Ιδέες για γρήγορα μεζεδάκια, ιδανικά για να συνοδεύσουν την μπύρα ή το ποτό σου και να αποφύγεις το delivery

Επιμέλεια: Ελένη Καραβελατζη

Πολλές φορές τυχαίνει να καλούμε φίλους στο σπίτι και να θέλουμε να συνοδεύσουμε με μεζεδάκια το ποτό, το κρασί, τις μπύρες ή και το κοκτέιλ μας.

Συνήθως καταλήγουμε να παραγγέλνουμε όλοι μαζί πίτσες και σουβλάκια, αλλά στη πραγματικότητα θα ήταν πολύ καλύτερο (αλλά και οικονομικό) να δώσουμε όλη η παρέα κάποια λεφτά και να πάρουμε υλικά για να φτιάξουμε τους δικούς μας μεζέδες για συνοδευτικά.

Αν και τα περισσότερα από τα παρακάτω ήδη κάπου τα έχει δοκιμάσει ο καθένας, τα συγκέντρωσα όλα μαζί, γιατί είναι νόστιμες και οικονομικές ιδέες για μια νύχτα στο σπίτι με παρέα, αλλά και για κάποιο party.

μεζεδάκια φοιτητές

Αυγά με μαγιονέζα

Υλικά:

– βρασμένα αυγά
– μαγιονέζα
– αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

Εντάξει, το βράσιμο των αυγών δεν είναι κάτι τραγικό. Βάζεις τα αυγά να βράζουν και αφού αρχίσει το νερό να κάνει μπουρμπουλήθρες τα αφήνεις 7 λεπτά για να γίνουν σφηχτά. Μετά τα αφήνεις να κρυώσουν, τα καθαρίζεις και τα κόβεις σε 8 κομμάτια (ή όσα θες τελοσπάντων, απλά νομίζω οτι απλά τόσα φαίνονται πιο ωραίες σαν μπουκιές). Έπειτα, ρίχνεις το αλάτι από πάνω τους, μισή κουταλιά μαγιονέζας πάνω από το καθένα και προσθέτεις το πιπέρι. Έτοιμα και πεντανόστιμα!

Ντιπ γιαουρτιού

Υλικά:

– γιαούρτι
– λίγο ξυσμένο αγγούρι
– δυόσμο
– άνιθο
– κάρυ

Διαδικασία:

Πάλι δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο. Αφού ξύσεις λίγο αγγούρι σε πολύ λεπτές φετούλες, όπως περίπου το τζατζίκι, ψιλοκόβεις τον δυοσμο και τον άνιθο και πετάς σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις κάρυ ανάλογα με το πόσο καυτερό το θες. Το σερβίρεις με κριτσίνια ή άλλα λεπτά παξιμαδάκια-μπισκότα και μπορείς να προσθέσεις δίπλα ντοματούλα και λίγη παρμεζάνα.

μεζεδάκια φοιτητής

Chips Παρμεζάνας

Υλικά:

– τριμμένη παρμεζάνα (όση θέλεις, ανάλογα με τη ποσότητα που θες να φτιάξεις!)
– αλάτι
– ρίγανη

Διαδικασία:

Ανακατεύεις όλα σου τα υλικά σε ένα μπωλ και βάζεις τον φούρνο σου να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στρώνεις σε μια λαμαρίνα ή ταψί μια λαδόκολλα και πιάνεις από το μείγμα σου κουταλιά κουταλιά και τα βάζεις στο ταψί. Η κάθε κουταλιά να απέχει από την άλλη γύρω στα 5 εκατοστά. Με τα δάχτυλα, πάτα το βουναλάκι που έχει σχηματιστεί από την κουταλιά που άφησες από το μείγμα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγές. Βάλε τα στο φούρνο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν μόνα τους ώστε να κρατήσει η παρμεζάνα τα υγρά της. Τέλος, σερβίρουμε με κάποιο ντιπ όπως αυτό του γιαουρτιού πιο πάνω ή μόνα τους.

μεζεδάκια φοιτητής

Σχόλια