Αν έχεις ξεμείνει στην Αθήνα για ένα ακόμα ζεστό Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού και ζηλεύεις όλους τους φίλους σου που λιάζονται στις παραλίες, μην ανησυχείς!

Επιμέλεια: Βασίλης Καλαμπόγιας
Γρηγόρης Κωστάκης

Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να απολαύσεις και εδώ, είτε από την άνεση του καναπέ σου, είτε βγαίνοντας έξω – αφού πέσει ο ήλιος. Παρακάτω σου προτείνουμε λύσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο που θα σε διασκεδάσουν χωρίς να κουραστείς καθόλου!

Για σένα που προτιμάς να μην κουνήσεις το δαχτυλάκι σου και να μείνεις σπίτι, οι λύσεις είναι πάρα πολλές. Μπορείς να καλέσεις τους φίλους σου ή να μείνεις μόνος σου κάτω από το air condition. Όπως και να έχει, εμείς σου προτείνουμε τα εξής:

Wayward Pines

Μια κλασική επιλογή είναι να κάτσεις και να λιώσεις στον καναπέ σου βλέποντας μια σειρά. Αυτή που είδαμε πρόσφατα και μας άρεσε είναι το Wayward Pines του FOX. Είναι μια σειρά μυστηρίου – επιστημονικής φαντασίας που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων Wayward Pines του Blake Crouch.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς Ethan Burke είναι κυβερνητικός πράκτορας και καλείται να ερευνήσει την εξαφάνιση δύο συναδέλφων του. Έτσι καταλήγει στο Wayward Pines μια πόλη στην οποία συμβαίνουν διάφορα περίεργα πράγματα.

Αυτό που θα σε κερδίσει είναι η πρωτότυπη πλοκή του, οι αξιόλογες ερμηνείες αλλά και τα ατμοσφαιρικά σκηνικά. Αυτή τη στιγμή προβάλλεται η δεύτερη σεζόν της σειράς.

The Girl on The Train

Σαββατοκύριακο

psichogios.gr

Τι πιο κλισέ και ξεκούραστο για το καλοκαίρι από την ανάγνωση ενός βιβλίου; Το μυθιστόρημα που μας κέρδισε φέτος είναι το The Girl on The Train της Paula Hawkins, ένα ψυχολογικό θρίλερ που αφηγείται τις ιστορίες τριών γυναικών με κοινό άξονα το δρομολόγιο ενός τρένου στην Αγγλία, όπως μαρτυρά και ο τίτλος.

Το βιβλίο βρέθηκε στην 1η θέση της λίστας των New York Times για τα καλύτερα βιβλία φαντασίας του 2015 και όχι άδικα, μιας και η εξέλιξη του θα σε καθηλώσει και δε θα θέλεις να τελειώσει! Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τον τίτλο “Το Κορίτσι του Τρένου” από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Wizard

Σαββατοκύριακο

Αν προτιμήσεις να περάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο παρέα με φίλους στο σπίτι, η καλύτερη λύση για να διασκεδάσετε είναι να παίξετε ένα παιχνίδι. Αυτό που σου προτείνουμε εμείς είναι το Wizard (ή αλλιώς “Μαγικοί Αριθμοί”) που κυκλοφορεί από την Κάισσα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι καρτών, το οποίο σαν στόχο έχει να μαζέψεις μπάζες, αλλά για να κερδίσεις πρέπει στην ουσία να προβλέψεις πόσες θα μαζέψεις. Θέλει σκέψη και δυνατό μυαλό, αλλά είναι μια εγγυημένη λύση για να περάσεις άπειρες ώρες παρέα με τους φίλους σου.

Για σένα που δεν μπορείς να κλειστείς μέσα στο σπίτι, παρά την αφόρητη ζέστη, και θέλεις να βγεις έξω, και πάλι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Για την χαλαρή σου έξοδο αυτό το Σαββατοκύριακο, σου έχουμε ετοιμάσει τις εξής προτάσεις:

Σκοπευτήριο Καισαριανής

Σαββατοκύριακο

(από την ιστοσελίδα attiko-prasino.gr)

Αν θες να βγεις μια χαλαρή βόλτα αλλά βαριέσαι να ανεβαίνεις τους λόφους σαν το λυκόπουλο, μια λύση είναι ένας περίπατος στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Πρόκειται για ένα μέρος ιστορικά φορτισμένο αλλά σήμερα προσφέρεται για περίπατο, πικνίκ ή βόλτα με τον σκύλο σου.

Μπορεί να δυσκολευτείς ίσως να φτάσεις, αλλά σίγουρα ο χώρος θα σε ανταμείψει μιας και είναι κατάφυτος και ιδανικός για να χαλαρώσεις και να περάσεις ένα ήσυχο απόγευμα.

Χυτήριο Theatre & Art Café

Ο πολυχώρος του Χυτηρίου βρίσκεται στην Ιερά Οδό και τα καλοκαίρια μας έχει καλομάθει με τις δωρεάν προβολές ταινιών στην αυλή του. Οι επιλογές των τίτλων είναι προσεγμένες και όχι τόσο εμπορικές, οπότε δεν θα δεις κάποια ταινία που παίζεται αυτή τη στιγμή στους κινηματογράφους.

Αυτό το Σάββατο 30/7 στις  23:45 προβάλλεται η ταινία Κίκα του Πέδρο Αλμαδόβαρ. Πρόκειται για μια δημιουργία τυπική του ύφους του σκηνοθέτη, ανορθόδοξη και πολύπλευρη, που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου με τους πρωτότυπους χαρακτήρες της.

Chelsea Hotel

Σαββατοκύριακο

Βαγγέλης Ζαβός – kathimerini.gr

Αν προτιμάς να βγεις για ένα χαλαρό ποτό και δεν θέλεις να τρέχεις μακριά από το κέντρο, στις παραλίες και στα beach bar, το αγαπημένο μας στέκι τον τελευταίο καιρό είναι το Chelsea Hotel στο Παγκράτι, στην Πλατεία Πλαστήρα. Το μαγαζί αυτό είναι για όλες τις ώρες και είναι ιδανικό για να απολαύσεις τον καφέ ή την μπύρα σου. Νέος κόσμος, ωραία μουσική και καλές τιμές είναι οι συνταγή για ένα ίσως όχι και τόσο χαλαρό βράδυ στην πόλη.

Σχόλια