Το περασμένο Σάββατο στο υπόγειο του Coo στη Φράγκων, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά «Ο Κυκλισμός του Τετραγώνου» από την ομάδα YPERanalysis.

Επιμέλεια κειμένου: Κυριάκος Βλάχος

Το περασμένο Σάββατο στο υπόγειο του Coo στη Φράγκων, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά «Ο Κυκλισμός του Τετραγώνου» από την ομάδα YPERanalysis. Μια ομάδα νέων ηθοποιών -σπουδαστών δραματικής σχολής ακόμα- ένωσαν τις δυνάμεις τους και επεδίωξαν να παρουσιάσουν μια σύντομη μορφή του κειμένου του Δημήτρη Δημητριάδη με τον υπότιτλο “chapter 1”.

Το Frapress βρέθηκε εκεί, παρακολούθησε το έργο και σας το προτείνει ανεπιφύλακτα για την τελευταία του διπλή παράσταση στον χώρο του Μπενσουσάν Χαν (Φράγκων 20) το Σάββατο 28 Μαϊου.

13165936_861654863963530_2026167206370765026_n

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

4 ζευγάρια. 4 ιστορίες που ίσως είναι τελικά μία. Ένας χώρος που πάντα αλλάζει. Ο κυκλισμός του τετραγώνου είναι η ματαιότητα ενός ατέρμονου εγχειρήματος, είναι μια επίμονη προσπάθεια προς την αποτυχία, είναι η απεγνωσμένη ανάγκη για να βρείς κάτι που δεν έχεις. Ο κυκλισμός του τετραγώνου είναι η απόλυτη ισορροπία της ανισσοροπίας, είναι η επανάληψη των ίδιων λαθών, συμπεριφορών, παθογενειών. Συμπερασματικά, είναι απλές καθημερινές ιστορίες.

Ο Κυκλισμός του Τετραγώνου

Ο χώρος, η ατμόσφαιρα και η μουσική λειτουργούν επικουρικά ως προς την φύση του κειμένου και του θέματος που πραγματεύεται και δημιουργούν την αίσθηση του αδιέξοδου και της βαρυθυμίας των καταστάσεων που οι χαρακτήρες επικοινωνούν μέσα από τις λέξεις τους.

Η ρεαλιστική προσέγγιση υπογραμμίζει την πραγματικότητα της αφήγησης και η σκηνική λιτότητα κάνει πρωταγιστή τον λόγο, απαλλαγμένο από φιοριτούρες που ενδεχομένως να υπονόμευαν την δυναμική που του αρμόζει.

Άψογο αισθητικό αποτέλεσμα που μέσα στην απλότητά του μας υπενθυμίζει την ακραιφνή γοητεία που μπορούν να εκπέμψουν τα βασικά εργαλεία του ηθοποιού, ea sunt σώμα και φωνή.

῾᾽Μπορεί να φαίνονται άλυτες ιστορίες αλλά στην πραγματικὀτητα δεν είναι.῾῾

῾῾Εσύ είσαι εγώ, και εγώ είμαι εσύ.῾῾

῾῾Μπορείς να ξεφύγεις απο ένα κύκλο που συνεχώς τετραγωνίζεται;῾῾

᾽᾽Δεν γνωρίζεις όντως την λύση, ή επιλέγεις να την αγνοείς;῾῾

Μια διαφορετική ματιά της ομάδας YPERanalysis πάνω στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη ῾Ὁ ΚΥΚΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ”. Το πρώτο κεφάλαιο.

῾῾Τι κάνουμε εδώ;῾῾

 

Ο Κυκλισμός του Τετραγώνου

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία / Eπιμέλεια κειμένου / Eρμηνεία : YPERanalysis
Βασιλική Ζώκου
Γιάννης Κακμέζης
Μυρτώ Μητσοπούλου
Fabrixhio Muco
Μαριέλλα Παναγιώτου
Παυλίνα Παπαδοπούλου
Κωνσταντίνος Πετρίδης
Πάνος Ψαρρός

Μουσική : STEREOVOID
Ηχοτοπία : Σήλια Τσιούφη
Ηχοληψία / Φωτισμοί : Στέφανος Γαζίλας

Φωτογραφίες / Τeaser : Αλέξανδρος Φραγκιαδάκης
Moντάζ : Amie Makris
Μουσική teaser : Kwstas Hood

Επιμέλεια αφίσας / Logo : Slab

Eυχαριστούμε για την υπομονή και την βοήθεια τους Ρόζυ Μονάκη, Τζούλια Σαλπιγγίδου, Σοφία Κοπαΐδου, Δώρα Μαθιού, Ξένια Δέλλιου, Stelios Dokouz, το Μπενσουσάν Χάν, το Slab, το Coo. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (με κουτί ελεύθερης συνεισφοράς)

 

Χώρος: Μπενσουσάν Χάν, Φράγκων 20, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 28 Μαϊου 2016

Ώρες: 21:00, 23:00

Fb Page

Σχόλια