Μία από τις παραστάσεις που ξεχώρισα την πρώτη μέρα του Bob Theatre Festival, είναι το ”Ποπ-κορν”!

Απόγευμα Δευτέρας και η Αθήνα ήδη φόρεσε τα ανοιξιάτικα της και μας υποσχέται όμορφες κι ενδιαφέρουσες εξόδους. Μαζί με την πόλη ντύνεται ανοιξιάτικα και το θέατρο και το γιορτάζει στο Bios. Ναι, σωστά καταλάβατε. Μιλώ για το 9o Bob Theatre Festival.
Οι πόρτες άνοιξαν, τα φώτα άναψαν και η σκηνή υποδέχθηκε ήδη τις πρώτες παραστάσεις που ξεχώρισαν την φετινή θεατρική σεζόν! Άλλες ενθουσίασαν για ακόμη μία φορά το κοινό, ενώ άλλες ανέβηκαν για πρώτη φορά στην σκηνή, χαρίζοντας τους το κοινό, το πιο δυνατό του χειρόκροτημα. Νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί δημιουργούν και συναρπάζουν!

Μία από τις παραστάσεις που ξεχώρισα την πρώτη μέρα του Festival, είναι το ”Ποπ-κορν”.

13177775_1023859141038837_3878063601323957726_n

Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο νέους κι ένας κομπέρ που τους κάνει άνω κάτω. Σε αυτή την ιστορία έχουμε την Σάμερ, τον Γουίντερ και τον Κύριο Α. Όλα ξεκίνησαν επειδή κάποια στιγμή, σε κάποια δύσκολη φάση της ζωής τους οι ήρωες μας για κάποιο απροσδιόριστο λόγο αναρωτήθηκαν το ίδιο πράγμα : “Να ζει κανείς ή να μη ζει ;”. Πολλές φορές, πολλοί άνθρωποι, για πολλούς λόγους και εξαιτίας πολλών καταστάσεων έχουν βρεθεί να αναρωτιούνται το ίδιο. Πώς ο έρωτας αλλάζει τα σχέδια μας; Πώς η φιλία μπορεί να σε κάνει να μετατοπίσεις τους στόχους σου; Τι θα ήμασταν χωρίς την αγάπη; Τελικά ποια επιλογή είναι πιο δύσκολη; Nα ζει κανείς ή να μη ζει; Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα λαμβάνουν χώρα πάνω στην σκηνή, προβληματίζοντας και χαρίζοντας στο κοινό άφθονο γέλιο.

Από την αρχή, το έργο φάνηκε χαριτωμένο και σε έβαζε στο κλίμα της ιστορίας. Ένας αφηγητής γεματός δράση και χιούμορ, μία κοπέλα που δέχεται βιογραφικά γιατί η ίδια μας λέει στην αρχή: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Κ ΤΡΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ SUMMERTHEMOSTWANNABEDEADPERSONINTHEWORLD@DEATHCODE.COM, ΜΕ ΘΕΜΑ «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΕΡ»
και ένας νεαρός που στέλνει στο βιογραφικό, γίνεται δεχκτός κι από τότε αρχίζουν όλα! Η εξέλιξη της ιστορίας μπορεί να μην κρατά απαραίτητα αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, αλλά μέσα από την εναλλαγή έξυπνων διαλόγων και… τρυφερών μουσικών διαλειμμάτων, γεμίζει την σκηνή κι εσύ αφήνεσαι στις ερμηνείες των ίδιων των ηθοποιών.

13071935_1017916884966396_7888218762544801400_o

Στην συγκεκριμένη παράσταση, κυριαρχεί το κωμικό στοιχείο, μέσα από το οποίο περνούν τα πιο σπουδαία μηνύματα. Δεν είναι ανάγκη πάντα στην ζωή μας να βλέπουμε μόνο την μαύρη πλευρά και να αποδεχόμαστε τις καταστάσεις όπως είναι. Λένε πως στην ζωή, τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Μάλλον αυτοί που το είπαν, κάτι θα ξέρουν!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Πού
BIOS (Πειραιώς 84, Γκάζι)
Τηλ.: 210-3425335
Συγγραφέας: Αγνή Χιώτη
Σκηνοθέτης: Αγνή Χιώτη
Ηθοποιοί: Καλή Δάβρη , Θάνος Λέκκας , Κυριάκος Μαρκάτος. Ακούγονται οι φωνές των Δημήτρη Μαχαίρα, Σταμάτη Μπάκνη, Γιάννη Παπαθανασίου και Χάρη Χιώτη.

Σκηνογραφική-Ενδυματολογική Επιμέλεια – Video Art: Μαρία Φιλίππου
Φωτισμοί: Χάρης Χιώτης
Μουσική: Αναστασία Μανιάτη
Κινησιολογία: Αρετή Πασχάλη
Βοηθοί σκηνοθέτη : Μαρία Νικολαΐδη – Αναστασία Μανιάτη
Οργάνωση Παραγωγή : Θεατρική Ομάδα Repente /Dominus Productions
Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Πότε

Δευτέρα, 9/5 στις 20.15 & Σάββατο, 14/5 στις 19.00, Διάρκεια: 60′, Εισιτήρια: 5 €

Περισσότερα για την συνέχεια του Bob Theatre Festival, δες εδώ

Σχόλια