Με αφορμή τα γενέθλια του Kevin Bacon, ρίχνουμε μια ματιά στη ζωή και το έργο του πρωταγωνιστή του Footloose,του A Few Good Men και άλλων αγαπημένων ταινιών

 

Ο Kevin Bacon γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1958, στη Φιλαδέλφεια, της Πενσιλβανίας. Η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε με την ταινία ” National Lampoon’s Animal House” του 1978, αλλά το Footloose το 1984 ήταν που τον καθιέρωσε στην ποπ κουλτούρα. Έκτοτε, έχει γυρίσει άπειρες ταινίες και το 2013 στράφηκε και στη μικρή οθόνη, συμμετέχοντας στη σειρά The Following. Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Kyra Sedgwick.

“Υπάρχουν δύο τύποι ηθοποιών: Αυτοί που λένε ότι δεν θέλουν να γίνουν διάσημοι και αυτοί που είναι ψεύτες”

Everybody Cut «Footloose»

Παρά το γεγονός ότι γνωρίσαμε τον Kevin Bacon ως έναν στρατιώτη και στη συνέχεια, ως μέλος μιας αδελφότητας και παρά το τον ρόλο του στο Broadway The Slab Boys το 1983 (που του χάρισε ένα βραβείο Obie), θα είναι για πάντα συνδεδεμένος με έναν ρόλο: με αυτόν του έφηβου Ren McCormack, ο οποίος διεξάγει “πόλεμο” εναντίον μιας μικρής πόλης στην οποία έχει απαγορευτεί η ροκ μουσική και ο χορός, στη δεκαετία του 1980. Ο λόγος γαι το Footloose, το οποίο μάλιστα αναβίωσε πριν λίγα χρόνια και στην εκπομπή του Jimmy Fallon.

Six Degrees …

Μετά Footloose ακολούθησαν πολλές μέτριες ταινίες για τον Bacon, μέχρι το 1991 με την ιστορική ταινία του Oliver Stone, JFK, στο οποίο έπαιξε ένα γκέι Hustler. Στη συνέχεια, επανήλθε το 1994 με το θρίλερ The River Wild, με πρωταγωνίστρια τη Meryl Streep, για το οποίο κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα. Ξαφνικά, ο ηθοποιός βρέθηκε σε μερικές από τις πιο αξέχαστες ταινίες: Apollo 13 με τον Tom Hanks, A Few Good Men με τον Jack Nicholson και τον Tom Cruise και το Mystic River με τον Sean Penn και τον Tim Robbins .

Ο Kevin Bacon έγινε τόσο δημοφιλής που δημιουργήθηκε ένα παιχνίδι σχετικά με αυτόν και την καριέρα του, το “Six Degrees of Kevin Bacon”, σκοπός του οποίου είναι να συνδέσεις τον ηθοποιό με οποιαδήποτε άλλη διασημότητα με τις λιγότερες συνδέσεις. (Ο ίδιος ξεκίνησε επίσης μια online μη κερδοσκοπική επιχείρηση αξιοποιώντας το όνομα, SixDegrees.org.)

Προχωρώντας στη μικρή οθόνη

Μεταξύ άλλων ταινιών, ο Kevin Bacon συμμετείχε το 1981 και στη σαπουνόπερα Guiding Light. Το 2009, με την ενσάρκωση ενός Αμερικανού ναυτικού που επιστρέφει τα λείψανα ενός στρατιώτη στην τηλεοπτική ταινία Taking Chance, κέρδισε το βραβείο Guild Award για καλύτερο ηθοποιό στη μικρή οθόνη και μια υποψηφιότητα για βραβείο Emmy.

Πιο πρόσφατα, ο Bacon ασχολείται συστηματικά με τη μικρή οθόνη, παίζοντας τον Ryan Hardy, πρώην πράκτορα του FBI που προσπαθεί να συλλάβει ένα σοσιοπαθή στην τηλεοπτική σειρά The Following, η οποία έκανε πρεμιέρα το 2013.

kevin bacon

Bacon Brothers Band

Όταν δεν ασχολείται με την ηθοποιία ή την οικογένειά του, αυτός ο celebrity παίζει folk-rock μουσική με τον αδελφό του Michael Bacon, ο οποίος κατέχει βραβείο ΕΜΜΥ  συνθέτη. Η μπάντα τους, οι Bacon Brothers, έχει κυκλοφορήσει έξι δίσκους από τις αρχές του 2013.

Αυτή η διέξοδος ταιριάζει στην καινοτόμο και δημιουργική πλευρά του Kevin Bacon, καλύπτοντάς του τα κενά που δεν μπορεί να συμπληρώσει μέσω της ηθοποιίας. «Δεν δημιουργώ τις ταινίες στις οποίες παίζω», είπε χαρακτηριστικά στο Billboard.com το 2012. “Όταν όμως πρόκειται για τη μουσική, είναι τα ρούχα μου, η κιθάρα μου, η φωνή μου, το τραγούδι μου.”

Σχόλια