60 Χρόνια AIESEC στην Ελλάδα

AIESEC στην Ελλάδα

Το 2011 ήταν η χρονιά που γνώρισα την AIESEC και αμέσως πήρα την απόφαση να συμμετέχω ως ενεργό μέλος. Μόλις είχα αποφοιτήσει και έψαχνα την κατάλληλη ευκαιρία, ώστε να ανοίξω τα φτερά μου και να ανακαλύψω τι υφή έχουν στην πράξη όλα όσα ήξερα πως θέλω να ακολουθήσω μελλοντικά.

Η αξία του οργανισμού δεν άργησε να εμφανιστεί σε εμένα και πολύ σύντομα η μία εμπειρία έδινε τη θέση της στην επόμενη. Κάπως έτσι έμαθα πως η AIESEC παγκοσμίως ιδρύθηκε στην Κεντρική Ευρώπη το 1948 από φοιτητές. Σήμερα δραστηριοποιείται σε 126 χώρες σε όλες τις ηπείρους, μετρώντας περισσότερα από 100.000 μέλη και 1.000.000 alumni, ενώ το ελληνικό παράρτημα ιδρύθηκε το 1956 από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ).

Δείτε μερικές μόνο από τις στιγμές από την επανένωση των alumni στις παρακάτω φωτογραφίες:

Στα 60 χρόνια λειτουργίας της και επεκτεινόμενη σε 8 ακόμα ΑΕΙ στην χώρα, η AIESEC στην Ελλάδα:

  • έχει προσφέρει περισσότερες από 12.000 θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα
  • έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 18.000 νέους και
  • έχει αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερους από 6.000 φορείς

Ο εορτασμός των 60 χρόνων της AIESEC στην Ελλάδα έχει διπλό στόχο. Πρώτα απ’ όλα, να αναδείξει τη συνεισφορά του οργανισμού στην Ελλάδα και επιπλέον, να πετύχει τη διασύνδεση των παλιών μελών, με απώτερο σκοπό τη συνέχιση της συνεισφοράς στην ελληνική οικονομία.

AIESEC στην Ελλάδα

Δημήτριος Καστρινάκης – Συνιδρυτής AIESEC Ελλάς

Συνολικά, κατά το επόμενο διάστημα, έχουν οριστεί τρία σημεία συνάντησης, κάθε ένα από τα οποία θα επιχειρήσει να περιγράψει μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

The Founders

  • 1956 – 1976

The Shapers

  • 1976 – 1996

The Millennials

  • 1996 – 2016

Η πρώτη από τις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη 10.05.2016 στο Μουσείο Μπενάκη, παράλληλα με το Youth Speak Forum.

AIESEC στην Ελλάδα

Θανάσης Αρβανίτης – Από τα πρώτα μέλη της AIESEC Ελλάς

Οι Founders, δηλαδή όλα εκείνα τα άτομα που συνέβαλλαν στο να έρθει η AIESEC και στην Ελλάδα, ξεκινώντας από το 1956, ένωσαν τις εμπειρίες τους και μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο μας μίλησαν για τα πρώτα χρόνια του οργανισμού, τις αρχικές προκλήσεις που συνάντησαν, αλλά και το πως επέδρασε η AIESEC σε ολόκληρη τη ζωή τους.

AIESEC στην Ελλάδα

Γεώργιος Πέτρου – Από τα πρώτα μέλη της AIESEC Ελλάς

Μαζί τους πήραν το λόγο και νεότερα μέλη, από τις δεκαετίες που ακολούθησαν μέχρι και πρόσφατα. Κοινό στοιχείο όλων μέσα από τις εμπειρίες που αποκόμισαν η ανακάλυψη της δικής τους αυτοπραγμάτωσης.

Ο εορτασμός για τα 60 χρόνια της AIESEC στην Ελλάδα αποτελεί μία συνδιοργάνωση  μεταξύ της AIESEC Ελλάς και της Ένωσης Πρώην Μελών της AIESEC στην Ελλάδα. Οι επόμενες εκδηλώσεις προγραμματίζονται στα τέλη Ιουνίου και μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ τον Οκτώβριο θα κορυφωθεί ο εορτασμός των 60 χρόνων σε μία βραδιά με προσκεκλημένους όλους τους alumni της AIESEC Ελλάδος.

Μέχρι τώρα, πολλοί είναι αυτοί που έχουν βοηθήσει, ενώ στα πλαίσια του μεγάλου event που διοργανώνεται τον Οκτώβρη έχει δημιουργηθεί μία ομάδα η οποία έχει την άμεση και έμμεση αρωγή από πολλούς alumni της AIESEC στην Ελλάδα.

Στις παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζονται μερικά μόνο από τα πρώην μέλη της AIESEC στην Ελλάδα που συνεπικουρούν σε αυτήν την πολύ σημαντική προσπάθεια του εορτασμού των 60 χρόνων του οργανισμού στην Ελλάδα.

 

Περισσότερες Πληροφορίες

webpage: www.60.aiesec.gr

Facebook fanpage: https://www.facebook.com/groups/42102122795/

AIESEC Greece alumni webpage: aiesec.gr/alumni/

AIESEC Greece: aiesec.gr

AIESEC στην Ελλάδα

Σχόλια