Μόλις μάθαμε για το 2917 και η κινηματογραφική αυτή δουλειά κέρδισε ξεκάθαρα την προσοχή μας!

Ας δούμε όσα λένε τα μέλη της παραγωγής στην Indiegogo καμπάνια τους, που αν δεν αξίζει να στηρίξουμε ένα τέτοιο project τότε τι;

Δείτε σε πρώτη φάση το trailer!

Το ντοκιμαντερ

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2014 όταν η Ιωάννα Πετειναράκη, η παραγωγός της ταινίας, αποφάσισε να βοηθήσει τον Λεωνίδα, έναν punk rock 32χρονο παραπληγικό να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να ανέβει στον Μύτικα (2917 μέτρα), την κορυφή του Ολύμπου.

Η ταινία, ένα μεγάλου μήκους mixed-media ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Στρατή Χατζηλενούδα, θα συνδυάσει την κλασική αφήγηση verite και animation. Αστεία και σουρεάλ κλιπ animation θα σχεδιαστούν από τον αναγνωρισμένο Αμερικάνο animator Patrick Smith. Μέσα από αυτά θα δούμε τις σκέψεις, τους φόβους και τις επιθυμίες του Λεωνίδα.

Έχουμε πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Όλυμπο και βρισκόμαστε στο στάδιο της προ-παραγωγής για την τελική ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου.

Το “2917” είναι μια ελληνοκροατική συμπαραγωγή της Real Eyes Productions και της Aning Film.

Η ιστορια

Ο Λεωνίδας σκοπεύει φέτος να επιστρέψει στον Όλυμπο. Αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνος! Μαζί με στενούς του φίλους από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Ολύμπου. Εμείς θα κινηματογραφήσουμε όλο το εγχείρημα.  Ο Λεωνίδας θα καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ φτάνοντας για πρώτη φορά στα χρονικά στην κορυφή του Ολύμπου με αναπηρικό αμαξίδιο και εμείς θα τον βοηθήσουμε (χωρίς να έχουμε εμπειρία αναρρίχησης στο παρελθόν!)

Η προετοιμασία και η οργάνωση του εγχειρήματος διήρκεσε αρκετούς μήνες. Στο δυσκολότερο κομμάτι θα μας συνοδεύει ο Γιώργος και η ομάδα του, έμπειροι αναρριχητές και διασώστες. 

Κινηματογραφώντας την πορεία του Λεωνίδα στον Όλυμπο θέλουμε να ενθαρρύνουμε κι άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρα τους.

Η πρωτότυπη μουσική της ταινίας είναι των ‘Vodka Juniors’, ενός Ελληνικού punk συγκροτήματος.

Η χρηματοδοτηση του 2917

Πάντοτε η παραγωγή ταινιών προαπαιτεί κάποια κονδύλια. Επιπλέον, κινηματογραφώντας εκτός έδρας, πολλές φορές προκύπτουν απρόβλεπτα έξοδα. Στην δική μας περίπτωση, το κόστος παραγωγής θα καλύψει κυρίως τον εξοπλισμό αναρρίχησης του Λεωνίδα και της ομάδας.

Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας όσο πιο οικονομικά μπορούμε αν δεν μπορεί κάποιος εκ των χορηγών μας να μας βοηθήσει. Όσον αφορά τις ανάγκες των γυρισμάτων που έχουν ήδη υλοποιηθεί, η ομάδα παραγωγής τις έχει καλύψει εξ’ολοκλήρου. 

Αυτή τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει την καμπάνια αυτή για να χρηματοδοτήσουμε την ανάβαση μας και για να εξασφαλίσουμε τον εξοπλισμό για μια ασφαλή ανάβαση για όλους μας.

Έχουμε επιλέξει το Ιndiegogo για να επικοινωνήσουμε το project με όλους εσάς και να συμπεριλάβουμε το ίδιο το κοινό στη δημιουργία  του ντοκιμαντέρ.

Παρά τη μεγάλη στήριξη  που έχουμε από τους χορηγούς, τους φίλους και τους συναδέλφους μας, οι χρηματικές ανάγκες παραμένουν υψηλές και χρειάζεται να πληρώσουμε για: 

Α. Αναρριχητικό εξοπλισμό (σχοινιά, bodrier, κράνη κ.λπ.), προκειμένου να είναι ασφαλής η αναρρίχηση τόσο του Λεωνίδα και όσο και της ομάδας υποστήριξης.

Β. Την αγορά ενός νέου αναπηρικού αμαξιδίου για τον Λεωνίδα, κατάλληλο για το βουνό (κατάλληλο για τη μορφολογία του Ολύμπου και τις συνθήκες ανάβασης)

Γ. Διατροφή  και Μεταφορές

Το 2917 έχει μερικούς σημαντικούς χορηγούς όπως:

Το ορειβατικό καταφύγιο του Χορτιάτη.

Τους Health Guardians

To Drakos Digital

Χορηγός Επικοινωνίας: Punk Rock Holiday Festival

Η πορεια μετα την ολοκληρωση

Ο στόχος του 2917 είναι να φτάσει σε όσους περισσότερους θεατές μπορεί.

Έτσι έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο που θέλουμε να συμμετέχουμε με την ταινία μετά την ολοκλήρωσή της.

Ο πρώτος μας στόχος για πρεμιέρα θα είναι IDFA στο Άμστερνταμ, καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα  φεστιβάλ ντοκιμαντέρ. Έπειτα στοχεύουμε σε μια λίστα από φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει: το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Tribeca, το CPH: DOX, το Sheffield Doc / Fest, το Hot Docs, το Visions Du Reel, μεταξύ άλλων.

Αλλά δεν θα σταματήσουμε εκεί! Είμαστε ήδη σε επαφή με τηλεοπτικά δίκτυα για την διανομή του 2917 τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η επόμενη στάση θα είναι η διανομή σε  DVD και VOD.

 

Σχόλια