In real time

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη  24  Μαΐου, στις 20:00.
Διάρκεια έκθεσης:  Παρασκευή 20 – Παρασκευή 27 Μαΐου 2016
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρες λειτουργίας: 13.00 – 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Αντικείμενο μεταβλητών διαστάσεων και συγχρόνως χορογραφία, δράση, συνάντηση, χώρος, ήχος, ανάπαυση, υλικό και κατασκευή, το In real time είναι συνολικά ένα έργο τέχνης που εναλλάσσεται καθημερινά και επαναπροσδιορίζει την εμπειρία της εικαστικής έκφρασης.

Στον ενδιάμεσο χώρο συναντώνται ο χορογράφος Γιάννης Αντωνίου και η εικαστικός Ελένη Κοτσώνη, αλλά και άλλοι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες που συμπεριλαμβάνονται σταδιακά.

Το project In real time δημιουργείται στο Ρομάντσο κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, εξελισσόμενο καθημερινά μεταξύ 13.00 και 21.00.

Η διαδικασία προετοιμασίας του έργου In real time και ο χρόνος έκθεσής του στο κοινό αποτελούν μια συνεχή ενότητα, με ενδιάμεσο σταθμό την ημέρα των εγκαινίων Τρίτη 24  Μαΐου και ώρα 20:00.

Η κατασκευή της εγκατάστασης και οι ασκήσεις των χορευτών ξεκινούν συγχρόνως, συμβαίνουν παράλληλα και σε αλληλεπίδραση, με επιθυμητή τη συμμετοχή εθελοντών και επισκεπτών.

Σε καθημερινή βάση ανακοινώνονται δύο ημερήσιες παύσεις της διαδικασίας, που συμπληρώνονται με συζήτηση, ομιλίες, φαγητό, ασκήσεις, καθώς και νέες προτάσεις για τις επόμενες ημέρες.

Τo σύνολο του project διαπραγματεύεται την ιδέα του έργου τέχνης σα μεταβατικό αντικείμενο συνάντησης, τοπίο επικοινωνίας και μέντιουμ μεταξύ ιδέας και πραγματικού κόσμου ή μύθου και αλήθειας. Αντικείμενα, φωτογραφίες, χαρτιά, υφάσματα που συλλέγονται από όλους, μετατρέπονται σε σκόρπιες καλλιτεχνικές πηγές, μεταποιούν τις πιθανές διαδρομές και δημιουργούν νέες σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, αισθήσεων και υλικών.

Το In real time έχει στόχο να επηρεάσει αμφίδρομα όσους συμμετέχουν μέσα από τη δημιουργία που εξελίσσεται ζωντανά εκεί μπροστά, σε μια συμβίωση ανθρώπων και τέχνης σε πραγματικό χρόνο.

Βασικοί συντελεστές
  • Ελένη Κοτσώνη (εικαστικός)
  • Γιάννης Αντωνίου (χορογράφος)

Ελένη Κοτσώνη

Η Ελένη Κοτσώνη σπούδασε αρχαιολογία στην Αθήνα και στη συνέχεια Ιστορία της Τέχνης και Καλές Τέχνες στο Παρίσι, όπου παρέμεινε μια δεκαετία και απέκτησε τις αρχικές καλλιτεχνικές της εμπειρίες. Το έργο της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, in situ εγκαταστάσεις που δημιουργούνται από θραύσματα υλικών και εικόνων, τα οποία συγκροτούν αυθαίρετες αρχιτεκτονικές δομές.

Η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί σαν αφετηρία τη ζωγραφική, από την οποία απομακρύνεται με κάθε δυνατό τρόπο. Η κατάργηση του πίνακα στο ρόλο του αντικειμένου μετατρέπει τα επιτοίχια σύνολά της σε τρισδιάστατους χώρους δράσης, κατάστασης, συνάντησης και επικοινωνίας με το κοινό. Τα περιβάλλοντα που προκύπτουν είναι αποτέλεσμα αλλεπάλληλων πειραματισμών με τα αναδημιουργούμενα υλικά, με τα όρια της εικαστικής έκφρασης, του δημόσιου ή ιδιωτικού χώρου και της συγκατοίκησής μας με  άλλους.

http://kotsonieleni.wix.com/kotsonieleni

In real time

Γιάννης Αντωνίου

Ο Γιάννης Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού Κ.Σ.Ο.Τ. και είναι απόφοιτος της σχολή της όπερας του Αμβούργου. Χόρεψε στα Κρατικά Μπαλέτα του Αμβούργου, του Osnabruck και της Βόννης. Μετά από πρόσκληση του χορογράφου Alonzo King ταξίδεψε στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής, όπου χόρεψε ως σολίστας με την ομάδα του Lines Ballet και της όπερας του Σαν Φρανσίσκο. Το 1998 δημιούργησε τον καλλιτεχνικό οργανισμό KUNST-STOFF, του οποίου η βάση είναι οι παραστατικές τέχνες. Ως χορογράφος έχει δημιουργήσει έργα για ομάδες χορού, όπερας και ταινιών. Παράλληλα με το χορογραφικό του έργο έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Αμερικής. Το 2015 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε το project Scale # 1:100 & Scale # 2:100 | Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης και έχει λάβει υποστήριξη από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης NEOΝ.

www.kunst-stoff.org

Σχόλια