Οι εύκολες συνταγές για φοιτητές επιστρέφουν με φτερούγες κοτόπουλου με κους κους.

Άλλη μια μέρα αρχίζει και το αιώνιο πρόβλημα είναι το φαγητό. Πάλι τα ίδια και τα ίδια. Φτάνει πια δεν τα βαρέθηκες; Για τον λόγο αυτόν είμαστε εμείς εδώ στο Frapress.gr με τις Εύκολες Συνταγές για φοιτητές για να σου δώσουμε λύση σε ένα από τα καθημερινά σου προβλήματα, το φαγητό!

Στο σημερινό αφιέρωμα έχουμε το πολυαγαπημένο μας κοτόπουλο! Βασικά, όχι απλά κοτόπουλο, αλλά τις φτερούγες του!

Υλικά που θα χρειαστείς:

1.) ½ κιλό φτερούγες κοτόπουλο

2.) Αλάτι

3.) Λάδι

4.) Πιπέρι

5.) Ρίγανη

6.) ++ ότι άλλο μπαχαρικό θέλεις

7.) Κους-Κους

Διαδικασία:

Ό,τι πιο απλό. Παίρνεις ένα ταψάκι, βάζεις λαδόκολλα ( για πιο τραγανή υφή!), βάζεις τις φτερούγες και από πάνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη καθώς και ό,τι μπαχαρικό εσύ επιθυμείς. Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν λίγο από πάνω. Αλλά φυσικά θέλεις και να τις συνοδεύσεις με κάτι. Όπως είπαμε και πριν, λογικά θα έχεις κουραστεί με το ρύζι και τα μακαρόνια.

Επομένως, αυτήν την φορά σου προτείνουμε κάτι τελείως διαφορετικό. Κους- κους! Όχι, δεν πρόκειται για κουβεντούλα, αλλά για είδος ζυμαρικού. Μοιάζει πολύ με το ρύζι στην όψη, αλλά είναι τα σπυριά του είναι πιο μικρά και σαν κυβάκια.

Να λοιπόν πώς μαγειρεύεις το κους-κους:

Αρχικά, η αναλογία του είναι σχεδόν ίδια με αυτή του ρυζιού, δηλαδή 2:1. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε κουπάκι κους αναλογούν 2 κουπάκια νερού και λίγο παραπάνω άμα το θέλεις πιο χυλωμένο. Στην συνέχεια βάζεις το νερό να βράζει, και μόλις το δεις ότι κοχλάζει (βγάζει μπουρμπουλήθρες) πετάς μέσα και το κους-κους, καθώς και ότι μπαχαρικά θέλεις.

Για έξτρα νοστιμιά, μπορείς να βάλεις και ένα κύβο Knorr ή ακόμη καλύτερα λίγο λαδάκι που έχει περισσέψει από τις φτερούγες. Ανακατεύεις περιοδικά. Μετά από περίπου 10 λεπτά θα είναι έτοιμο!

Φυσικά παίρνεις και τηλέφωνο τους φίλους σου να έρθουν να φάτε και να Κους-κους-άρετε!!!

Σχόλια