Λόγω εξεταστικής, έχουμε ένα εναλλακτικό και ένα συμβατικό άρθρο με προτάσεις για το Σαββατοκύριακο σε ένα (νοικοκυρεμένα)!

∴ ∴ ∴  ∴

Πετρινούλα speaking…

Παραδέξου ότι άνοιξες αυτό το άρθρο χωρίς την παραμικρή πρόθεση να ακολουθήσεις την οποιαδήποτε πρόταση για το Σαββατοκύριακο. Σε νιώθω. Κι εγώ εξεταστική έχω, και το μόνο που θέλω να κάνω όσο δε διαβάζω, είναι να κοιτάω το ταβάνι σε θέση shavasana (στάση της γιόγκα όπου ξαπλώνεις και κάνεις τον πεθαμένο – κυριολεκτικά).

Ωστόσο, εκτός από εξεταστική έχουμε και καλοκαίρι, και ξέρεις πολύ καλά ότι τρώγεσαι να ψάξεις κάτι καινούριο, όπως τρώγομαι και εγώ. Προχθές, για παράδειγμα, λίγες ώρες πριν δώσω μάθημα πέρασα ένα ολόκληρο απόγευμα ψάχνοντας βιντεάκια εκμάθησης του smokey eye look – μην αρνηθείς ότι έχεις κάνει κι εσύ κάτι παρόμοιο.

Αυτό που έχω να σου προτείνω, λοιπόν, όχι μόνο είναι ρεαλιστικό, αλλά για υποστήριξη θα το κάνω κι εγώ μαζί σου και είναι το εξής: θα διαβάσω το βιβλίο.

13

Πρόσεξες φυσικά ότι δεν είπα «θα διαβάσω ένα βιβλίο» αλλά «θα διαβάσω το βιβλίο». Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς ποια ταινία ή σειρά σου αρέσει πολύ, που να προέρχεται από βιβλίο: το Game of Thrones; Τα Χάρι Πότερ; Το «Ο Διάβολος φοράει Prada»; The list goes on and on… Απλά διάλεξε ένα που να σου αρέσει, βρες το βιβλίο, πάρ’ το και διάβασέ το!

Ακούγεται γολγοθάς, και λογικό εν μέρει, γιατί όλη τη μέρα ασχολείσαι με βιβλία αυτό τον καιρό, αλλά ειδικά αν δεν είσαι παθιασμένος αναγνώστης ή αναγνώστρια θα εντυπωσιαστείς από το πόσο εύκολα διαβάζεται ένα βιβλίο που σε ενδιαφέρει πραγματικά. Δεν πειράζει που ξέρεις ήδη την πλοκή από την ταινία, γιατί έτσι θα καταλάβεις ακόμα καλύτερα το πόσα περισσότερα πράγματα έχει να σου πει το βιβλίο.

Και μην κολλήσεις στα συμβατικά. Σου αρέσουν οι Avengers, οι Guardians of the Galaxy και ο Deadpool; Μπράβο. Πήγαινε βρες ένα παλιό κόμικ με αυτούς -βιβλία είναι και αυτά- και δες από πού ξεκίνησαν αυτοί που σήμερα στο Χόλιγουντ είναι κότες με χρυσά αβγά.

Άλλο που μπορείς να κάνεις! Σου αρέσει το Star Wars; Πάλι μπράβο. Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, πέρα από τις ταινίες υπάρχει ολόκληρο expanded universe από μυθιστορήματα, κόμικς και βιντεοπαιχνίδια, με ιστορίες κοντά σε αυτές που βλέπουμε στις ταινίες αλλά και πολύ διαφορετικές, που συνδέονται όμως με τις ταινίες με τρόπους που ίσως να μη φαντάζεσαι. Προτείνω ανεπιφύλακτα την τριλογία του Darth Bane και το Kenobi, αν τελικά διαλέξεις μυθιστόρημα.

Άλλες ταινίες που προέρχονται από βιβλία: The Hunger Games, Gone Girl, Divergent, Αναμνήσεις μιας Γκέισας, James Bond, Sherlock Holmes, Κώδικας Ντα Βίντσι, Η τριλογία του Bourne, Περηφάνια και Προκατάληψη, The Girl with the Dragon Tattoo, Shutter Island και αμέτρητες άλλες επιλογές.

Ξεκίνα με ένα που να σε ενθουσιάζει, και δε θα θες να σταματήσεις!

∴ ∴ ∴  ∴

Εβελίνα speaking…

Το καλοκαίρι είναι πια εδώ! Και εσύ όλη την εβδομάδα νιώθεις την πίεση των υποχρεώσεων να σε πνίγει. Ο λίγος χρόνος που απομένει μέσα στη μέρα δεν αρκεί για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις στιγμές.  Το Σαββατοκύριακο είναι η ευκαιρία που αναζητούσες και εμείς σου προτείνουμε δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να υποδεχτείς τη νεα εβδομάδα με χαμόγελο !

Πρωί

Βόλτα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι σίγουρο ότι θα περάσεις όμορφα και δημιουργικά τις πρωινές ώρες το Σαββατοκύριακο. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αφήσεις το μυαλό σου να περιπλανηθεί στην ιστορία της Αρχαίας Αθήνας, στη ζωή των κατοίκων της και τις συνήθειες τους. Θα χαζέψεις με τις ώρες τα εκθέματα, τα οποία είναι συντηρημένα με τον καλύτερο τρόπο και αυτά θα σε ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Το μουσείο είναι ιδανικό για να κάνεις τη βόλτα σου τις πρωινές ώρες καθώς τα εκθέματα φωτίζονται φυσικά ενώ επίσης η θέα της Ακρόπολης από το Μουσείο τις ώρες αυτές είναι η καλύτερη !

Κάθε Σάββατο, από τις 9:30 π.μ. έως τις 11:00 π.μ οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές,  με τη βοήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, έχουν τη δυνατότητα να συνοδεύσουν τους επισκέπτες στο προσωπικό τους ταξίδι πίσω στο χρόνο και στον πολιτισμό της Αρχαίας Αθήνας δείχνοντας πλούσιο εποπτικό υλικό και προσφέροντας βιβλιογραφική υποστήριξη.

14

Ώρες Λειτουργίας Μουσείου Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο: 8.00 πμ – 8 μ.μ

Τελευταία είσοδος κοινού στις 7 μ.μ

Απόγευμα

Ταινία

Το απογευματάκι του Σαββάτου είναι ό,τι πρέπει για μια ταινία.

Η πρόταση μας είναι η ταινία  “Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο“. Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία που εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό θεατή καθώς αφορά στη θέληση του ανθρώπου και πού αυτή μπορεί να τον οδηγήσει. Ένας Ινδός, ο Σρινιβάσα Ραμανούτζαν, ζει υπό δύσκολες συνθήκες και δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα για να εργαστεί. Η ζωή του και η καθημερινότητα του δεν διαφέρουν σε τίποτα από εκείνη των υπολοίπων.

Ωστόσο έχει ένα μοναδικό ταλέντο, τα Μαθηματικά. Πρόκειται για μια διάνοια, ένα διαμάντι θαμμένο στη λάσπη. Ένα γράμμα που στέλνει στον καθηγητή του Κέιμπριτζ Τζ.Χ.Χάρντι θα του αλλάξει τη ζωή, καθώς εκείνος αναγνωρίζει το ταλέντο του και τον καλεί στο Πανεπιστήμιο. Η ταινία απεικονίζει τη σχέση των δύο αυτών διαφορετικών ανθρώπων που τους ένωνε η αγάπη για το επιστημονικό τους αντικείμενο. Όμως, ένα ατυχές γεγονός σταματά την επιτυχημένη πορεία του Ραμανούτζαν, ο οποίος κατάφερε να αφήσει πίσω του σπουδαίο έργο που απασχολεί ακόμα την επιστημονική κοινότητα.

17

Δραματική ταινία με τους Ντέβ Πατέλ, Τζέρεμι Άιρονς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι.

Χαλαρό Ποτάκι

Ο καιρός αυτές τις μέρες είναι ιδανικός για να πίνεις το βραδινό σου ποτάκι σε έναν όμορφο κήπο με πράσινο και μουσική, που συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαιρινό σκηνικό. Η πρότασή μας είναι ένα μπαράκι στα Βόρεια Προάστια και πιο συγκεκριμένα στα Μελίσσια. Ονομάζεται Koubaras και εγγυάται να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, σε συνδυασμό με υπέροχα κοκτέιλς. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή παρέα και το βραδάκι σου θα περάσει όμορφα και ήρεμα.

Φεύγοντας δεν γίνεται να μην φωτίζει το πρόσωπο σου ένα χαμόγελο! Το μαγαζί διαθέτει επίσης πολυθρόνες πουφ εκτός από κανονικά καθίσματα, δίνοντας έτσι μια επιπλέον νότα χαλάρωσης κάνοντας τη διαφορά και δίνοντας χαρακτήρα στο μαγαζί. Αξίζει να το δοκιμάσετε !

16

Σχόλια