Λίγα απ’ αυτά που κατέστρεψε ο πόλεμος στη Συρία
σε 28 φωτογραφίες!

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία είναι μια συνεχιζόμενη εσωτερική βίαιη σύγκρουση. Η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε το συριακό στρατό για να καταστείλει την εξέγερση, και αρκετές πόλεις πολιορκήθηκαν. Σύμφωνα με μάρτυρες, στρατιώτες που αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ εναντίον αμάχων εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από το στρατό της Συρίας. Η κυβέρνηση της Συρίας αρνήθηκε τη φημολογία για αποστασίες, και κατηγόρησε “ένοπλες συμμορίες” για την πρόκληση προβλημάτων.

 Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε την εκτίμηση οτι οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στον πόλεμο μέχρι και τις 17 Αυγούστου 2015, ανέρχονται σε 250.000Ομάδες και οργανώσεις ακτιβιστών εκτιμούν τον αριθμό των νεκρών μεταξύ 149.016 και 350.760.

Βλέπουμε και στην Ευρώπη τα σημάδια του πολέμου: πρόσφυγες που ψάχνουν άσυλο για εκείνους και τις οικογένειές τους, παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους χωρίς να γνωρίζουν τι ψάχνουν και τι θέλουν, ανθρώπους σε απόγνωση και σε ανάγκη.

Αυτό όμως που δεν μπορούμε να δούμε είναι το παρελθόν. Πώς ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι και πού ζούσαν. Στις παρακάτω φωτογραφίες πριν-και-μετά θα δείτε ότι η Συρία ήταν μια πανέμορφη χώρα με υπέροχες δημιουργίες από τους κατοίκους της. Αυτό ήταν το πριν. Τώρα όλες αυτές έγιναν τσιμεντόλιθοι, ερείπια και σκόνη που σκεπάζουν τους πολυάριθμους νεκρούς της.

Πηγή

Σχόλια