτογραφίες!

 

Σχόλια