O Πειραιάς όπως δεν τον έχεις συνηθίσει… Ανακάλυψε την χαλαρή του πλευρά!

Αν βαρέθηκες το κέντρο της Αθήνας μπορείς να κατηφορίσεις προς το νότιο κομμάτι της Αττικής. Λίγο πιο έξω από το κέντρο, ο Πειραιάς με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι ότι πρέπει για να κάνεις μία βόλτα, να δεις την θάλασσα και να ηρεμήσεις μετά από μία κουραστική μέρα.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Πειραιάς είναι πιο θορυβώδης και από την Αλεξάνδρας στο κέντρο. Αυτό εν μέρει είναι αλήθεια. Στο κέντρο του Πειραιά εκεί που είναι το λιμάνι και ο ηλεκτρικός πάντα θα συναντήσεις φασαρία, κίνηση και καυσαέριο. Όμως, αν προχωρήσεις λίγο ακόμα η ηρεμία της θάλασσας θα σε αποζημιώσει.

Πώς θα πας;

Εάν δεν έχεις κάποιο μεταφορικό μέσο και μένεις προς τα Δυτικά προάστια θα χρειαστείς περίπου μιάμιση ώρα για να φτάσεις. Έχεις πολλές επιλογές. Μπορείς να πάρεις τον ηλεκτρικό, να κατέβεις στο τέρμα και να περπατήσεις αρκετά μέχρι να βγεις στον τεράστιο πεζόδρομο της Μαρίνας Ζέας. Επίσης, μπορείς να πάρεις το 703, το 040 ή εάν έρχεσαι από τα βόρεια το 500.

Προσωπικά, λατρεύω την θάλασσα οπότε ο Πειραιάς είναι το ιδανικό μέρος για να περπατήσω δίπλα σε αυτήν, να πλατσουρίσω τα πόδια μου και να διαβάσω δίπλα στο κύμα.

Αν έχεις αρκετή αντοχή φόρα τα αθλητικά σου και φτάσε μέχρι την Καστέλα. Δεν είναι πολύ μακριά αλλά θέλει κουράγιο και καλή διάθεση. Η Καστέλα είναι σαν την Πλάκα απλά έχει και θάλασσα. Θα βρεις στενά δρομάκια και άσπρα σπιτάκια ακριβώς όπως στα Αναφιώτικα.

DSC_0113-002

φωτογραφία: Ηλεκτρα Κατσικη

DSC_0115-002

φωτογραφία: Ηλεκτρα Κατσικη

 

 

Η ιδανική ώρα για να περπατήσεις στα σοκάκια αυτά είναι το απόγευμα. Τώρα που καλοκαιριάζει προκειμένου να μην σκάσεις από την ζέστη το απόγευμα μπορείς άνετα να κάνεις την βόλτα σου ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο.

DSC_0123-001

φωτογραφια : Ηλεκτρα Κατσίκη

Μην ξεχνάς έρχεται εξεταστική. Αν έχεις πήξει μέσα στο σπίτι ή στην βιβλιοθήκη της σχολής σου μπορείς να πάρεις τα βιβλία σου και να διαβάσεις δίπλα στη θάλασσα. Επίσης, είναι υπέροχο να πάρεις ένα λογοτεχνικό βιβλίο και να το διαβάσεις όντας δίπλα στη θάλασσα. “Θα ταξιδέψεις πολύ”… πίστεψέ με.

DSC_0135

φωτογραφια : Ηλεκτρα Κατσίκη

Δεν πρέπει να παραλείψω ότι ο Πειραιάς είναι ένα ιστορικό κέντρο. Γι’αυτό παντού θα βρεις εγκαταλελειμμένα αρχοντικά και παλιά σπίτια. Για κάποιον που είναι λάτρης της αρχιτεκτονικής και της φωτογραφίας θα τα αγαπήσει ανακαλύπτοντάς τα.

DSC_0124

φωτογραφια: Ηλεκτρα Κατσικη

DSC_0126

φωτογραφια: Ηλεκτρα Κατσικη

DSC_0129

φωτογραφια: Ηλεκτρα Κατσικη

Τέλος, περπατώντας φτάνεις στην Πειραϊκή. Ο ήλιος έχει πέσει και αρχίζει να έχει λίγη ψύχρα. Είσαι κουρασμένος από την πολύωρη αυτή βόλτα αλλά δεν σε νοιάζει. Η θέα του ηλιοβασιλέματος, η γαλήνη της θάλασσας σε “ταξιδεύει”. Κρυώνεις λίγο, ο αέρας σου χαϊδεύει το πρόσωπο και οσφρίζεσαι την αλμύρα της θάλασσας. Είναι η μαγική ώρα της ημέρας. Το μυαλό “φεύγει” και όλα συμπληρώνονται με ένα γλυκό φιλί και ένα τυχαίο άγγιγμα. Όλα αυτά σε κάνουν να μπερδεύεις όνειρο και πραγματικότητα. Για λίγο. Κι όμως αυτό το λίγο μπορεί να σε γαληνέψει για την υπόλοιπη μέρα…

DSC_0137

φωτογραφια: Ηλεκτρα Κατσικη

DSC_0142

φωτογραφια: Ηλεκτρα Κατσικη

Καλή βόλτα…

Σχόλια