Απανταχού κοιλιόδουλοι ενωθείτε! Οι καλύτερες προτάσεις για φαγητό μαζεμένες σε ένα άρθρο.

Επιμέλεια: Τσώλη Δήμητρα

Οι προτάσεις αυτής της εβδομάδας θα σας αποδείξουν περίτρανα πόσο χαλαρό μπορεί να γίνει ένα Σαββατοκύριακο όταν τρως. Food lovers όλου του κόσμου σε εσάς είναι αφιερωμένο αυτό το άρθρο και έχει στόχο να διευρύνει τις γνώσεις σας για τις επιλογές που έχετε τόσο στο κέντρο, όσο και στα περίχωρα. Αν, λοιπόν, έχετε όρεξη να βγείτε για φαγητό αυτές τις μέρες, ιδού οι προτάσεις μας στις οποίες σίγουρα δεν θα νιώσετε ότι ξοδέψατε τζάμπα τα λεφτά σας.

Food only!

Θα ξεκινήσουμε με τα μαγαζιά εκείνα που ενδείκνυνται αποκλειστικά και μόνο για φαγητό. Δεν είναι αυτά που θα κάτσεις με τις ώρες να πίνεις και το κρασάκι σου, δεν σε εμπνέει κι ο χώρος άλλωστε. Απλώς τρως δίχως έλεος κάτι πεντανόστιμο και σε φυσιολογική τιμή και αποχωρείς για να συνεχίσεις την βραδιά σου. Με την κατηγορία των χαλαρών κρασάδικων που σερβίρουν και μεζέδες θα ασχοληθούμε αργότερα

1)Juicy Grill, Kεραμεικού 2-Χολαργός

juicygrill2

Ξεκινάμε με το Top of the Top! Με διάκριση κιόλας από το TripAdvisor. Αν δεν έχεις φάει burger στο συγκεκριμένο μαγαζί, δεν έχεις ιδέα τι θα πει καλό burger. Πεντανόστιμο και ζουμερό μπιφτέκι, brioche ή baggel για ψωμί, εξαιρετικοί συνδυασμοί στον κατάλογο με υλικά που δένουν άψογα μεταξύ τους και ένα συνολικό αποτέλεσμα γεύσης που θα σε κάνει σίγουρα να επιστρέψεις στον Χολαργό. Αν αντέχεις(εννοώ να μην έχει φάει την υπόλοιπη ημέρα) πάρε και μία σαλάτα γιατί αξίζει τόσο από πλευράς ποσότητας, όσο και ποιότητας. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί γύρω στα 10-12 ευρώ, αλλά πίστεψε με δεν θα λυπηθείς ούτε ένα από αυτά.

Ωστόσο, επειδή δεν κλείνουν τραπέζι, φρόντισε είτε να πας όσο το δυνατόν νωρίτερα, είτε να είσαι προετοιμασμένος ότι θα περιμένεις ένα 20λεπτο το λιγότερο αν δεν είναι καθημερινή. Μπορείς, βέβαια, αν μένεις κοντά να τα παραγγείλεις και να περάσεις να τα πάρεις.

Δικά μας αγαπημένα burger: Bill Murray, New Yorker, Chicken Provolone, Chicken Hallooney.

12936557_986439804774218_7354219722033028591_n

The Bill Murray <3

Βρείτε το Juicy Grill στο Facebook.

2) Pink Elephant, Σωκράτους 4-Χαλάνδρι

Ινδικό εστιατόριο που δύσκολα ανακαλύπτεις, καθώς είναι χωμένο σε ένα στενό αδιέξοδο στο κέντρο του Χαλανδρίου. Ωστόσο, αξίζει την επίσκεψη. Ο χώρος μικρός αλλά ιδιαίτερος, αφού2LkxZrIkylRxJ5oqI3hYWj7xGqYKSKJAWTLY0Xe8 κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται στην Ινδία, πλούσιος κατάλογος και ότι δοκιμάσαμε πεντανόστιμο. Αν πάτε βέβαια δύο άτομα θα αγγίξετε και τα 15 ευρώ ο καθένας, που από την μία θα σας αποτρέψει να το ξαναεπισκεφτείτε, από την άλλη όμως δεν θα θεωρήσετε σε καμία περίπτωση πως δεν τα άξιζε. Συνεπώς, προτείνω να πάτε με μεγαλύτερη παρέα και να πάρετε διάφορα πιάτα για την μέση, ώστε να ρίξετε το ποσό στα 10-12 ευρώ.

Προσοχή, όμως, να κλείσετε οπωσδήποτε τραπέζι, ειδικά μέσα στο σ.κ γιατί είναι μικρό και γεμίζει πολύ εύκολα.

Must πιάτο: Dry Indian Chilli Chicken

Ορίστε και η σελίδα του μαγαζιού για να μελετήσετε και μόνοι σας τον κατάλογο.

3) Macaroni, Αγίας Παρασκευής 2-Χαλάνδρι

Τα φτηνά ιταλικά εστιατόρια σπανίζουν στις μέρες μας. Το συγκεκριμένο ιταλικό, λοιπόν, έρχεται να γεμίσει αυτό το κενό που υπάρχει. Αν αναζητάτε νόστιμες και πρωτότυπες μακαρονάδες αυτό είναι το μαγαζί που ψάχνετε. Εξαιρετικές γεύσεις και πολύ φυσιολογικές τιμές. Μαζί με σαλάτα και ένα ορεκτικό δεν θα δώσετε πάνω από 10-12 ευρώ το άτομο.

Ευτυχώς εδώ δεν χρειάζεται να κλείσετε τραπέζι, συνήθως θα βρείτε. Δοκιμάστε οπωσδήποτε από τα ορεκτικά τα γεμιστά μανιτάρια, ενώ από μακαρονάδες θα σας αφήσω να διαλέξετε μόνοι σας γιατί πραγματικά οι συνδυασμοί είναι όλοι ένας κι ένας.

12733466_797234383715858_5516093838070286662_n

Βρείτε το στο Facebook.

Eat while drinking

Πάμε, λοιπόν, στα πιο χαλαρά μαγαζιά, σε αυτά δηλαδή που θα πας και θα βρεις κάτι να τσιμπήσεις μαζί με το ποτό σου. Μην τα υποτιμάτε, μερικές φορές έχουν πολύ νόστιμο φαΐ και αποτελούν ιδανική επιλογή για βράδυ Παρασκευής ή Σαββάτου που δεν θες να φας του σκασμού (όπως συμβαίνει με τις παραπάνω προτάσεις).

1)Arch, Εθνικής Αντιστάσεως 91-Περιστέρι

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μία από τις καλύτερες μπυραρίες της Αθήνας, κι αυτό γιατί arch_2έχει όλο το πακέτο: ωραίο και ατμοσφαιρικό περιβάλλον, μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες μπύρας και εξαιρετικό φαγητό σε τεράστιες μερίδες (ειδικά οι ποικιλίες). Πίνετε, λοιπόν, την μπύρα σας και ευχαριστιέστε λουκάνικα, πανσέτες, πατάτες, πρέτσελ και όλα τα συναφή. Η τιμή θα ξεπεράσει λίγο βέβαια τα 10 ευρώ, κι αυτό γιατί είναι οι μπύρες που θα ανεβάσουν το ποσό, ωστόσο το φαγητό είναι σε πολύ καλές τιμές για την ποσότητά του.

Φωτογραφία δυστυχώς από τις ποικιλίες δεν κατάφερα να σας βρω, αλλά δείτε εδώ τουλάχιστον τον κατάλογο.

2) Μπακαλοταβέρνα, Θουκυδίδου 5-Χαλάνδρι

Μια αυθεντική μπακαλοταβέρνα, όπου θα συνοδεύσεις το κρασί σου με εξαιρετικούς μεζέδες. Από ντάκο, πατάτες ψητές γεμιστές με τυρί και κρεμμυδόπιτα μέχρι κοντοσούβλι(πρέπει να πάτε πολύ νωρίς γιατί γίνεται ανάρπαστο), μπεκρή μεζέ και πανσετάκια. Όλα πεντανόστιμα και πάμφθηνα. Τρως και πίνεις δίχως έλεος και ο λογαριασμός δύσκολα ξεπερνάει τα 11 ευρώ το άτομο.

Αξίζει, ειδικά το καλοκαίρι, γιατί έχει μια μικρή ταρατσούλα ιδανική, αλλά και ο μέσα χώρος μια χαρά είναι. Δυστυχώς, ούτε εδώ κλείνουν τραπέζι (τι μάστιγα και αυτή!).

Από το διαδίκτυο δυστυχώς δεν θα βρεις φωτογραφίες, ούτε επίσημες σελίδες για να σε κατατοπίσουν. Θα αρκεστείς απλώς στα λόγια μου και θα την επισκεφτείς.

3) Βαγόνι, Σαρανταπόρου και Μέτωνος-Χολαργός

Πρόκειται για ένα γωνιακό συνεργατικό καφενείο στον Χολαργό, ιδανικό για να πιεις το ούζο, την ρακί, το κρασί σου και να τσιμπήσεις κάτι. Όμορφος χώρος, χαλαρός, ωραίος κόσμος και νόστιμοι μεζέδες. Καθώς πρόκειται για συνεργατικό καφενείο, οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και σίγουρα θα ευχαριστηθείς. Γενικά, κάθε Παρασκευή και Σάββατο πλέον γίνεται χαμός οπότε να είστε προετοιμασμένοι.

12832302_964073107016721_6415056273760148703_n

4) Χικ, Λεωφόρος Μεσογείων 267-Χολαργός

Μένουμε στον Χολαργό, αυτή τη φορά σε ένα ρακάδικο όμως. Παρείστικος χώρος με νόστιμους, χειροποιήτους μεζέδες και το καταπληκτικό Ρακοφράουλο. Αποκλείεται να σας απογοητεύσει. Και στην τελική τόσες επιλογές βλέπετε ότι έχετε στον Χολαργό που αν δεν καταφέρετε να βρείτε τραπέζι στο ένα, μπορείτε να περάσετε από τα υπόλοιπα μαγαζιά. Διαλέξτε, διαλέξτε.

12931287_609331012548530_5501732227613668190_n

5) Ποτάμι, Λεωφ. Συγγρού 122 & Γ. Ολυμπίου 27-29-Κουκάκι

Άλλο ένα μεζεδοπωλείο στα πρότυπα συνεργατικής κολεκτίβας σε μία από τις πλέον ακμάζουσες γειτονιές της Αθήνας. Τα πλεονεκτήματα τέτοιων μαγαζιών τα ξέρετε. Μπορεί εδώ οι μερίδες να είναι σχετικά μικρές, ώστε αν είστε περισσότερα από 3 άτομα δύσκολα θα χορτάσετε αν δεν πάρετε κυριολεκτικά όλον τον κατάλογο, ωστόσο οι τιμές είναι πραγματικά πολύ μικρές και θα σας αποζημιώσουν. Ιδανικά μαζί με το κρασί σας είναι ο ντάκος, οι πατάτες με σως αμυγδάλου και η πανσέτα. Τα παιδιά το δουλεύουν μόνοι τους και είναι άκρως εξυπηρετικοί. Είναι και σχετικά μεγάλο μαγαζί, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε και τραπέζι.

Facebook: To Ποτάμι

to-na-zeis-sto-koukaki-simainei-803-1452786022-size_1000

6) Τσουλήθρα, Σαλαμίνος 64-Μεταξουργείο

Συνεχίζουμε με τα χαλαρά κρασάδικα-μεζεδοπωλεία και το επιλέξαμε αυτό καθώς βρίσκεται στο κέντρο και διαθέτει μια πολύ όμορφη αυλή. Το φαγητό στις χαμηλές τιμές που κυμαίνεται και στα παραπάνω, όχι κάτι το πρωτότυπο από πλευράς ποικιλίας, ωστόσο αρκετά τίμιο. Ας το έχετε κι αυτό στο νου σας για μαγαζί τέτοιου ύφους.

970150_487713628021459_657287667_n

Ορίστε και η σελίδα του στο Facebook.

Street Food

Για το τέλος αφήσαμε το φαγητό του δρόμου, κάτι γρήγορο να φας στο χέρι ή στα σκαμπό που διαθέτουν τα περισσότερα από αυτά τα μαγαζιά αλλά δεν θα σας προτείνουμε ότι κι ότι. Έχουμε δοκιμάσει πολλά αλλά καταλήξαμε στα δύο αυτά ως τα καλύτερα που έχουμε φάει.

1) Καυτή Πατάτα, Κολοκοτρώνη 37-Κέντρο

chef

Τώρα αυτή η εικόνα θέλετε να μου πείτε ότι δεν σας πείθει από μόνη της; Το μαγαζί αποτελεί μια καινοτομία στον χώρο του street food, αφού έχει ως βασικό υλικό την ψητή πατάτα, στην οποία βάζεις εσύ ότι θες μέσα. Οι σως και τα υπόλοιπα υλικά είναι όλα χειροποίητα και εξαιρετικά νόστιμα, ενώ η ανώτερη τιμή είναι 5,5 ευρώ με την οποία μπορείς να προσθέσεις έως και 12 υλικά μέσα. Την πρώτη φορά θα πρότεινα να μείνετε στους έτοιμους συνδυασμούς που δίνει το μαγαζί και αφού αποκτήσετε εμπειρία πρωτοτυπήστε.

Αν, λοιπόν, μετά το ποτό σας στο κέντρο έχετε πεινάσει πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το συγκεκριμένο μαγαζί.

2)Cantiniero, Σωκράτους 2-Χαλάνδρι

Αποτελεί τη νέα άφιξη του Χαλανδρίου, που κερδίζει σταδιακά όλους όσους το επισκέπτονται. Η διαφορά του από τα υπόλοιπα σαντουιτσάδικα; Το ειλικρινά τεραστίων διαστάσεων ψωμί του, που οι περισσότεροι προφανώς επιλέγουν να κοπεί στην μέση, και οι χειροποίητες σως με τις οποίες συνδυάζουν τα ζουμερά τους καλαμάκια. Το ψωμί είναι από τα πιο αφράτα και πιο καλοψημένα που έχω δοκιμάσει ποτέ και συνολικά θα το χαρακτήριζα ως ένα από τα καλύτερα σάντουιτς που έχω δοκιμάσει. Από τυροκαυτερή και κοπανιστή μέχρι sweet chilli sauce, όλες τους οι σάλτσες είναι πεντανόστιμες. Αποτελεί ιδανική επιλογή για να στρώσει το στομάχι μετά από ξενύχτι.

Τέλος, ορίστε και το καλύτερο φαλάφελ της Αθήνας.

Extra πρόταση για χαλαρή Κυριακή

Τι καλύτερο από το να αφιερώσεις το πρωί της Κυριακής για μια πεζοπορία ή μια μικρή βόλτα στη φύση. Που κολλάει αυτό με το φαγητό θα μου πεις; Παντού κολλάει το φαγητό να το ξεκαθαρίζουμε!

Αξίζει, λοιπόν, να πάτε μια βόλτα στο δάσος της Καισαριανής. Εκεί αφού έχετε περπατήσει, μπορείτε για μεσημέρι να κάτσετε να πιείτε μια μπύρα και να φάτε στην Καλοπούλα, το αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής. Μέσα στο πράσινο, έχει τραπεζάκια πικ-νικ και self-service εστιατόριο με διασημότερα πιάτα τα κεφταδάκια, την ομελέτα και το σπετσοφάι. Όλα αυτά σε πολύ φυσιολογικές τιμές προφανώς.

Η πρόσβαση αναγκαστικά απαιτεί αυτοκίνητο και είναι πολύ κοντά από την Κατεχάκη.

kafeteria-big

Καλό Σαββατοκύριακο!

Σχόλια