Ψάχνεσαι να βρεις μερικούς λόγους και εσύ να υποστηρίξεις την Γαλλία στον τελικό του Euro 2016; Ορίστε μερικοί…

Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού αγαπητέ αναγνώστη. Επιτέλους γιατί και οι δικαιολογίες έφταναν στο τέλος τους. Θάψαμε γιαγιάδες, παππούδες (και από τα  δύο σόγια), σκύλους γατιά, μας έπιασε πονοκέφαλος, πονόδοντος, κόψιμο και ότι άλλο υπήρχε να ουμε. Όμως δεν μπορείς να πεις. Άξιζε ο κόπος. Τα κατάφερε η Γαλλία και τα απέκλεισε τα φεγγαρόσκυλα (φεγγάρι στα αγγλικά, you know)…

Ελλάδα βέβαια μπορεί να μην υπήρχε στην διοργάνωση όμως,

και την Σλοβακία μας υποστηρίξαμε (φάγαμε την τριάρα μας)
και την Ιταλία μας υποστηρίξαμε (χάσαμε στα πέναλτι)
και την Γαλλία μας…

ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καλά τα λες Πολεμαρχάρα μου αλλά το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Τώρα που φτάσαμε στον τελικό και τους αποκλείσαμε όλους τους αντιπαθητικούς. Η αλήθεια είναι πως τώρα ”είναι μια ώρα δύσκολη, του τελικού η ώρα.”

Αρχικά πλέον είμαστε χωρισμένοι σε 5 στρατόπεδα:

13649493_1115673125146307_115020729_n

Στρατόπεδο 1 -Oι #PrayForParis: είναι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζανε Γαλλία από την αρχή του Τουρνουα.

Στρατόπεδο 2 -The C.Ronaldians: Είναι αυτοί οι παπαρούπες που για ένα γκολ του Κ.Ρονάλντο πουλάνε και την μάνα τους…

Στρατόπεδο 3 -Oι ΑντιΡοναλντικοί: Είναι αυτοί οι οποίοι είναι με τον Μέσσι και για ένα τσαφ ή ένα δάκρυ του C.R πουλάνε και αυτοί την μάνα τους.

Στρατόπεδο 4 -Οι Φερναντικοί: Aυτοί που από την αρχή του τουρνουά θέλουνε το καλύτερο δυνατό για τον Ελληνάρα Φερνάντο Σάντος, πρώην προπονητή της εθνικής μας και νυν της Πορτογαλίας.

Στρατόπεδο 5 -Οι Στοιχηματικοί: Αυτοί οι οποίοι δεν είναι με κανέναν απλά θέλουν να τους δώσεις κάνα σιγουράκι για το ποιος θα πάρει το κύπελλο, μπας και βγάλουν κάνα φράγκο από το Πάμε Στοίχημα.

Αγαπητέ μου αναγνώστη θα σου κάνω κατάθεση ψυχής αυτή την στιγμή.

Με αυτόν τον τραγικό χαρακτήρα ψυχαναγκαστικού ναρκισσιστή δεν μπορώ να ταχθώ. Ναι στον Κριστιάνο Ρονάλντο αναφέρομαι. Ο Τύπος σε όλη την ζωή κοιτάει την πάρτι του:
Πως θα κάνει 65 χατ τρικ.
Πως θα του βγει η ποδιά στον αντίπαλο.
Πως θα περάσει στα γκολ τον Μεσσι.
Πως θα σπάσει όλα τα ατομικά ρεκόρ.
Αν θα είναι η φράτζα από την δεξιά μεριά ή από την αριστερή την ώρα του πανηγυρισμού.
Αν θα φανεί στην κάμερα η 17η φέτα των κοιλιακών του.

Εδώ μιλάμε στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς με την Ουαλία και την πρόκριση στον τελικό, δήλωσε πως είχε μια πολύ καλή προσωπική χρονιά με την κατάκτηση του Champions League και τώρα κατάφερε να πάει και στον τελικό του Euro…

Όχι δεν μπορώ. Να υποστηρίξω έναν καραγκιοζάκο που σε όλο το τουρνουά ζητά την μπάλα ακριβώς στα πόδια του, κράζει μέσα στον αγώνα τους συμπαίχτες του σε κάθε λάθος τους και όταν του σερβίρουν την μπάλα στο πιάτο ο τύπος κάνει τσαφ και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Που αύριο στον τελικό αν ηττηθούν θα χρεώσει την αποτυχία στους πάντες εκτός από την πάρτι του; Δεν μπορώ.

Παρακολουθούσα το ματς Ουαλία – Πορτογαλία την Τετάρτη και θαύμαζα την ηγετική μορφή του Bale:

CR72
Που πήρε στα πόδια του 10 επιθετικές προσπάθειες.
Έκανε ασταμάτητες άμυνες και τάκλιν.
Άπειρα σπριντ.
Κάθε φορά που έκανε λάθος σήκωνε το χέρι και ζήταγε συγγνώμη από τους συμπαίχτες του.
Κάθε φορά που έκαναν λάθος οι συμπαίχτες του, σήκωνε το χέρι και τους έλεγε δεν πειράζει-πάμε δυνατά.
Αυτός είναι ένας μεγάλος παίχτης έλεγα. Ένας πραγματικός ηγέτης. Ένας ποδοσφαιριστής παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά.

Και αφού η δική μου αγαπημένη ομάδα αυτού του τουρνουά (και όχι ένας παίχτης) αποκλείστηκε στον ημιτελικό (ναι ήμουν με την Ουαλία), θα υποστηρίξω στον τελικό την Γαλλία που μου έφερε την Πέμπτη, την μεγαλύτερη χαρά αφήνοντας εκτός τελικού του Γερμαναράδες.

Όσο και αν ΑΓΑΠΩ τον Φ.Σάντος, όσο και αν γουστάρω τρελά Μπρούνο Αλβες και Κουαρέσμα, αυτός ο αχάριστος και αλλοπρόσαλλος χαρακτήρας πρέπει να βουρκώσει για ακόμα μια φορά…

 Να κλάψει και να πλαντάξει!

sant2

Σε ότι αφορά το κομμάτι του Φερνάντο Σάντος έχω ξαναγράψει στο παρελθόν πως ο συγκεκριμένος προπονητής είναι πραγματικά ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Μας αγαπάει απίστευτα και είναι πλέον κομμάτι της ιστορίας μας και της καρδιάς μας.

Οι καραμήτρηδες της ΕΡΤ παρόλα αυτά, απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως είναι  δημοσιογραφικά ελάχιστοι και επικοί κολοτούμπες, αφού καθ όλη τη διάρκεια του τουρνουά κράζανε την ομάδα του Σάντος για το ποδοσφαιρικό θέαμα το οποίο παρουσίασε, ενώ με το που ανέφερε ο ”Ελληνοπορτογάλος” τεχνικός την αγάπη του για τους Φίλους του τους Έλληνες, ξαφνικά επήλθε η προπονητική θεοποίησης του…

Τέλος για το θέμα αποχώρησης που έθεσε ο Μέσσι από την εθνική ομάδα της Αργεντινής μετά και την νέα του αποτυχία ένα έχω να πω.

Από την στιγμή που ο Κ.Ρονάλντο δεν έχει αποχωρήσει ακόμη από την εθνική του με τόσες φάπες που έχει φάει από το 2004 μέχρι σήμερα, ο Μέσσι δεν έχει κανένα δικαίωμα να σκέφτεται να τα παρατήσει. Αν τελικά το πράξει τότε θα πρέπει να αποδεχτεί μια και καλή πως είναι κατώτερος όχι μόνο του Μαραντόνα αλλά και ακόμα χειρότερα, του Πορτογάλου…

 

 

Σχόλια