Λίγες και καλές ταινίες του 2016

Το 2016 δεν είναι η χρονιά του κινηματογράφου (δεν είναι της τέχνης γενικότερα αν κρίνουμε από τόσους θανάτους ταλαντούχων ανθρώπων όπως Umberto Eco, David Bowie, Alan Rikman, Prince, David Gerson και πολλοί άλλοι). Υπάρχουν όμως λίγες και καλές ταινίες του 2016 που είναι ικανές να το ορίσουν ως μια καλή κινηματογραφική χρονιά!

Από το πολυαναμενόμενο prequel του Harry Potter μέχρι την οπτικοποίηση του παγκόσμιου best seller Inferno. Κινούμενα σχέδια, περιπέτειες, θρίλερ, φαντασίας, παρακάτω είναι μια λίστα με ταινίες που αναμένεται να βγουν μέσα στη χρονιά και αξίζει να δείτε.

Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη

Η συνέχεια της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, μία ιστορία λιγότερο γνωστή αλλά εξίσου ωραία. Η Αλίκη επιστρέφει στον φανταστικό κόσμο της Wonderand και γυρίζει πίσω τον χρόνο ώστε να σώσει τον Mad Hatter.

Η σκηνοθεσία περνάει από τον Tim Burton στον James Bobin και το επιτυχημένο καστ των ηθοποιών παραμένει ίδιο: Johnny Depp, Helena Bonham Carter και η Mia Wasikowska ως Αλίκη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την φωνή στη μπλε κάμπια δίνει ο Alan Rickman και αυτό ήταν το τελευταίο βήμα της καριέρας του.

ταινίες του 2016 Original τίτλος: Alice through the looking glass. Ημερομηνία προβολής: 27 Μαΐου. Τρέιλερ:

Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά

Βασισμένο στο βιβλίο του πρωτοεμφανιζόμενου Ransom Riggs που απέκτησε αμέσως αμέτρητους θαυμαστές λόγω της σκοτεινής και ταυτόχρονα παραμυθένιας φαντασίας του, σε συνδυασμό με το “περίεργο” χόμπι του να συλλέγει παλιές ανατριχιαστικές φωτογραφίες τις οποίες συμπεριέλαβε και στο βιβλίο. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Τζέικομπ ο οποίος ανακαλύπτει στοιχεία για ένα μυστήριο που τον οδηγούν σε έναν διαφορετικό κόσμο, τη στέγη της Μις Πέρεγκριν. Το μυστήριο και ο κίνδυνος μεγαλώνουν όταν ανακαλύπτει πως στο μέρος αυτό ζουν παιδιά με ειδικές δυνάμεις.

Μπορεί να μην συναντήσαμε τον Tim Burton στη σκηνοθεσία της Αλίκης αλλά μας αποζημιώνει αναλαμβάνοντας την οπτικοποίηση αυτής της ιστορίας τρόμου και φαντασίας που του ταιριάζει απόλυτα. Τον μικρό πρωταγωνιστή ενσαρκώνει ο Asa Butterfield που όσοι έχετε δει το Hugo σίγουρα τον θυμάστε, ενώ μαζί του βλέπουμε μεγάλα ονόματα όπως ο Samuel L. Jackson και η Eva Green.ταινίες 2016Original τίτλος: Miss Peregrine’s home for peculiar children. Ημερομηνία προβολής: 30 Σεπτεμβρίου. Τρέιλερ:

Φανταστικά τέρατα και πού βρίσκονται

Η ταινία που με την ανακοίνωση της προκάλεσε ενθουσιασμό στους αμέτρητους φαν του Χάρι Πότερ. Εξελίσσεται στον ίδιο μαγικό κόσμο αλλά τοπικά βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και χρονικά 70 χρόνια πριν ο Χάρι φοιτήσει στο Χόγκουαρτς. Πρόκειται για τις περιπέτειες του συγγραφέα Newt Scamander στην μυστική κοινότητα των μάγων, ο οποίος έγραψε το βιβλίο “Φανταστικά τέρατα και πού να τα βρείτε” που έχουμε δει να διδάσκονται οι μαθητές του Χόγκουαρτς πολλά χρόνια μετά.

Από την συγγραφική πένα της J.K. Rowlling και τη σκηνοθεσία του David Yates, σκηνοθέτη των τεσσάρων τελευταίων ταινιών Harry Potter. Οι ηθοποιοί των προηγούμενων ταινιών δεν εμφανίζονται στην ταινία καθώς χρονικά δεν είχαν γεννηθεί καν, αλλά το καινούριο καστ είναι εξίσου αξιόλογο και σίγουρα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες!ταινίες 2016Original τίτλος: Fantastic beasts and where to find them. Ημερομηνία προβολής: 17 Νοεμβρίου. Τρέιλερ:

Inferno

Η ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του Dan Brown, που βασίζεται στην Κόλαση του Dante Alighieri. Ο Robert Langdon μετά τις περιπέτειες του στον Κώδικα Ντα Βίντσι και το Illuminati Angels and Demons, βρίσκεται από το πανεπιστήμιο Harvard όπου διδάσκει σε ένα κρεβάτι ξενοδοχείου στη Φλωρεντία της Ιταλίας έχοντας χάσει τη μνήμη του όσον αφορά τις τελευταίες μέρες. Γίνεται στόχος ενός ανθρωποκυνηγητού και με τη βοήθεια της Sienna Brooks και των γνώσεων του πάνω στην ερμηνεία συμβόλων προσπαθεί να ξεφύγει, επιχειρώντας ταυτόχρονα να λύσει ένα από τα πιο περίπλοκα αινίγματα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ.

Γράφει το άτομο που ταξίδεψε στη Φλωρεντία μόνο και μόνο για να δει από κοντά τα μέρη του βιβλίου οπότε σίγουρα δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική. Η κεντρική ιδέα είναι κάτι παραπάνω από πάρα πολύ καλή, οι εξελίξεις και οι ανατροπές σου κρατάνε το ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος και φυσικά τα μέρη όπου εξελίσσεται η ιστορία είναι εκπληκτικά. Από μουσεία έργων τέχνης μέχρι κεντρικές οδούς αλλά και υπόγεια δρομάκια που κανείς δεν γνωρίζει.ταινίες 2016Ημερομηνία προβολής: 28 Οκτωβρίου. Επίσημο τρέιλερ για την ταινία δεν υπάρχει προς το παρόν και η ημερομηνία πρώτης προβολής δεν είναι εντελώς σίγουρη καθώς έχει αλλάξει αρκετές φορές ως τώρα.

Ομάδα Αυτοκτονίας

Η πιο “κακιά” παρέα στην ιστορία του σινεμά. Έχουν κακές προθέσεις, πολύ πλάκα και λατρεύουμε να τους μισούμε. Μία μυστική κυβερνητική υπηρεσία συγκεντρώνει υπέρ-κακούς φυλακισμένους ώστε να εκτελέσουν επικίνδυνες ειδικές αποστολές με αντάλλαγμα την επιείκεια της.

Η Margot Robbie ως Harley Quiin έχει αποκτήσει φανατικό κοινό πριν καν προβληθεί η ταινία. Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας ενσαρκώνουν πολύ “δυνατά” ονόματα όπως Will Smith, Ben Affleck, Jared Leto και Cara Delevingne. ταινίες 2016Original τίτλος: Suicide Squad. Ημερομηνία προβολής: 15 Αυγούστου. Τρέιλερ:

Η μυστική ζωή των κατοικίδιων

Η ταινία κινουμένων σχεδίων της λίστας έρχεται από τα χέρια των δημιουργών του Despicable me και είναι ό,τι πιο αστείο, χαριτωμένο και χρωματιστό έχετε δει τα τελευταία χρόνια σε animation. Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, όταν στη ζωή του Μαξ που ως τώρα ήταν το αγαπημένο κατοικίδιο, έρχονται τα πάνω κάτω με την άφιξη ενός αδέξιου κατοικίδιου ακαθόριστης ράτσας με όνομα Ντιουκ. Οι δύο σκύλοι πρέπει να παραμερίσουν προσωρινά τις διαφωνίες τους και να συμμαχίσουν ενάντια στο αξιαγάπητο κατά τα άλλα άσπρο κουνέλι με όνομα Χιονόμπαλα το οποίο χτίζει έναν στρατό εγκαταλελειμένων κατοικίδιων που είναι αποφασισμένα να πάρουν εκδίκηση για όλα τα ευτυχισμένα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους.ταινίες 2016

Original τίτλος: The secret life of Pets. Ημερομηνία προβολής: 18 Αυγούστου. Τρέιλερ:

Neon Demon

Το θρίλερ της λίστας είναι λιγότερο γνωστό από τις υπόλοιπες ταινίες όμως έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στις άλλες λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής. H Jesse είναι ένα ανερχόμενο μοντέλο γεμάτο νιότη και ζωτικότητα που μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και έρχεται αντιμέτωπη με μία ομάδα γυναικών που έχουν ψύχωση με την ομορφιά και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί, χρησιμοποιώντας κάθε μέσω ώστε να αποκτήσουν αυτό που εκείνη έχει.

Ψυχρά χρώματα, γκλίτερ και νέον φωτισμός συνθέτουν μία ατμόσφαιρα πολύ δελεαστική σε ένα θρίλερ που παίζει πιο πολύ με την ψυχολογία παρά με τον φόβο. Πρωταγωνιστές είναι ο Keanu Reeves και η Elle Fanning που είχαμε δει σε νεότερη ηλικία να πρωταγωνιστεί σε ταινίες του Steven Spielberg και της Sofia Coppola, τώρα πιο ώριμη υποκριτικά συνεχίζει να εντυπωσιάζει.ταινίες 2016

Ημερομηνία προβολής: Τον Μάιο θα προβληθεί στο φεστιβάλ των Κανών και 8 Ιουνίου στην Αμερική, συγκεκριμένη ημερομηνία για την Ελλάδα δεν έχει οριστεί ακόμα. Τρέιλερ:

Άλλες πολυαναμενόμενες και άλλες outsider που θα κάνουν την έκπληξη, ταινίες από κάθε είδος που υπόσχονται ωραίες κινηματογραφικές βραδιές.

Σχόλια