Οι αρθρογράφοι του Frapress μοιράζονται με θάρρος τις παρανοήσεις τους: Εξωφρενικά απλά πράγματα που άργησαν πολύ να καταλάβουν!

Παρανοήσεις έχουμε όλοι μας. Όταν ήμαστε παιδιά, ρωτούσαμε συνεχώς και αδιαλείπτως για το ο,τιδήποτε. Κάποτε σταματήσαμε και δεν έπρεπε! Γιατί το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε με απορίες και λανθασμένες αντιλήψεις σε ηλικίες που σταματά να είναι κοινωνικά αποδεκτό να ρωτήσεις για κάποια πράγματα.

Έτσι, σε μια ντροπιαστική στιγμή αποκάλυψης, η αλήθεια φανερώθηκε σε εμάς με επώδυνο τρόπο. Αντιμέτωποι με τα βλέματα απορίας των γύρω μας και – καθόλου σπάνια! – τη χλεύη τους, μάθαμε όσα έπρεπε να ξέρουμε από καιρό και οι παρανοήσεις λύθηκαν.παρανοήσεις

Όταν οι πληγές επουλώθηκαν, μαζευτήκαμε (σε κύκλο) και μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας με την ελπίδα να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση. Να καταλάβουν πως δεν είναι μόνοι!

Αυτές, λοιπόν, είναι οι παρανοήσεις που συγκεντρώσαμε. Σίγουρα θα βρεις κάποιες κοινές με τις δικές σου. Και κάποιες πολύ πιο γελοίες. Και θα αισθανθείς καλύτερα με τον εαυτό σου.

(Για ευνοήτους λόγους θα τηρηθεί πλήρης ανωνυμία.)

παρανοήσεις

  • Ο “μαραθώνιος” βγαίνει όντως από τον “Μαραθώνα”…
  • Νόμιζα πως η λέξη “κάγκουρας” προέρχεται από τα καγκουρό, επειδή αυτά έχουν τον μάρσιπο και οι κάγκουρες φοράνε τσαντάκια μπανάνες ή το ναπαπίρι μπουφάν που έχει μια τσέπη μπροστά. Εν τέλει, πέτυχα μόνο το καγκουρό, γιατί η εξήγηση είναι τελείως διαφορετική.
  • Μικρή θεωρούσα ότι ο μηχανόβιος και ο βιομήχανος είναι το ίδιο πράγμα.
  • Μεταξύ άλλων, συνειδητοποίησα τι έκανε η Βανδή μόνη της στο σαλόνι της. (Ναι, ακούγαμε και τέτοια κάποτε)
  • Μέχρι κάποια ηλικία στο δημοτικό, νόμιζα πως το ηλιοβασίλεμα το λένε αγιοβασίλεμα….
  • Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ!
  • Εκεί γύρω στα 15-16 πρέπει να ήταν, όταν και υπήρξε μια έντονη υποψία στο μυαλό μου πως η θεωρία του χάους έχει κάποια σχέση με τον Dr. House. Υποθέτω συμβαίνουν αυτά.

 παρανοήσεις

  • Μέχρι πέρσι νόμιζα ότι ο μπιντές (!) ήταν ένα προαιρετικό εξάρτημα της τουαλέτας, για να πλένεις τα πόδια σου. Το πού βρίσκεται το βρυσάκι δε με είχε προβληματίσει ιδιαίτερα.
  • Πίστευα οτι ο Βεδουίνος είναι κάποιο ζώο που ζει στην έρημο και συγγενεύει σε σωματότυπο και χαρακτηριστικά με τον Μπαμπουίνο, με τον οποίο έχουν και την ίδια κατάληξη και αυτή πιστεύω πως ήταν και η ρίζα της παρανόησής μου.
  • Πρόσφατα έμαθα ότι το αρνί, όταν μεγαλώσει, γίνεται πρόβατο.
  • Στα 16 μου κατάλαβα τι είναι τα αμελέτητα…

παρανοήσεις

  • Ως τα 18 μου πίστευα πως οι Ινδιάνοι ζούσανε στην Ινδία…
  • Μικρός πίστευα οτι “στοματικός έρωτας” ειναι τα γλωσσόφιλα. (Βλάκα, Γιαννάκη παπάτζες μου ‘λεγες)
  • Εγώ όταν ήμουν μικρή έπαιζα στο repeat στο walkman μου το “Κάτι” της Γαρμπή. Εάν ακούσετε το τραγούδι, προς το τέλος κάπως χαλάει η φωνή. Εγώ πίστευα ότι απλά μου έχει χαλάσει η κασέτα και όταν συνειδητοποίησα ότι είναι έτσι το κομμάτι άλλαξε λίγο η κοσμοθεωρία μου.
  • Πίστευα πως το “Que Te La Pongo” ήταν απλά ένα χαρωπό παιδικό τραγουδάκι που το χορεύουμε στο πατρινό καρναβάλι, μέχρι που πέρσι συνειδητοποιήσα τι σημαίνει! Το πρόβλημα με εμένα είναι ότι ξέρω ισπανικά 4-5 χρόνια τώρα. Αλλά το συνειδητοποιήσα πέρσι..

Τώρα ξέρεις πως δεν είσαι μόνος. Υπάρχουν και άλλοι σαν εσένα ή και χειρότεροι. Πρέπει οι παρανοήσεις και οι ντροπιαστικές απορίες να απενοχοποιηθούν επιτέλους, γιατί όσο ζούμε μαθαίνουμε. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε μέσα από αυτό το εγχείρημα.

Αν μοιραστείς τις δικές σου εμπειρίες, σίγουρα θα ακούσεις και από άλλους κάτι αντίστοιχο, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος! Ίσως προξενήσεις λίγο γέλιο, αλλά θα λυτρωθείς και εξάλλου για πόσο καιρό θα το θυμούνται;

(Αφιερωμένο σε έναν κάποιο φίλο που στην πρώτη γυμνασίου νόμιζε ότι Pink Floyd είναι το ονοματεπώνυμο της Pink.)

Οι “ψυχαναγκασμοί” μας

 

Σχόλια