Τα ταξίδια οδηγούν σε περισσότερο σεξ, απώλεια βάρους και στην αίσθηση νεότητας!
Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επιστήμονες!

Επιμέλεια: Κυριάκος Βλάχος

Παρά το γεγονός ότι ένα πλήθος ερευνών που δημοσιεύονται σε πληροφορούν για όσα φοβάσαι να ακούσεις (π.χ. υπερβολικός ύπνος σε οδηγεί σε καρδιακά νοσήματα, λευκό ψωμί με μακαρόνια και πας ντουγρού για κατάθλιψη, Τατιάνα Στεφανίδου και μείωση των εγκεφαλικών σου κυττάρων), η συγκεκριμένη έρευνα είναι εδώ για να σου δώσει κίνητρο να κάνεις ακόμα περισσότερα ταξίδια και να κάνεις καλό στον εαυτό σου (αν και η αλήθεια είναι ότι κανείς ποτέ δεν αναφέρθηκε στο πορτοφόλι σου).

Σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 31 εκατομμύρια ανθρώπους που ταξίδεψαν τον τελευταίο χρόνο, το 81% αυτών δήλωσε ότι ένιωθε πολύ καλύτερα μετά τις διακοπές του, με συχνή αιτία την απώλεια βάρους, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του και το περισσότερο σεξ.

Όπως αναφέρει η ψυχολόγος Dr Linda Papadopoulos, η οποία βοήθησε στην διεξαγωγή της έρευνας, έχεις την ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις για όσο θέλεις, το οποίο κατά συνέπεια σε κάνει να αισθάνεσαι πιο χαλαρός. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που σχετίζεται με το άγχος.

Όταν το άγχος και οι ανησυχίες σου μειωθούν τότε η διάθεση σου αυξάνεται αλλάζοντας πολλές φορές απροσδόκητα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τόσο τον εαυτό σου όσο και τον κόσμο γύρω σου, συνεπώς αλλάζουν τα κίνητρα και η παραγωγικότητά σου.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες ανέφεραν ότι έχασαν κιλά κατά την διάρκεια των διακοπών τους. Το να περιηγηθείς σε έναν ξένο τόπο, ιδιαίτερα όταν αυτό για ποικίλους λόγους απαιτεί έντονη σωματική δραστηριότητα, θα σε βγάλει σίγουρα έξω από την καθημερινή σου ρουτίνα και θα αλλάξει τα ποσοστά της ενέργειας που καταναλώνει το σώμα σου.

«Η έκθεση, σε ένα λογικό ποσοστό, στο φως του ήλιου θεωρείται πως αυξάνει την απελευθέρωση της σεροτονίνης, η οποία σχετίζεται με την ενίσχυση της διάθεσης και βοηθά το άτομο να νιώσει χαλαρό και συγκεντρωμένο», αναφέρει επίσης η Dr Papadopoulos.

Και μιας και έγινε λόγος για την σωματική δραστηριότητα, ένα εκατομμύριο των συμμετεχόντων δήλωσε πως το να ταξιδεύουν ενίσχυσε τις σεξουαλικές τους ορμές.

Εμείς θα ευχηθούμε λεφτά να ‘χουμε να γυρίζουμε τον κόσμο αδέρφια, και καλό μας καλοκαίρι!

Πηγή

Σχόλια