Μετά από την απολαυστική βραδιά που μας χάρισε το 2015 η The Parov Stelar Band επιστρέφει για μία ακόμα αξέχαστη electroswing ερμηνεία στην Αθήνα.

Ένα χρόνο μετά έρχεται και πάλι στην Ελλάδα ο Marcus Füreder ή αλλιώς ο γνωστός σε όλους Πάροβ Στέλαρ! Τη δεύτερη ημέρα λοιπόν του Release Athens 2016 που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Φάληρο, θα έχουμε ως headliner τον μοναδικό Parov Stelar και την μπάντα του!

Ποιος είναι λοιπόν ο περιβόητος Parov για αυτούς που ίσως δεν τον ξέρουν ήδη;

Αυστριακός μουσικός, παραγωγός και DJ με παγκόσμια αναγνώριση και τη φήμη του ιδρυτή ενός νέου είδους μουσικής, αυτό της Electro Swing. Τα κομμάτια του παίζονται σε διαφημίσεις, ταινίες, ραδιόφωνο, τηλεόραση και κάθε άλλο μέσο καθώς ο Parov είναι κυριολεκτικά παντού!

Η μουσική του συνδυάζει στοιχεία από jazz, house, electro και breakbeat και έχει βραβευτεί από τα αυστριακά μουσικά βραβεία Amadeus μία φορά το 2012 (καλύτερη ηλεκτρονική εμφάνιση), 3 φορές το 2013 (καλύτερη ζωντανή εμφάνιση, καλύτερη ηλεκτρονική εμφάνιση, καλύτερο άλμπουμ), μία το 2014 (καλύτερη ζωντανή εμφάνιση) και μία το 2015 (καλύτερη ηλεκτρονική εμφάνιση).

parov

Εκτός Αυστρίας ο Parov Stelar έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με ονόματα όπως αυτό της  τη Lana Del Rey, και της Lady Gaga και έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή των charts στην ηλεκτρονική μουσική των ΗΠΑ και στα iTunes charts του Καναδά. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ, περισσότερα από είκοσι EPs και τα τραγούδια του στο youtube έχουν αρκετά εκατομμύρια προβολές όπως το Catgroove που ξεπερνάει τις 30.000.000 προβολές αυτή τη στιγμή!

Αν λοιπόν δεν έχεις πειστεί ακόμα για τον Parov Stelar το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακούσεις τα προτεινόμενα κομμάτια καθώς διαβάζεις 5 περίεργα πράγματα που δεν ήξερες για την ζωή του και φυσικά να τον δεις από κοντά την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Release Athens 2016 που θα πραγματοποιηθεί στη Πλατεία Νερού στο Φάληρο.

Lost In Amsterdam (Official Audio)

Πριν καταλήξει στο σημερινό του ψευδώνυμο ο Parov Stelar, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Marcus Fureder, χρησιμοποιούσε τα ψευδώνυμα Plasma, Cash Candy, & Nola Grey!

Parov-Stelar

Parov Stelar feat. Angela McCluskey – Don’t Believe What They Say (Official Audio)

Σε συνέντευξή του έχει αναφέρει πως όταν ξεκίνησε την καριέρα του δέχτηκε τόσες απορρίψεις που θα μπορούσε να διακοσμήσει ένα ολόκληρο δωμάτιο με αυτές. Το οποίο και έκανε! 

Marcus: When I was just starting out I submitted songs to around 50 record labels. I received enough rejections to wallpaper my entire bathroom.
Is that really what you did?
Marcus: Yes.

The Princess (Official Video)

H Lilja Bloom, γυναίκα του Parov, ξεκίνησε να δουλεύει μαζί του το 2007

2014-10-14_23-23-23-23

Jimmy´s Gang (Official Video)

Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος η καριέρα του ως dj και παραγωγού ξεκίνησε κατά τύχη (It happened by accident…) καθώς σχεδίαζε ως graphic artist flyers για techno events και clubs.

bd774-f

Clap Your Hands (Official Video)

 Για να μη χάνει τη δουλειά του, κάτι το οποίο είχε γίνει αρκετές φορές καθώς δουλεύει με MP3, έχει στο studio του 7 σκληρούς δίσκους με τα τραγούδια που δουλεύει κάθε φορά!  

gallery_parov-stelar-band-1

 

Σχόλια