“Στην εμφάνιση ενός ερεθίσματος ο οργανισμός μας, ανεξάρτητα από την θέληση και την συνείδησή μας, βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης.  Το ερέθισμα αυτό λαμβάνεται μέσω των 5 αισθήσεων και καταλήγει, μέσω του νευρικού συστήματος, στην αμυγδαλή (εγκέφαλος). Οι σφυγμοί μας ανεβαίνουν, η διαδικασία της πέψης διακόπτεται και τα ένστικτά μας ενεργοποιούνται.

Δεν υπάρχει η «σωστή απόφαση» – κάθε βήμα μας είναι ένα ρίσκο που πρέπει να παρθεί, και κάθε κατάσταση κρίνεται από την οπτική γωνία που οι ίδιοι επιλέγουμε… είναι θέμα οπτικής”

Το TEDxUniversityoftheAegean επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 9 Απριλίου 2016, στο θέατρο “Απόλλων”, για να μας κάνει να αναρωτηθούμε: πότε πρέπει να παλέψεις και πότε είναι η ώρα να φύγεις;

Το φετινό θέμα “Fight or Flight” προέρχεται από τον όρο της ψυχολογίας και τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός αντιδρά μπροστά σε κάτι διαφορετικό, παράξενο ή ξένο. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε μια ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με το χαρακτήρα και το ένστικτο του. Παρ’ όλα αυτά, προκύπτουν βασικά θέματα και παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη.

press_banner_TEDxUAegean16

Τους παράγοντες αυτούς θα αναλύσουν 12 ομιλητές από διαφορετικούς χώρους που θα μοιραστούν ιδέες, σκέψεις και εμπειρίες πάνω στο θέμα, ερμηνεύοντας μέσα από τη δική τους ματιά τον όρο “Fight or Flight”.

Σκοπός των συνεδρίων TEDx είναι η δημιουργία μοναδικών εμπειριών, γι’ αυτό το λόγο φέτος το συνέδριο επεκτείνεται και στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, όπου θα πραγματοποιηθούν 3 workshops αλλά και 2 εκθέσεις μέσα από τις οποίες οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή διαδραστικά και βιωματικά με το θέμα. Ενώ 2 performers θα δώσουν τη δική τους ξεχωριστή νότα στη διοργάνωση.

Στόχος του φετινού TEDxUniveristyoftheAegean είναι, μέσω της διάδοσης ιδεών που αξίζει να ακουστούν, να μηδενιστεί η γεωγραφική απόσταση ανάμεσα στα νησιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για αυτό το λόγο στις 9 Απριλίου, στη Χίο, τη Σάμο και τη Μυτιλήνη, το συνέδριο θα προβληθεί μέσω live streaming, όπου σε συνδυασμό με σχετικά workshops η εμπειρία του TEDxUniversityoftheAegean θα μπορέσει να ταξιδέψει από τη Σύρο και να έρθει σε επαφή και με τα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Όμως, κανένας από αυτούς τους στόχους δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και την βοήθεια συμφοιτητών από τα άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου με όραμα για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, ομαδικό πνεύμα και διάθεση για δημιουργία έρχονται να αποδείξουν πως τελικά…. όλα είναι θέμα οπτικής.

Σχόλια