Ο Ερωτιδέας απαντά στα μεγάλα ερωτικά διλήμματα των αναγνωστών και της εποχής μας.

Αγαπητέ Ερωτιδέα,

Με λένε Στέλλα, είμαι 22 χρονών και είμαι ΔΑΠίτισσα. Έδω και κάποιες εβδομάδες βγαίνω με τον Τάσο, έναν συμφοιτητή του αδερφού μου από το Πολυτεχνείο. Ο Τάσος είναι ψηλό παιδί, γύρω στο 1,83, με κοκκινωπά γένια και καστανόξανθα μαλλιά που χύνονται μέχρι λίγο πριν τους ώμους του. Είναι ο τυπικός εναλλακτικός τύπος που ασχολείται με τις αριστερές παρατάξεις, πηγαίνει σε συναυλίες από άγνωστες μπάντες και έχει στην βιβλιοθήκη του τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Γενικά αποτελεί φαντασίωση της μέσης φοιτήτριας Φιλοσοφικής ή ΝΟΠΕ που έχει μία κάποια κλάση και θέλει να κυκλοφορεί γκόμενους με polo Fred Perry, αλλά παράλληλα θα ήθελε να δοκιμάσει και τους λαϊκούς χυμούς του αριστερού πολιτικού μηχανικού με το λερωμένο τζιν και τον κρίκο στο αυτί.

Έτσι κι εγώ πριν από λίγες εβδομάδες πάτησα τα πιστεύω μου, κύλησα, και έσπασα το γαλάζιο μου διατροφολόγιο δοκιμάζοντας τα γλυκά του προλεταριάτου. Από τότε το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα ξαναβρεθώ μαζί του στο κρεββάτι, στον καναπέ, στο γραφείο, στα γρασίδια του αστεροσκοπείου ή τις τουαλέτες του eightball. Ωστόσο, δεδομένης της συνολικής μου εικόνας στο campus, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα κυκλοφορώ με τον Τάσο οπουδήποτε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να σκεφτεί κανείς ότι έχουμε σχέση. Κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε το image που με κόπο και μόχθο έχω χτίσει τα 3 προηγούμενα χρόνια των σπουδών μου, και που με κατατάσσει στον κύκλο των wild sexy people του πανεπιστημίου και όχι στις σπυριάρες που έρχονται στην σχολή για να παρακολουθούν μαθήματα (for Gods sake) και τρώνε στην πανεπιστημιακή λέσχη μπριάμ ή κάτι παρόμοια φτωχομπινέδικο.

Έτσι προσπαθώ να περιορίζω τις συνευρέσεις μας με τον Τάσο στο διαμέρισμά του και να προφασίζομαι συνεχώς ότι δεν έχω όρεξη να βγω έξω, ενώ έχω μάθει το πρόγραμμα των μαθημάτων του και φροντίζω να μην είμαι εκείνες τις ώρες στο πανεπιστήμιο μην τυχόν και με δει και έρθει να με χαιρετίσει μπροστά στα παιδιά από την παράταξη και τους μπουν ψύλλοι στα αυτιά. Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα φιλόδοξο one night stand που θα σχολίαζα την επόμενη μέρα με τα γαλάζια κοριτσάκια μου πίνοντας take away από τα Coffee Island στα τραπεζάκια μας, και γύρισε σαν μπούμερανγκ εναντίον μου κάνοντας με να θέλω όλο και περισσότερο από τον απαγορευμένο καρπό του αριστερού πολυτεχνίτη.

Δεν ξέρω πια τι να κάνω, και προχθές το βράδυ είδα έναν εφιάλτη που φορούσα σκισμένα σταράκια και σαλβάρι και καθόμουν κατώ (ΝΑΙ ΚΑΤΩ, ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ) καπνίζοντας με ένα μάτσο άπλυτους. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο πέρα από το ότι είναι κακός οιωνός για την εξέλιξη της όλης ιστορίας και πρέπει να πάρω σύντομα μια απόφαση. Εναποθέτω όλες μου τις ελπίδες για την διατήρηση της φήμης μου στην σοφή σου απάντηση.

Γαλάζιο φιλί,

Στέλλα Δέλτα.

 

Αγαπητή Στέλλα Δέλτα.

Αχ γλυκιά μου. Είναι η μοίρα των ιστορικών παρατάξεων και των όμορφων κοριτσιών να δοκιμάζονται. Κάνεις πολύ καλά και ανησυχείς κατά την γνώμη μου. Εννοώ, η αριστερά και η αναρχία βγάζουν ωραίους κώλους, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι με το οποίο μπορείς να δεσμευτείς μακροπρόθεσμα. Και στην τελική κώλος είναι και κρεμάει, αλλά ένα εύρωστο (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ) προσωπείο είναι μακράν σημαντικότερο και ο άπλυτος μηχανικός σου (με το γράσο στο εξάπακο και τους κάλους από την δουλειά στα σκληρά του χέρια) ξεκάθαρα δεν μπορεί να στο δώσει αυτό. Να φανταστώ του πληρώνεις εσύ τις εξόδους; Ποιες εξόδους δηλαδή, τα γρασίδια του αστεροσκοπείου και οι τουαλέτες του eightball είναι το excuse του προλετάριου για έλλειψη γούστου. Μεταξύ βρώμικου πλακακίου και ηπατίτιδας, τι Τάσος τι Τσίπρας χρυσό μου.

Στο θέμα σου όμως. Μην τον χωρίσεις. Κράτα τον σαν το ένοχο μικρό σου μυστικό. Θες μία κραιπάλη που και που για να επανεκτιμήσεις τον ίσιο δρόμο των κεντρο-δεξιών πεποιθήσεων. Και εν προκειμένω σιγά τη θυσία. Όντας αναρχικός είναι ξεκάθαρα οικονομικός έως και τελειωμένος τζαμπατζής άρα σίγουρα φθηνός. Μπορεί να παραπονιέται πως θέλει να έρθει στο προσκήνιο και να αρχίσει να κυκλοφορεί σε κάνα σοβαρό μέρος, αλλά και οι δυο μας ξέρουμε πως απλά το λέει για να το λέει και πως τίποτα δεν τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα από την πιτζάμα με το χαλαρό κορδόνι και την λιωμένη μπλούζα με τον Μπακούνιν.

Το γεγονός πως βρέθηκες σε αυτήν την κατάσταση από ένα one night stand δείχνει την διάθεσή σου για πρόσκαιρο πειραματισμό με λούμπεν στοιχεία μακριά από τις προσταγές του τζακιού και του Κούλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα όσο ξέρεις πως το αίμα σου είναι γαλάζιο, και ας έχεις κυλιστεί σε εξωκοινοβουλευτικά σεντόνια. Όσο ιδεολογικά μένεις καθαρή, στο κρεβάτι μπορείς να βρωμίσεις όσο θες.  Την στιγμή του οργασμού μπορείς να φωνάζεις για κατάλυση κράτους, θυμίσου όμως τις χαρές του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς όταν κάνεις το μετερωτικό τσιγάρο σου.

Αν ωστόσο σε πιέσει πως η σχέση σας είναι στάσιμη και πως δεν γίνεται να κάνετε συνέχεια τα ίδια πράγματα, απλά πες του πως δεν θέλεις να το συζητήσεις. Στην τελείως extreme περίπτωση που θα σε πιέσει να μιλήσεις, θύμισέ του πως ούτε εκείνος μιλά για την Marfin και απόλαυσε την άβολη σιωπή που θα επικρατήσει παίζοντας νοερά από μέσα σου τον ύμνο της ΟΝΝΕΔ.

Σταυρωτό φιλί

Ερωτιδέας

Σχόλια